9 Ocak 2020 Perşembe

“Ukrayna Havayolları’nın uçağı düşürüldü” iddaları İran’ın Irak’taki ABD hedeflerine saldırdığı gece düşen ve 176 kişinin ölümüne neden olan Ukrayna Havayollarına ait uçakla ilgili İngiltere ve ABD’den peş peşe açıklamalar yapıldı. İngilizler ellerindeki raporların endişe verici olduğunu belirtirken, Amerikan tarafından uçağın yanlışlıkla düşürülmüş olabileceği açıklaması geldi. Reuters’ta yer alan habere göre, hükümet sözcüsü, Başbakan Johnson’ın soruşturmayla ilgili, “Şeffaflık ve güvenilirlikle yürütülmeli” çağrısında bulunduğunu açıkladı. “RAPORLAR OLDUKÇA ENDİŞE VERİCİ” Uçağın terörist bir saldırının hedefinde olup olmadığı sorusuna ise İngiliz sözcü, “Bu konuda spekülasyon oluşturmak istemiyorum ancak gördüğümüz raporlar oldukça endişe verici” yanıtı verdi. RUHANİ, ZELENSKİY İLE GÖRÜŞTÜ İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Tahran’da düşen uçakla ilgili Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy ile telefonla görüştü. Zelenskiy görüşmeye ilişkin yaptığı açıklamada, “Ruhani, Ukraynalı uzmanların gerekli tüm verilere anında erişim sağlayacağını vurguladı” dedi. TRUMP: YANLIŞLIKLA DÜŞÜRÜLMÜŞ OLABİLİR Düşen uçakla ilgili ABD’li yetkililer ve ABD Başkanı Trump da açıklamalarda bulundu. Trump açıklamasında “Biri bir hata yapmış olabilir” diyerek uçağın İran ordusu tarafından düşürülmüş olabileceği imasında bulundu. Reuters’a konuşan Amerikalı yetkililer ise “İran uçağı kazara düşürmüş olabilir, bu ihtimali değerlendiriyoruz” ifadelerini kullandı. UÇAKLA İLGİLİ BOMBA İDDİA: HAVADA ALEV ALMIŞTI  ABD-İran geriliminin gölgesinde dün düşen Ukrayna Havayolları’na ait yolcu uçağı ile ilgili bir son dakika açıklaması geldi. ABD’nin çok okunan gazetelerinden Wall Street Journal’ın “son dakika haberi” şeklinde servis ettiği haberde, İranlı yetkililerin sözlerine yer verildi. İran Sivil Havacılık Kurumu Başkanı Ali Abedzade, “Uçak havadayken alev almıştı ve daha sonra patladı” dedi. Ukraynalı yetkililer uçağın düşme sebebi olarak fırlatılan bir füze ya da bir patlamanın olduğunu öne sürerken İran Karayolları ve Şehircilik Bakanı Muhammed Eslami, uçağın teknik bir sorun yüzünden düştüğünü öne sürdü. Eslami, “Uçağın bir terör saldırısında, patlamada ya da ateş edildiği için düştüğüne yönelik iddialar gerçek değil” dedi. #BREAKING New, unconfirmed video on Telegram claiming to show the moment when Ukrainian Int'l Airlines flight #PS752 was shot down early Wednesday morning, January 8, over a town west of the Iranian capital of Tehran. pic.twitter.com/FNtq5P7zpj — Heshmat Alavi (@HeshmatAlavi) January 9, 2020 Breaking: Lufthansa flight #LH600 (Frankfurt-Tehran) has just turned around over Romania and is heading back to Frankfurt. pic.twitter.com/zxfOcUwB3G — RheinMain Aviation (@FlyingFan1) January 9, 2020

İran’ın Irak’taki ABD hedeflerine saldırdığı gece düşen ve 176 kişinin ölümüne neden olan Ukrayna Havayollarına ait uçakla ilgili İngiltere ve ABD’den peş peşe açıklamalar yapıldı. İngilizler ellerindeki raporların endişe verici olduğunu belirtirken, Amerikan tarafından uçağın yanlışlıkla düşürülmüş olabileceği açıklaması geldi.

Reuters’ta yer alan habere göre, hükümet sözcüsü, Başbakan Johnson’ın soruşturmayla ilgili, “Şeffaflık ve güvenilirlikle yürütülmeli” çağrısında bulunduğunu açıkladı.

“RAPORLAR OLDUKÇA ENDİŞE VERİCİ”

Uçağın terörist bir saldırının hedefinde olup olmadığı sorusuna ise İngiliz sözcü, “Bu konuda spekülasyon oluşturmak istemiyorum ancak gördüğümüz raporlar oldukça endişe verici” yanıtı verdi.

RUHANİ, ZELENSKİY İLE GÖRÜŞTÜ

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Tahran’da düşen uçakla ilgili Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy ile telefonla görüştü. Zelenskiy görüşmeye ilişkin yaptığı açıklamada, “Ruhani, Ukraynalı uzmanların gerekli tüm verilere anında erişim sağlayacağını vurguladı” dedi.

TRUMP: YANLIŞLIKLA DÜŞÜRÜLMÜŞ OLABİLİR

Düşen uçakla ilgili ABD’li yetkililer ve ABD Başkanı Trump da açıklamalarda bulundu.

Trump açıklamasında “Biri bir hata yapmış olabilir” diyerek uçağın İran ordusu tarafından düşürülmüş olabileceği imasında bulundu.

Reuters’a konuşan Amerikalı yetkililer ise “İran uçağı kazara düşürmüş olabilir, bu ihtimali değerlendiriyoruz” ifadelerini kullandı.

UÇAKLA İLGİLİ BOMBA İDDİA: HAVADA ALEV ALMIŞTI 

ABD-İran geriliminin gölgesinde dün düşen Ukrayna Havayolları’na ait yolcu uçağı ile ilgili bir son dakika açıklaması geldi. ABD’nin çok okunan gazetelerinden Wall Street Journal’ın “son dakika haberi” şeklinde servis ettiği haberde, İranlı yetkililerin sözlerine yer verildi. İran Sivil Havacılık Kurumu Başkanı Ali Abedzade, “Uçak havadayken alev almıştı ve daha sonra patladı” dedi.

Ukraynalı yetkililer uçağın düşme sebebi olarak fırlatılan bir füze ya da bir patlamanın olduğunu öne sürerken İran Karayolları ve Şehircilik Bakanı Muhammed Eslami, uçağın teknik bir sorun yüzünden düştüğünü öne sürdü. Eslami, “Uçağın bir terör saldırısında, patlamada ya da ateş edildiği için düştüğüne yönelik iddialar gerçek değil” dedi.



from Aeroportist I Güncel Havacılık Haberleri https://ift.tt/37OGIoD
via IFTTT

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder