23 Ocak 2020 Perşembe

Vuhan-İstanbul seferleri durduruldu Dünyayı sarsan Corona virüsüyle ilgili Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada “Çin hükümetinin bölgeyi karantina altına almasının ardından, Çin’e ait bir havayolu firması tarafından haftada üç gün düzenlenen Vuhan-İstanbul seferleri durdurulmuştur” denildi. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Çin’de görülen ‘Koronavirüs’ nedeniyle dün bakanlıkta toplanan Bilim Kurulu tarafından, Çin’den gelen tüm uçuşlar için bulaşıcı hastalık kontrol önlemlerinin alınması, yolcu iletişim bilgi formlarının doldurulması ve yer personelinin bilgilendirilmesi yönünde karar alındığı hatırlatıldı. Yapılan açıklama şöyle: * Dünya Sağlık Örgütü tarafından bu konuda henüz bir uyarı yapılmamış olmasına rağmen, Bakanlığımız tarafından Çin’den gelen tüm uçaklardaki yolcuların uçaktan inişte termal kameralarla taranması kararı alınmıştır. * Havalimanlarında karantina odalarımız hazır olup, sağlık ekiplerimiz 7/24 usulüne göre kesintisiz çalışmaktadır. Wuhan Virüsü Nedir? Durumun potansiyel vahametini anlamak adına: Yeni salgın tehdidinin ardındaki 2019-nCoV isimli virüs, #SARS virüsünün yakın bir kuzeni. Ancak henüz SARS virüsü kadar ölümcül mü, bilemiyoruz. SARS, bulaştığı her 10 kişiden 1’ini öldürdü.

Dünyayı sarsan Corona virüsüyle ilgili Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada “Çin hükümetinin bölgeyi karantina altına almasının ardından, Çin’e ait bir havayolu firması tarafından haftada üç gün düzenlenen Vuhan-İstanbul seferleri durdurulmuştur” denildi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Çin’de görülen ‘Koronavirüs’ nedeniyle dün bakanlıkta toplanan Bilim Kurulu tarafından, Çin’den gelen tüm uçuşlar için bulaşıcı hastalık kontrol önlemlerinin alınması, yolcu iletişim bilgi formlarının doldurulması ve yer personelinin bilgilendirilmesi yönünde karar alındığı hatırlatıldı.

Yapılan açıklama şöyle:

* Dünya Sağlık Örgütü tarafından bu konuda henüz bir uyarı yapılmamış olmasına rağmen, Bakanlığımız tarafından Çin’den gelen tüm uçaklardaki yolcuların uçaktan inişte termal kameralarla taranması kararı alınmıştır.

* Havalimanlarında karantina odalarımız hazır olup, sağlık ekiplerimiz 7/24 usulüne göre kesintisiz çalışmaktadır.

Wuhan Virüsü Nedir?

Durumun potansiyel vahametini anlamak adına: Yeni salgın tehdidinin ardındaki 2019-nCoV isimli virüs, #SARS virüsünün yakın bir kuzeni. Ancak henüz SARS virüsü kadar ölümcül mü, bilemiyoruz. SARS, bulaştığı her 10 kişiden 1’ini öldürdü.



from Aeroportist I Güncel Havacılık Haberleri https://ift.tt/2TQ7wB3
via IFTTT

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder