23 Eylül 2018 Pazar

YENİ HAVALİMANI AÇILIŞI ERTELEMEYECEK Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan, Yeni Havalimanı’nın açılışının ertelendiğine dair haberlerle ilgili soruyu “Öyle bir şey yok. Dün zaten oradaydım. Tekraren arkadaşlarımıza sordum. 29 Ekim’de inşallah açılışını yapacağız” sözleriyle cevapladı ve şöyle devam etti: Erdoğan 3. Havalimanını açılışının ertelendiğine dair çıkan haberler hakkında da açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yeni Havalimanı’nın açılışının ertelendiğine dair haberlerle ilgili soruyu ise şöyle yanıtladı: “Öyle bir şey yok. Dün zaten oradaydım. Tekraren arkadaşlarımıza sordum. 29 Ekim’de inşallah açılışını yapacağız. Ama nedir? Peyderpey oraya iniş kalkışlarda şeyler olabilir. Diyelim iç hatlarda kaç uçak, dış hatlarda kaç uçak… Bunların planlaması THY’nin İGA ile yapacağı görüşmeler çerçevesinde olacaktır. Çünkü bir anda Atatürk Havalimanı devreden çıkmayacak. Bir geçiş süreci var onun. Onun için 3. Havalimanı’nın bu geçiş süreci içinde, burayla müşterek olarak bu süreci işletecekler. Onun için 29 Ekim oranın açılış tarihidir. Test çalışmalarını TEKNOFEST’te yaptık. Daha önce biz bizzat oraya indik. Terminal binası her şeyiyle hazır durumda. Pist gayet güzel. Hatta beraber indiğimiz pilot arkadaşlara sorduğumda onlar da pistin çok kaliteli olduğundan bahsetti. Ama bu pistlerin sayısı ne olacak? Onlar da artacak, onun çalışmaları da devam ediyor.”

Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan, Yeni Havalimanı’nın açılışının ertelendiğine dair haberlerle ilgili soruyu “Öyle bir şey yok. Dün zaten oradaydım. Tekraren arkadaşlarımıza sordum. 29 Ekim’de inşallah açılışını yapacağız” sözleriyle cevapladı ve şöyle devam etti:

Erdoğan 3. Havalimanını açılışının ertelendiğine dair çıkan haberler hakkında da açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yeni Havalimanı’nın açılışının ertelendiğine dair haberlerle ilgili soruyu ise şöyle yanıtladı:
“Öyle bir şey yok. Dün zaten oradaydım. Tekraren arkadaşlarımıza sordum. 29 Ekim’de inşallah açılışını yapacağız. Ama nedir? Peyderpey oraya iniş kalkışlarda şeyler olabilir. Diyelim iç hatlarda kaç uçak, dış hatlarda kaç uçak… Bunların planlaması THY’nin İGA ile yapacağı görüşmeler çerçevesinde olacaktır. Çünkü bir anda Atatürk Havalimanı devreden çıkmayacak. Bir geçiş süreci var onun. Onun için 3. Havalimanı’nın bu geçiş süreci içinde, burayla müşterek olarak bu süreci işletecekler. Onun için 29 Ekim oranın açılış tarihidir. Test çalışmalarını TEKNOFEST’te yaptık. Daha önce biz bizzat oraya indik. Terminal binası her şeyiyle hazır durumda. Pist gayet güzel. Hatta beraber indiğimiz pilot arkadaşlara sorduğumda onlar da pistin çok kaliteli olduğundan bahsetti. Ama bu pistlerin sayısı ne olacak? Onlar da artacak, onun çalışmaları da devam ediyor.”



from Aeroportist I Güncel Havacılık Haberleri https://ift.tt/2pxrdgN
via IFTTT

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder