20 Ekim 2020 Salı

BAE, İsrail vatandaşları için vize uygulamasını kaldıran ilk Arap ülkesi oldu İsrail ve Birleşik Arap Emirlikleri, Tel Aviv’e inen ilk resmi BAE heyeti olarak imzalanan İsrail ile bir Arap devleti arasında benzeri görülmemiş bir anlaşmaya imza attı. Her iki ülke vizesiz seyahat etmeyi kabul etti. BAE ve İsrail, vize muafiyeti, havacılık, ekonomik işbirliği ve yatırımların korunması konularında dört anlaşma imzaladı. Başbakan Benjamin Netanyahu tarafından “barış için görkemli bir gün” olarak selamlanan ziyaret, İsrail ve BAE’nin geçen ay Beyaz Saray’da imzalanan bir anlaşmayla ilişkileri normalleştirmeye karar vermesinin ardından geldi. BAE, İsrail ile bağ kuran üçüncü Arap devleti oldu ve onu kısa süre sonra Bahreyn izledi.  İsrail’in komşu Mısır ve Ürdün ile barış anlaşmaları varken, her iki ülke vatandaşlarının da giriş yapmadan önce vize almasını şart koşuyor. İsrail ve BAE ayrıca yatırım koruması, bilim ve teknoloji ile iki ülke arasında haftada 28 uçuşa izin veren bir sivil havacılık anlaşması imzaladı.  Bir günlük toplantının açılışında Netanyahu, “Bugün, nesiller boyu sürecek bir tarih yazıyoruz.” Dedi.  BAE ve Bahreyn, İsrail ile bağ kurma kararları nedeniyle Arap ve Müslüman dünyasından tepki alıyor. ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin, BAE heyetiyle Tel Aviv’e gitti.  BAE’de Pazartesi günü düzenlenen bir etkinlikte Mnuchin, “BAE ve İsrail tarafından imzalanan Abraham Anlaşmaları, bölgesel güvenlik ortamını dönüştürerek ve dahil olan tüm ülkeler için ekonomik refahı artırarak anlaşma üzerine inşa edildi ve geliştirildi” dedi. İsrail parlamentosu geçen hafta BAE anlaşmasını onayladı. Devlet medyasının bildirdiğine göre, Emirlik ve Bahreyn hükümetleri İsrail ile yaptıkları anlaşmaları Pazartesi günü onayladılar. The post BAE, İsrail vatandaşları için vize uygulamasını kaldıran ilk Arap ülkesi oldu first appeared on Aeroportist I Güncel Havacılık Haberleri.

İsrail ve Birleşik Arap Emirlikleri, Tel Aviv’e inen ilk resmi BAE heyeti olarak imzalanan İsrail ile bir Arap devleti arasında benzeri görülmemiş bir anlaşmaya imza attı. Her iki ülke vizesiz seyahat etmeyi kabul etti.

BAE ve İsrail, vize muafiyeti, havacılık, ekonomik işbirliği ve yatırımların korunması konularında dört anlaşma imzaladı.

Başbakan Benjamin Netanyahu tarafından “barış için görkemli bir gün” olarak selamlanan ziyaret, İsrail ve BAE’nin geçen ay Beyaz Saray’da imzalanan bir anlaşmayla ilişkileri normalleştirmeye karar vermesinin ardından geldi.

BAE, İsrail ile bağ kuran üçüncü Arap devleti oldu ve onu kısa süre sonra Bahreyn izledi. 

İsrail’in komşu Mısır ve Ürdün ile barış anlaşmaları varken, her iki ülke vatandaşlarının da giriş yapmadan önce vize almasını şart koşuyor.

İsrail ve BAE ayrıca yatırım koruması, bilim ve teknoloji ile iki ülke arasında haftada 28 uçuşa izin veren bir sivil havacılık anlaşması imzaladı. 

Bir günlük toplantının açılışında Netanyahu, “Bugün, nesiller boyu sürecek bir tarih yazıyoruz.” Dedi. 

BAE ve Bahreyn, İsrail ile bağ kurma kararları nedeniyle Arap ve Müslüman dünyasından tepki alıyor.

ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin, BAE heyetiyle Tel Aviv’e gitti. 

BAE’de Pazartesi günü düzenlenen bir etkinlikte Mnuchin, “BAE ve İsrail tarafından imzalanan Abraham Anlaşmaları, bölgesel güvenlik ortamını dönüştürerek ve dahil olan tüm ülkeler için ekonomik refahı artırarak anlaşma üzerine inşa edildi ve geliştirildi” dedi.

İsrail parlamentosu geçen hafta BAE anlaşmasını onayladı.

Devlet medyasının bildirdiğine göre, Emirlik ve Bahreyn hükümetleri İsrail ile yaptıkları anlaşmaları Pazartesi günü onayladılar.

The post BAE, İsrail vatandaşları için vize uygulamasını kaldıran ilk Arap ülkesi oldu first appeared on Aeroportist I Güncel Havacılık Haberleri.



from Aeroportist I Güncel Havacılık Haberleri https://ift.tt/3kg94yL
via IFTTT

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder