25 Eylül 2018 Salı

İGA KALKINMA AKADEMİSİNE, STEVIE’DEN SOSYAL SORUMLULUK ÖDÜLÜ İstanbul Yeni Havalimanı’nın inşasını ve 25 yıllığına işletmesini üstlenen İGA, iş dünyasının en saygın ödülleri arasında gösterilen Stevie Ödülleri’nde, “Yılın Kurumsal Sosyal Sorumluluk Programı” kategorisinde Bronz Ödül’e layık görüldü. Tamamlandığında dünyanın sıfırdan yapılan en büyük havalimanı olacak İstanbul Yeni Havalimanı, 2016 yılında kurduğu “Sosyal Yatırım Programı”nın alt projesi olan “İGA Kalkınma Akademisi” ile Stevie Ödülleri’nde Yılın Sosyal Sorumluluk Programı Ödülü’ kategorisinde bronz ödüle layık görüldü. 15.kez düzenlenecek Stevie Ödülleri, 20 Ekim 2018 tarihinde Londra’da InterContinental London Park Lane Hotel’de gerçekleşecek ödül töreninde sahiplerini bulacak. Ödüller, küresel düzeyde birçok alanda uzmanlaşmış toplam 270 profesyonel jürinin iki aylık yoğun çalışmaları sonucunda belirlendi. Türkiye Kurumsal Sosyal Sorumluluk Derneği işbirliği ile “Kalkınma İçin Harekete Geç!” sloganıyla hayata geçen ‘İGA Kalkınma Akademisi’ bölgede yaşayan halkın kalkınması, sosyo-ekonomik durumunun güçlendirilmesi ve bu kişilerin havalimanının olumlu ekonomik etkisinden en üst düzeyde faydalanması adına hayata geçirildi. Akademide, kırsalda yaşayan genç nüfusun işsizliği ve eğitim ihtiyacı konusunda gerekli önlemlerin alınması amaçlandı. Yaşları 18 ila 30 arasında değişen gençler, İGA’ya komşu mahallelerde yaşayan 1.000 çiftçi ve mahalleliye iletişim, finansal okuryazarlık, sosyal medya, girişimcilik, proje yönetimi, NLP gibi pek çok alanda eğitimci eğitimleri verildi. İstanbul Yeni Havalimanı’nın inşaat sahasına yakın dokuz mahallede başlattığı Sosyal Yatırım Programı ile 2017 yılında da Yılın Sosyal Sorumluluk Programı kategorisinde ödüle layık görüldüğünün altını çizen İGA Sürdürülebilirlik ve Çevre Direktörü Ülkü Özeren şu şekilde konuştu:“İGA olarak sorumluluk alanımızın sadece proje sahası değil tüm çevremiz olduğu bilinciyle hareket ediyoruz. Bu bakımdan kurum olarak öncelik verdiğimiz programlardan biri “Sosyal Yatırım Programı” oldu. Bu program kapsamında ekibimiz, projemize komşu olan mahallelerin sosyo-ekonomik yapılarını araştırdı. Elde ettikleri sonuçlarla somut, pozitif etkiye sahip, etkin projeler tasarlayıp hayata geçirdiler. Kalkınma Akademisi kapsamında 20 genç etkili iletişim ve finansal okuryazarlık kapsamında bin kişinin üzerinde mahalle sakinine eğitim verirken bir ay gibi kısa bir sürede 1.000’in üzerinde kişiye ulaştı. Gençlere 7 ana başlıkta 70 saatin üzerinde eğitim verilirken, girişimci olmak isteyen gençler arasından hazırlanan iş planları kapsamında kamu kuruluşlarına yönlendirildi. İstihdam edilmek isteyen gençlerimiz İGA istihdam kuruluna sunulurken, 400’ü aşkın bölge sakini İGA’da istihdam edilerek meslek edindirilmiştir. İGA olarak bulunduğumuz yerde projelerimize devam edeceğimizi belirtmekten mutluluk duyuyorum.” diye konuştu.

İstanbul Yeni Havalimanı’nın inşasını ve 25 yıllığına işletmesini üstlenen İGA, iş dünyasının en saygın ödülleri arasında gösterilen Stevie Ödülleri’nde, “Yılın Kurumsal Sosyal Sorumluluk Programı” kategorisinde Bronz Ödül’e layık görüldü.

Tamamlandığında dünyanın sıfırdan yapılan en büyük havalimanı olacak İstanbul Yeni Havalimanı, 2016 yılında kurduğu “Sosyal Yatırım Programı”nın alt projesi olan “İGA Kalkınma Akademisi” ile Stevie Ödülleri’nde Yılın Sosyal Sorumluluk Programı Ödülü’ kategorisinde bronz ödüle layık görüldü.

15.kez düzenlenecek Stevie Ödülleri, 20 Ekim 2018 tarihinde Londra’da InterContinental London Park Lane Hotel’de gerçekleşecek ödül töreninde sahiplerini bulacak. Ödüller, küresel düzeyde birçok alanda uzmanlaşmış toplam 270 profesyonel jürinin iki aylık yoğun çalışmaları sonucunda belirlendi.

Türkiye Kurumsal Sosyal Sorumluluk Derneği işbirliği ile “Kalkınma İçin Harekete Geç!” sloganıyla hayata geçen ‘İGA Kalkınma Akademisi’ bölgede yaşayan halkın kalkınması, sosyo-ekonomik durumunun güçlendirilmesi ve bu kişilerin havalimanının olumlu ekonomik etkisinden en üst düzeyde faydalanması adına hayata geçirildi.

Akademide, kırsalda yaşayan genç nüfusun işsizliği ve eğitim ihtiyacı konusunda gerekli önlemlerin alınması amaçlandı. Yaşları 18 ila 30 arasında değişen gençler, İGA’ya komşu mahallelerde yaşayan 1.000 çiftçi ve mahalleliye iletişim, finansal okuryazarlık, sosyal medya, girişimcilik, proje yönetimi, NLP gibi pek çok alanda eğitimci eğitimleri verildi.

İstanbul Yeni Havalimanı’nın inşaat sahasına yakın dokuz mahallede başlattığı Sosyal Yatırım Programı ile 2017 yılında da Yılın Sosyal Sorumluluk Programı kategorisinde ödüle layık görüldüğünün altını çizen İGA Sürdürülebilirlik ve Çevre Direktörü Ülkü Özeren şu şekilde konuştu:“İGA olarak sorumluluk alanımızın sadece proje sahası değil tüm çevremiz olduğu bilinciyle hareket ediyoruz. Bu bakımdan kurum olarak öncelik verdiğimiz programlardan biri “Sosyal Yatırım Programı” oldu. Bu program kapsamında ekibimiz, projemize komşu olan mahallelerin sosyo-ekonomik yapılarını araştırdı. Elde ettikleri sonuçlarla somut, pozitif etkiye sahip, etkin projeler tasarlayıp hayata geçirdiler. Kalkınma Akademisi kapsamında 20 genç etkili iletişim ve finansal okuryazarlık kapsamında bin kişinin üzerinde mahalle sakinine eğitim verirken bir ay gibi kısa bir sürede 1.000’in üzerinde kişiye ulaştı. Gençlere 7 ana başlıkta 70 saatin üzerinde eğitim verilirken, girişimci olmak isteyen gençler arasından hazırlanan iş planları kapsamında kamu kuruluşlarına yönlendirildi. İstihdam edilmek isteyen gençlerimiz İGA istihdam kuruluna sunulurken, 400’ü aşkın bölge sakini İGA’da istihdam edilerek meslek edindirilmiştir. İGA olarak bulunduğumuz yerde projelerimize devam edeceğimizi belirtmekten mutluluk duyuyorum.” diye konuştu.



from Aeroportist I Güncel Havacılık Haberleri https://ift.tt/2QXu7rr
via IFTTT

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder