22 Ekim 2020 Perşembe

Ayjet kaza ile ilgili duyuru yaptı Ayjet uçuş okuluna ait eğitim uçağı Büyükçekmece’de boş araziye düşmesi üzerine polis, jandarma, itfaiye ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Ayjet tarafından yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi; 22 Ekim 2020 Perşembe günü Sonaca S201 tipinde TC-UUG tescilli eğitim uçağı PIC uçuşunu gerçekleştirmek üzere saat 10:56’da Hezarfen Havaalanından kalkış yapmıştır. Kalkışı takiben bilinmeyen bir nedenden dolayı meydan yakınındaki bir araziye zorunlu iniş gerçekleştirmiştir. Pilot yaralı olarak ambulans helikopter ile Başakşehir Şehir Hastanesi’ne kaldırılmıştır. Yetkili merciler gerekli incelemeleri başlatmıştır. Büyükçekmece’de eğitim uçağı düştü İstanbul’da Büyükçekmece gölü yakınlarında Hezarfen Havalimanı’ndan kalkan bir eğitim uçağının düştüğü haber alındı. Düşen uçağın Ayjet Uçuş Okulu’na ait Sonaca 200 tipi olduğu öğrenilirken, ilk bilgilere göre uçaktaki öğrenci pilotun yaralı olarak kurtarıldığı öğrenildi. İstanbul Valiliği’nden kazaya ilişkin yapılan açıklamaya göre, uçağın 10.56’da Hazerfen Havalimanı’ndan kalktığı belirtildi. Uçağı kalkıştan 9 dakika sonra havalimanına yakın bir bölgede Büyükçekmece Gölü arazisine düştüğü bilgisi verildi. Valilik açıklamasında uçağın motor arızası nedeniyle düştüğü belirtilirken, kazadan yaralı olarak kurtarılan öğrenci pilotun ambulans helikopterle hastaneye sevk edildiği öğrenildi. Basın Duyurusu pic.twitter.com/ElOmolZwsq — Ayjet Uçuş Okulu (@AyjetUcusOkulu) October 22, 2020 The post Ayjet kaza ile ilgili duyuru yaptı first appeared on Aeroportist I Güncel Havacılık Haberleri.

Ayjet uçuş okuluna ait eğitim uçağı Büyükçekmece’de boş araziye düşmesi üzerine polis, jandarma, itfaiye ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi.

Ayjet tarafından yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi;

22 Ekim 2020 Perşembe günü Sonaca S201 tipinde TC-UUG tescilli eğitim uçağı PIC uçuşunu gerçekleştirmek üzere saat 10:56’da Hezarfen Havaalanından kalkış yapmıştır.

Kalkışı takiben bilinmeyen bir nedenden dolayı meydan yakınındaki bir araziye zorunlu iniş gerçekleştirmiştir. Pilot yaralı olarak ambulans helikopter ile Başakşehir Şehir Hastanesi’ne kaldırılmıştır.

Yetkili merciler gerekli incelemeleri başlatmıştır.

Büyükçekmece’de eğitim uçağı düştü

İstanbul’da Büyükçekmece gölü yakınlarında Hezarfen Havalimanı’ndan kalkan bir eğitim uçağının düştüğü haber alındı.

Düşen uçağın Ayjet Uçuş Okulu’na ait Sonaca 200 tipi olduğu öğrenilirken, ilk bilgilere göre uçaktaki öğrenci pilotun yaralı olarak kurtarıldığı öğrenildi.

İstanbul Valiliği’nden kazaya ilişkin yapılan açıklamaya göre, uçağın 10.56’da Hazerfen Havalimanı’ndan kalktığı belirtildi.

Uçağı kalkıştan 9 dakika sonra havalimanına yakın bir bölgede Büyükçekmece Gölü arazisine düştüğü bilgisi verildi.

Valilik açıklamasında uçağın motor arızası nedeniyle düştüğü belirtilirken, kazadan yaralı olarak kurtarılan öğrenci pilotun ambulans helikopterle hastaneye sevk edildiği öğrenildi.

Resim

The post Ayjet kaza ile ilgili duyuru yaptı first appeared on Aeroportist I Güncel Havacılık Haberleri.



from Aeroportist I Güncel Havacılık Haberleri https://ift.tt/3m5ZnTY
via IFTTT

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder