19 Ocak 2020 Pazar

Acentelere ceza yağıyor! Un-Ser Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Günyeli, TÜRSAB Yasası’nın çıkmaması nedeniyle seyahat acentelerinin yolcu taşıma faaliyetlerine ceza yağdığını söyledi. Günyeli, D2 belgesi almak için Bakanlığa yatırılan 22 bin liralık bedele yüzde 800 oranında zam yapılarak 165 bin liraya çıktığını söyledi. Türkiye Seyahat Acentaları Birliği TÜRSAB Yasası’nın, Turizm Bakanı Mehmet Ersoy’un söz vermesine rağmen bir türlü çıkmadığını söyleyen Aziz Günyeli, “12 binin üzerinde üyesi olan Türkiye’nin Turizm Seyahat Acentelerini ilgilendiren yeni yasa bir yılı aşkın süredir söz verilmesine rağmen, çıkarılamıyor. Acentelere kendi taşıma Minibüs ve araçları ile 4 araca kadar D2 belgesine gerek olmadan kullanılabilmesinin önü bir türlü açılamıyor. Acenteciler yurt dışından getirdikleri müşterilerini havalimanından karşılaması, ulaştırma kontrol memurlarınca durduruluyor ve araçlar bağlanıyor ve ülkemize döviz kazandırmaya çalışan Acenteye yüklüce ceza kesiliyor” dedi.  

Un-Ser Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Günyeli, TÜRSAB Yasası’nın çıkmaması nedeniyle seyahat acentelerinin yolcu taşıma faaliyetlerine ceza yağdığını söyledi. Günyeli, D2 belgesi almak için Bakanlığa yatırılan 22 bin liralık bedele yüzde 800 oranında zam yapılarak 165 bin liraya çıktığını söyledi.

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği TÜRSAB Yasası’nın, Turizm Bakanı Mehmet Ersoy’un söz vermesine rağmen bir türlü çıkmadığını söyleyen Aziz Günyeli, “12 binin üzerinde üyesi olan Türkiye’nin Turizm Seyahat Acentelerini ilgilendiren yeni yasa bir yılı aşkın süredir söz verilmesine rağmen, çıkarılamıyor. Acentelere kendi taşıma Minibüs ve araçları ile 4 araca kadar D2 belgesine gerek olmadan kullanılabilmesinin önü bir türlü açılamıyor. Acenteciler yurt dışından getirdikleri müşterilerini havalimanından karşılaması, ulaştırma kontrol memurlarınca durduruluyor ve araçlar bağlanıyor ve ülkemize döviz kazandırmaya çalışan Acenteye yüklüce ceza kesiliyor” dedi.

 



from Aeroportist I Güncel Havacılık Haberleri https://ift.tt/30AHJy9
via IFTTT

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder