17 Haziran 2017 Cumartesi

Havacılık işletmelerinin katılımı ile Siber Güvenlik Çalıştayı düzenlendi Havacılık işletmelerinin katılımı ile Siber Güvenlik Çalıştayı düzenlendi Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü(SHGM) tarafından havayolu, havaalanı, terminal ve yer hizmetleri kuruluşlarının katılımı ile 13 Haziran 2016 tarihinde “Siber Güvenlik Çalıştayı” düzenlendi. Sivil Havacılık Genel Müdürü Bahri Kesici’nin ev sahipliğinde Ankara’da gerçekleştirilen çalıştaya, Havacılık alanında SOME (Siber Olaylarla Mücadele Ekibi) kapsamına giren havayolu, havaalanı, terminal  ve yer hizmetleri olmak üzere 25 işletme katıldı. Siber güvenlik konusunda kurumsal yapılanma, alınması gereken tedbirler ve ileriki dönemde yapılması gerekenlerin görüşüldüğü çalıştayda, THY, Pegasus, ACT, Havaş ve Sabiha Gökçen Havaalanı temsilcileri de birer sunum gerçekleştirerek SOME kurulumu konusundaki tecrübelerini katılımcılara aktardılar. Katılımcıların diğer işletmelerdeki uygulamalar hakkında karşılıklı bilgi ve görüş alışverişinde bulunmasına imkan veren çalıştayda ayrıca yeni bir çalışma gurubu kurulmasına ve mevzuat düzenlemeleri, uygulama prensipleri ve sektör gözden geçirmeleri konusunda görev yapmasına karar verildi.

Havacılık işletmelerinin katılımı ile Siber Güvenlik Çalıştayı düzenlendi

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü(SHGM) tarafından havayolu, havaalanı, terminal ve yer hizmetleri kuruluşlarının katılımı ile 13 Haziran 2016 tarihinde “Siber Güvenlik Çalıştayı” düzenlendi.
Sivil Havacılık Genel Müdürü Bahri Kesici’nin ev sahipliğinde Ankara’da gerçekleştirilen çalıştaya, Havacılık alanında SOME (Siber Olaylarla Mücadele Ekibi) kapsamına giren havayolu, havaalanı, terminal  ve yer hizmetleri olmak üzere 25 işletme katıldı.
Siber güvenlik konusunda kurumsal yapılanma, alınması gereken tedbirler ve ileriki dönemde yapılması gerekenlerin görüşüldüğü çalıştayda, THY, Pegasus, ACT, Havaş ve Sabiha Gökçen Havaalanı temsilcileri de birer sunum gerçekleştirerek SOME kurulumu konusundaki tecrübelerini katılımcılara aktardılar.
Katılımcıların diğer işletmelerdeki uygulamalar hakkında karşılıklı bilgi ve görüş alışverişinde bulunmasına imkan veren çalıştayda ayrıca yeni bir çalışma gurubu kurulmasına ve mevzuat düzenlemeleri, uygulama prensipleri ve sektör gözden geçirmeleri konusunda görev yapmasına karar verildi.


from Aeroportist I Güncel Havacılık Haberleri http://ift.tt/2sChMiE
via IFTTT

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder