30 Eylül 2018 Pazar

Balon faaliyetlerinde yeni noktalar SHGM’den turizme önemli katkı: Balon faaliyetlerinde yeni noktalar… Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü(SHGM), balon uçuşlarının yaygınlaştırılarak ülke turizme katkı sağlamak amacıyla Kapadokya’nın yanısıra 9 ilimizde daha balon uçuşu yapılabilmesine yönelik çalışmalarını tamamladı. SHGM tarafından ülkemizin farklı bölgelerinde balon uçuşlarının yapılabilmesinin cazip hale getirilmesi amacıyla yayımlanan “Balon Uçuşlarını Teşvik Genelgesi” kapsamında gelen taleplerin değerlendirilmesi sonucunda 9 nokta balon uçuşlarına uygun bulundu. Belirtilen bölgelerde yapılan incelemelerde Burdur-Bucak, Denizli-Pamukkale, Adana-Kozan, Bitlis-Ahlat, Ankara-Polatlı, Afyon-İhsaniye, Eskişehir-Seyitgazi, Samsun-Bafra, Aksaray-Ihlara’nın sıcak hava balonu taşımacılığı için uygun olduğu tespit edildi. Sıcak hava balonculuğu ile ilgili ülkemizin taşıdığı potansiyeli daha da geliştirmek amacıyla 2017 yılında Pamukkale bölgesini de balon uçuşlarına açan SHGM, bu bölgede beş işletmeye sıcak hava balonlarıyla ticari havacılık faaliyetleri yapmak üzere ruhsat vermiştir. İlgili yönetmelik kapsamındaki gereklilikleri sağlayan bu beş işletmeye verilen izinlerin yanı sıra üç işletmeye daha gerekli şartları tamamlamak üzere ön izin verilmiştir. Bu işletmelerin de asıl ruhsat almaya hak kazanması halinde Pamukkale’de faaliyet gösteren işletmelerin sayısının 8’e çıkması beklenmektedir. Dünyanın en fazla ticari balon uçuşuna ev sahipliği yapan ülke Türkiye…  Türkiye, Sıcak Hava Balonculuğu alanında gerek trafik hacmi, gerek yolcu sayısı, gerekse uçulan gün sayısı bakımından dünyanın en büyük ticari operasyonunu yürütüyor. SHGM verilerine göre, Kapadokya Bölgesinde 25 balon işletmesi 239 sıcak hava balonuyla, yılda ortalama 260 gün uçuş yapılmakta, günde 90 civarında uçuş gerçekleştirilmekte ve yıllık 500 bine kadar turiste hizmet verilmektedir. SHGM Nevşehir Temsilciliği’nden alınan bilgiye göre, Almanya, İngiltere, Fransa ve Hollanda gibi Avrupa ülkelerinde hava şartlarından dolayı yılda en fazla 60 gün uçuş yapılabilirken, Kapadokya bölgesindeki uçuş sayısına en yakın ülke olan Kenya’da yılda en fazla 150-170 gün uçuş gerçekleştirilebiliyor. Ticari balon operasyonlarının yoğun olduğu ülkelerden biri olan Avustralya’da uçulabilir gün sayısı ise 110-120 gün civarında olup,  bu ülkede yaklaşık 100 ticari balon ile faaliyet gösterilmektedir. Kapadokya’da bir günde yapılan uçuş sayısına dünyanın diğer uçuş yapılabilen bölgelerinde sadece festivallerde ulaşılabilmesi de, ülkemizin bu konudaki potansiyelini göstermesi bakımından önem taşıyor.

SHGM’den turizme önemli katkı: Balon faaliyetlerinde yeni noktalar…

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü(SHGM), balon uçuşlarının yaygınlaştırılarak ülke turizme katkı sağlamak amacıyla Kapadokya’nın yanısıra 9 ilimizde daha balon uçuşu yapılabilmesine yönelik çalışmalarını tamamladı.
SHGM tarafından ülkemizin farklı bölgelerinde balon uçuşlarının yapılabilmesinin cazip hale getirilmesi amacıyla yayımlanan “Balon Uçuşlarını Teşvik Genelgesi” kapsamında gelen taleplerin değerlendirilmesi sonucunda 9 nokta balon uçuşlarına uygun bulundu. Belirtilen bölgelerde yapılan incelemelerde Burdur-Bucak, Denizli-Pamukkale, Adana-Kozan, Bitlis-Ahlat, Ankara-Polatlı, Afyon-İhsaniye, Eskişehir-Seyitgazi, Samsun-Bafra, Aksaray-Ihlara’nın sıcak hava balonu taşımacılığı için uygun olduğu tespit edildi.
Sıcak hava balonculuğu ile ilgili ülkemizin taşıdığı potansiyeli daha da geliştirmek amacıyla 2017 yılında Pamukkale bölgesini de balon uçuşlarına açan SHGM, bu bölgede beş işletmeye sıcak hava balonlarıyla ticari havacılık faaliyetleri yapmak üzere ruhsat vermiştir. İlgili yönetmelik kapsamındaki gereklilikleri sağlayan bu beş işletmeye verilen izinlerin yanı sıra üç işletmeye daha gerekli şartları tamamlamak üzere ön izin verilmiştir. Bu işletmelerin de asıl ruhsat almaya hak kazanması halinde Pamukkale’de faaliyet gösteren işletmelerin sayısının 8’e çıkması beklenmektedir.
Dünyanın en fazla ticari balon uçuşuna ev sahipliği yapan ülke Türkiye… 
Türkiye, Sıcak Hava Balonculuğu alanında gerek trafik hacmi, gerek yolcu sayısı, gerekse uçulan gün sayısı bakımından dünyanın en büyük ticari operasyonunu yürütüyor. SHGM verilerine göre, Kapadokya Bölgesinde 25 balon işletmesi 239 sıcak hava balonuyla, yılda ortalama 260 gün uçuş yapılmakta, günde 90 civarında uçuş gerçekleştirilmekte ve yıllık 500 bine kadar turiste hizmet verilmektedir.
SHGM Nevşehir Temsilciliği’nden alınan bilgiye göre, Almanya, İngiltere, Fransa ve Hollanda gibi Avrupa ülkelerinde hava şartlarından dolayı yılda en fazla 60 gün uçuş yapılabilirken, Kapadokya bölgesindeki uçuş sayısına en yakın ülke olan Kenya’da yılda en fazla 150-170 gün uçuş gerçekleştirilebiliyor. Ticari balon operasyonlarının yoğun olduğu ülkelerden biri olan Avustralya’da uçulabilir gün sayısı ise 110-120 gün civarında olup,  bu ülkede yaklaşık 100 ticari balon ile faaliyet gösterilmektedir.
Kapadokya’da bir günde yapılan uçuş sayısına dünyanın diğer uçuş yapılabilen bölgelerinde sadece festivallerde ulaşılabilmesi de, ülkemizin bu konudaki potansiyelini göstermesi bakımından önem taşıyor.


from Aeroportist I Güncel Havacılık Haberleri https://ift.tt/2zFAIQI
via IFTTT

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder