23 Şubat 2020 Pazar

BAE’de yeni koronavirüs vakaları BAE yeni koronavirüs vakalarını doğruladı, Suudi Arabistan İran’ı ziyaret etmeyi askıya aldı BAE şimdiye kadar toplam 13 virüs vakası bildirdi, üçü tamamen iyileşti. BAE’nin Sağlık ve Önleme Bakanlığı’na (MoHAP) göre BAE, Cuma günü iki ek vaka daha bildirildikten sonra Cumartesi günü iki yeni koronavirüs COVID19 vakasını doğruladı. BAE’yi ziyaret eden İranlı bir çift en son davalar olarak açıklandı. Bakanlık, sağlığı “kararsız” olan 70 yaşındaki kişinin şu anda yoğun bakımda (YBÜ) olduğunu söyledi. Bakanlık, onunla temasta olan herkesi tararken 64 yaşındaki eşi de enfeksiyon için pozitif test etti. BAE, bugüne kadar toplam 13 virüs vakası rapor etti, üçü tamamen iyileşti. Cuma günü bildirilen iki yeni vaka arasında 34 yaşında bir Filipinli ve 39 yaşında bir Bangladeş yer alıyor. Bakanlık, “Durumları istikrarlı,” dedi. MOHAP’a göre, iki yeni vakanın yakın zamanda teyit edilen Çin vatandaşı vakası ile yakın temasta olduğu görülüyor. Bakanlık, “hastalığın yayılmasını önlemek ve toplumun güvenliğini sağlamak” için herkesi teyit edilen vakalarla yakın temas halinde taradığını söyledi. Bakanlık, gerekli tüm önleyici tedbirleri de aldığını ekledi. Bildiri, “Halkın, ellerini sabun ve temiz suyla yıkamak ve öksürürken veya hapşırırken ağız ve burnu kaplamak da dahil olmak üzere bulaşıcı hastalıklardan kaçınmak için koruyucu sağlık davranışlarını benimsemeleri tavsiye edilir. En son Dünya Sağlık Örgütü (WHO) durum raporuna göre, COVID-19 uluslararası alanda hızla yayılmaya devam etti, Lübnan ve İsrail ilk vakalarını bildirdi. Dünya genelinde 28 ülkede Çin dışında 1.402 olmak üzere toplam 77.794’ün üzerinde onaylanmış vaka bildirilmiştir. İran, dördü ölen 18 vaka bildirdi. Cumartesi günü, Suudi Arabistan vatandaşlarını askıya aldı ve sakinlerini koronavirüs korkuları üzerinde İran’a seyahat etmekten kurtardı. Yetkililer, İran’da bulunan göçmen gezginlerin krallığa ancak 14 günlük kuluçka döneminden sonra girmelerine izin verileceğini açıkladı. Suudi Arabistan, Çin’e seyahat etmeyi zaten yasakladı. Suudi Arabistan, koronavirüs korkuları konusunda Çin’e seyahatini askıya aldı Dünya Sağlık Örgütü başkanı, İran’daki koronavirüs vakalarındaki artış ve ölümlerin endişe yarattığını çünkü salgının doğrudan Çin’e kadar izlenemeyeceğini söyledi. DSÖ genel direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus Cuma günü Cenevre’deki basın toplantısında gazetecilere verdiği demeçte, Çin’deki salgın merkezinin dışında bir ülkede hızla yayılması“çok endişe verici” dedi.  Sağlık uzmanları, ciddi karantina önlemlerinin alındığı Çin dışındaki yeni vakaları sınırlamak için yarışıyor. Tedros, DSÖ’nün İranlı yetkililerden bilgi aldığını , Direktörü Sylvie Briand “vakaların birkaç gün içinde çok hızlı bir artış görtermesi endişe verici” dedi.

BAE yeni koronavirüs vakalarını doğruladı, Suudi Arabistan İran’ı ziyaret etmeyi askıya aldı

BAE şimdiye kadar toplam 13 virüs vakası bildirdi, üçü tamamen iyileşti.

BAE’nin Sağlık ve Önleme Bakanlığı’na (MoHAP) göre BAE, Cuma günü iki ek vaka daha bildirildikten sonra Cumartesi günü iki yeni koronavirüs COVID19 vakasını doğruladı.

BAE’yi ziyaret eden İranlı bir çift en son davalar olarak açıklandı. Bakanlık, sağlığı “kararsız” olan 70 yaşındaki kişinin şu anda yoğun bakımda (YBÜ) olduğunu söyledi.

Bakanlık, onunla temasta olan herkesi tararken 64 yaşındaki eşi de enfeksiyon için pozitif test etti.

BAE, bugüne kadar toplam 13 virüs vakası rapor etti, üçü tamamen iyileşti.

Cuma günü bildirilen iki yeni vaka arasında 34 yaşında bir Filipinli ve 39 yaşında bir Bangladeş yer alıyor.

Bakanlık, “Durumları istikrarlı,” dedi.

MOHAP’a göre, iki yeni vakanın yakın zamanda teyit edilen Çin vatandaşı vakası ile yakın temasta olduğu görülüyor.

Bakanlık, “hastalığın yayılmasını önlemek ve toplumun güvenliğini sağlamak” için herkesi teyit edilen vakalarla yakın temas halinde taradığını söyledi.

Bakanlık, gerekli tüm önleyici tedbirleri de aldığını ekledi.

Bildiri, “Halkın, ellerini sabun ve temiz suyla yıkamak ve öksürürken veya hapşırırken ağız ve burnu kaplamak da dahil olmak üzere bulaşıcı hastalıklardan kaçınmak için koruyucu sağlık davranışlarını benimsemeleri tavsiye edilir.

En son Dünya Sağlık Örgütü (WHO) durum raporuna göre, COVID-19 uluslararası alanda hızla yayılmaya devam etti, Lübnan ve İsrail ilk vakalarını bildirdi. Dünya genelinde 28 ülkede Çin dışında 1.402 olmak üzere toplam 77.794’ün üzerinde onaylanmış vaka bildirilmiştir.

İran, dördü ölen 18 vaka bildirdi.

Cumartesi günü, Suudi Arabistan vatandaşlarını askıya aldı ve sakinlerini koronavirüs korkuları üzerinde İran’a seyahat etmekten kurtardı. Yetkililer, İran’da bulunan göçmen gezginlerin krallığa ancak 14 günlük kuluçka döneminden sonra girmelerine izin verileceğini açıkladı.

Suudi Arabistan, Çin’e seyahat etmeyi zaten yasakladı.

Suudi Arabistan, koronavirüs korkuları konusunda Çin’e seyahatini askıya aldı

Dünya Sağlık Örgütü başkanı, İran’daki koronavirüs vakalarındaki artış ve ölümlerin endişe yarattığını çünkü salgının doğrudan Çin’e kadar izlenemeyeceğini söyledi.

DSÖ genel direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus Cuma günü Cenevre’deki basın toplantısında gazetecilere verdiği demeçte, Çin’deki salgın merkezinin dışında bir ülkede hızla yayılması“çok endişe verici” dedi. 

Sağlık uzmanları, ciddi karantina önlemlerinin alındığı Çin dışındaki yeni vakaları sınırlamak için yarışıyor.

Tedros, DSÖ’nün İranlı yetkililerden bilgi aldığını , Direktörü Sylvie Briand “vakaların birkaç gün içinde çok hızlı bir artış görtermesi endişe verici” dedi.



from Aeroportist I Güncel Havacılık Haberleri https://ift.tt/2HKNsZN
via IFTTT

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder