8 Ocak 2020 Çarşamba

IRAK ve İRAN HAVA SAHALARINDAKİ UÇUŞLAR ASKIYA ALINIYOR İran’ın Irak’taki ABD üslerine yönelik saldırısının ardından, bir çok havayolu birer birer Irak ve İran hava sahalarındaki uçuşlarını askıya alıyor. En son Fransız havayolu şirketi AirFrance, Irak ve İran hava sahalarındaki uçuşlarımızı askıya alıyoruz diye açıklama yaptı. ABD Federal Havacılık İdaresi yaptığı yazılı açıklamada, ABD uçaklarının İran, Irak, İran Körfezi ve Umman Körfezi bölgelerindeki uçuşlarını “acil durum” sebebiyle geçici olarak durdurduğunu duyurdu. ABD ile İran arasında artan gerilim ve İran’ın son füze saldırıları dolayısıyla söz konusu bölgedeki sivil havacılık faaliyetlerinin tehlikeli bir boyuta taşınabileceğine atıfta bulunan kurum, bölgedeki gelişmeleri yakından takip ettiklerini kaydetti. Diğer bir yandan Singapur Havayolları, bölgedeki son gelişmeler nedeniyle İran  hava sahası üzerinde uçmayacaklarını açıkladı. Singapur Havayolları’ndan yapılan açıklamada, durumun yakından izlenmeye devam edeceği ifade edildi. Ukrayna Havayolları düşen uçağın ardından Tahran uçuşlarını durdurdu. Düşen uçakta İran ve Kanada vatandaşları da bulunuyordu. Bölgedeki gelişmelerin ardından Air France da Irak ve İran hava sahaları üzerinden gerçekleşen uçuşlarını durdurdu.

İran’ın Irak’taki ABD üslerine yönelik saldırısının ardından, bir çok havayolu birer birer Irak ve İran hava sahalarındaki uçuşlarını askıya alıyor.

En son Fransız havayolu şirketi AirFrance, Irak ve İran hava sahalarındaki uçuşlarımızı askıya alıyoruz diye açıklama yaptı.

ABD Federal Havacılık İdaresi yaptığı yazılı açıklamada, ABD uçaklarının İran, Irak, İran Körfezi ve Umman Körfezi bölgelerindeki uçuşlarını “acil durum” sebebiyle geçici olarak durdurduğunu duyurdu.

ABD ile İran arasında artan gerilim ve İran’ın son füze saldırıları dolayısıyla söz konusu bölgedeki sivil havacılık faaliyetlerinin tehlikeli bir boyuta taşınabileceğine atıfta bulunan kurum, bölgedeki gelişmeleri yakından takip ettiklerini kaydetti.

Diğer bir yandan Singapur Havayolları, bölgedeki son gelişmeler nedeniyle İran  hava sahası üzerinde uçmayacaklarını açıkladı. Singapur Havayolları’ndan yapılan açıklamada, durumun yakından izlenmeye devam edeceği ifade edildi.

Ukrayna Havayolları düşen uçağın ardından Tahran uçuşlarını durdurdu. Düşen uçakta İran ve Kanada vatandaşları da bulunuyordu.

Bölgedeki gelişmelerin ardından Air France da Irak ve İran hava sahaları üzerinden gerçekleşen uçuşlarını durdurdu.



from Aeroportist I Güncel Havacılık Haberleri https://ift.tt/35uyTCY
via IFTTT

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder