29 Mart 2017 Çarşamba

Letonya Milli Havayolu Şirketi AirBaltic’in 2016 Yılı Karı Azaldı Letonya’nın bayrak taşıyıcı havayolu şirketi airBaltic 2016 yılı karını 1,2 milyon Avro olarak açıkladı. Şirketin 2015 yılı karı olan 19,5 milyon Avro ile karşılaştırıldığında, 2016 yılında oldukça büyük bir kar kaybı yaşadığı ortaya çıktı. Şirketin CEO’su Martin Gauss, bu durumun 2021 yılı vizyon projesi kapsamındaki yatırımlardan ve yenilenen filodan kaynaklandığını ifade etti. Geçtiğimiz ay Danimarkalı işadamı Lars Thuesen’in airBaltic’in %20 hissesini alabileceği haberi gündeme gelmişti. Henüz satış tamamlanmamış olmakla birlikte, hükümet söz konusu işlemi onaylamış bulunmaktadır. Air Baltic, halihazırda Letonya’nın başkenti Riga’dan 60 noktaya uçuş gerçekleştirmektedir.   Kaynak        : LETA Yayımlayan : Vilnius Ticaret Müşavirliği , ekonomi.gov.tr

Letonya’nın bayrak taşıyıcı havayolu şirketi airBaltic 2016 yılı karını 1,2 milyon Avro olarak açıkladı. Şirketin 2015 yılı karı olan 19,5 milyon Avro ile karşılaştırıldığında, 2016 yılında oldukça büyük bir kar kaybı yaşadığı ortaya çıktı.

Şirketin CEO’su Martin Gauss, bu durumun 2021 yılı vizyon projesi kapsamındaki yatırımlardan ve yenilenen filodan kaynaklandığını ifade etti.

Geçtiğimiz ay Danimarkalı işadamı Lars Thuesen’in airBaltic’in %20 hissesini alabileceği haberi gündeme gelmişti. Henüz satış tamamlanmamış olmakla birlikte, hükümet söz konusu işlemi onaylamış bulunmaktadır.

Air Baltic, halihazırda Letonya’nın başkenti Riga’dan 60 noktaya uçuş gerçekleştirmektedir.

 

Kaynak        : LETA

Yayımlayan : Vilnius Ticaret Müşavirliği , ekonomi.gov.tr



from Aeroportist I Güncel Havacılık Haberleri http://ift.tt/2nMEfXZ
via IFTTT

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder