21 Ekim 2020 Çarşamba

Havayolları, Karantina Yerine Kalkıştan Önce Sistematik COVID-19 Testi İstiyor Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA), karantina önlemlerine alternatif olarak, tüm yolcular için kalkıştan önce hızlı, doğru, uygun fiyatlı, kullanımı kolay, ölçeklenebilir ve sistematik COVID-19 testlerinin geliştirilmesi ve dağıtılması çağrısında bulundu. Uluslararası seyahat 2019 seviyelerine göre% 92 düştü. Ülkeler, COVID-19 ile savaşmak için sınırlarını kapatırken küresel bağlantının durmasının üzerinden altı aydan fazla bir süre geçti. Bazı hükümetler o zamandan beri dikkatli bir şekilde sınırları yeniden açtı, ancak karantina önlemleri seyahatleri elverişsiz hale getirdi. COVID-19 önlemlerinde sık sık yapılan değişiklikler planlamayı imkansız hale getirdiğinden gelişmeler sınırlı kaldı. IATA’nın Genel Müdürü ve CEO’su Alexandre de Juniac “Sınırların ötesinde hareket özgürlüğünü geri kazanmanın anahtarı, uçuş başlamadan önce tüm yolcular üzerinde sistematik COVID-19 testidir. Bu, hükümetlere, seyahate konulan kurallarda sürekli değişiklikler gören karmaşık risk modelleri olmadan sınırlarını açma konusunda güven verecektir. Tüm yolcuları test etmek, insanlara güvenle seyahat etme özgürlüklerini geri verecektir, bu da milyonlarca insanın işini korumasını sağlayacaktır ”dedi. “Güvenlik, havacılığın en büyük önceliğidir. Küresel standartları uygulamak için hükümetlerle birlikte bir endüstri olarak çalıştığımız için en güvenli ulaşım şeklimiz. Her geçen gün artan sınır kapanmalarıyla ilişkili ekonomik maliyet ve ikinci bir enfeksiyon dalgası ortaya çıkarken, havacılık endüstrisi, hızlı, doğru, uygun fiyatlı, kullanımı kolay bir çözüm bulmak için hükümetler ve tıbbi test sağlayıcılarla iş birliğinde olmalılar. ”dedİ. Bazı Ülkeler Test Uygulamasına Geçiyor Bazı ülkelerde havalimanlarında koronavirüs testi yaptırma seçeneği başladı. İngiltere’deki Heathrow Havalimanı’nda da hızlı test yaptırma seçeneği uygulamaya konuluyor. Hong Kong ve İtalya seferlerindeki yolcular, hızlı test yaptırabilecek. Sonuç 1 saat içinde alınacak. Testin fiyatı ise 80 sterlin. The post Havayolları, Karantina Yerine Kalkıştan Önce Sistematik COVID-19 Testi İstiyor first appeared on Aeroportist I Güncel Havacılık Haberleri.

Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA), karantina önlemlerine alternatif olarak, tüm yolcular için kalkıştan önce hızlı, doğru, uygun fiyatlı, kullanımı kolay, ölçeklenebilir ve sistematik COVID-19 testlerinin geliştirilmesi ve dağıtılması çağrısında bulundu.

Uluslararası seyahat 2019 seviyelerine göre% 92 düştü. Ülkeler, COVID-19 ile savaşmak için sınırlarını kapatırken küresel bağlantının durmasının üzerinden altı aydan fazla bir süre geçti. Bazı hükümetler o zamandan beri dikkatli bir şekilde sınırları yeniden açtı, ancak karantina önlemleri seyahatleri elverişsiz hale getirdi. COVID-19 önlemlerinde sık sık yapılan değişiklikler planlamayı imkansız hale getirdiğinden gelişmeler sınırlı kaldı.

IATA’nın Genel Müdürü ve CEO’su Alexandre de Juniac “Sınırların ötesinde hareket özgürlüğünü geri kazanmanın anahtarı, uçuş başlamadan önce tüm yolcular üzerinde sistematik COVID-19 testidir. Bu, hükümetlere, seyahate konulan kurallarda sürekli değişiklikler gören karmaşık risk modelleri olmadan sınırlarını açma konusunda güven verecektir. Tüm yolcuları test etmek, insanlara güvenle seyahat etme özgürlüklerini geri verecektir, bu da milyonlarca insanın işini korumasını sağlayacaktır ”dedi.

“Güvenlik, havacılığın en büyük önceliğidir. Küresel standartları uygulamak için hükümetlerle birlikte bir endüstri olarak çalıştığımız için en güvenli ulaşım şeklimiz. Her geçen gün artan sınır kapanmalarıyla ilişkili ekonomik maliyet ve ikinci bir enfeksiyon dalgası ortaya çıkarken, havacılık endüstrisi, hızlı, doğru, uygun fiyatlı, kullanımı kolay bir çözüm bulmak için hükümetler ve tıbbi test sağlayıcılarla iş birliğinde olmalılar. ”dedİ.

Bazı Ülkeler Test Uygulamasına Geçiyor

Bazı ülkelerde havalimanlarında koronavirüs testi yaptırma seçeneği başladı.

İngiltere’deki Heathrow Havalimanı’nda da hızlı test yaptırma seçeneği uygulamaya konuluyor. Hong Kong ve İtalya seferlerindeki yolcular, hızlı test yaptırabilecek. Sonuç 1 saat içinde alınacak. Testin fiyatı ise 80 sterlin.

The post Havayolları, Karantina Yerine Kalkıştan Önce Sistematik COVID-19 Testi İstiyor first appeared on Aeroportist I Güncel Havacılık Haberleri.



from Aeroportist I Güncel Havacılık Haberleri https://ift.tt/2ILUfWF
via IFTTT

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder