28 Ocak 2017 Cumartesi

Türkiye’nin en emniyetli havayolu belli oldu Türk Hava Yolları ile Lufthansa’nın ortak kuruluşu SunExpress, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün gerçekleştirdiği “SAFA -Yabacı Uçak Emniyet Ramp Değerlendirmesi”inde Avrupa’ya uçan Türk şirketleri arasında emniyet kriterlerine göre en iyi havayolu seçildi. Emniyeti her zaman ilk önceliği olarak kabul eden SunExpress, ayrıca geçen yıla göre, en iyi oranın “0” kabul edildiği SAFA oranlarını en çok düşüren hava yolu şirketi olarak da ödüllendirildi. Ödülü Sivil Havacılık Genel Müdürü Bahri Kesici’den alan SunExpress Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Çalışkan, “Sayın Kesici’ye çok teşekkür ediyorum. SunExpress olarak, kuruluşumuzdan beri her zaman önceliğimiz emniyet olmuştur ve olacaktır. Emniyet konusundaki bu yaklaşımımız ana ortaklarımız Türk Hava Yolları ve Lufthansa’nın know-how’ı üzerine kuruludur” dedi. Değerlendirme hakkında bilgi veren Çalışkan, “SAFA Ramp değerlendirmeleri, kokpit, kabin, uçak içi ve kargo başlıkları altında 4 ana kategoride her yıl yapılan bir değerlendirmedir. Yakın gelecekte hedef olarak belirtilecek olan SAFA oranının altındaki hava yollarının Avrupa Birliği içerisindeki destinasyonlara olan uçuşları kısıtlanacak. Bu da bu değerlendirmeleri oldukça önemli kılmaktadır.” Kaynak: turizmdebusabah

Türk Hava Yolları ile Lufthansa’nın ortak kuruluşu SunExpress, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün gerçekleştirdiği “SAFA -Yabacı Uçak Emniyet Ramp Değerlendirmesi”inde Avrupa’ya uçan Türk şirketleri arasında emniyet kriterlerine göre en iyi havayolu seçildi.

Emniyeti her zaman ilk önceliği olarak kabul eden SunExpress, ayrıca geçen yıla göre, en iyi oranın “0” kabul edildiği SAFA oranlarını en çok düşüren hava yolu şirketi olarak da ödüllendirildi. Ödülü Sivil Havacılık Genel Müdürü Bahri Kesici’den alan SunExpress Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Çalışkan, “Sayın Kesici’ye çok teşekkür ediyorum. SunExpress olarak, kuruluşumuzdan beri her zaman önceliğimiz emniyet olmuştur ve olacaktır. Emniyet konusundaki bu yaklaşımımız ana ortaklarımız Türk Hava Yolları ve Lufthansa’nın know-how’ı üzerine kuruludur” dedi.

Değerlendirme hakkında bilgi veren Çalışkan, “SAFA Ramp değerlendirmeleri, kokpit, kabin, uçak içi ve kargo başlıkları altında 4 ana kategoride her yıl yapılan bir değerlendirmedir. Yakın gelecekte hedef olarak belirtilecek olan SAFA oranının altındaki hava yollarının Avrupa Birliği içerisindeki destinasyonlara olan uçuşları kısıtlanacak. Bu da bu değerlendirmeleri oldukça önemli kılmaktadır.”

Kaynak: turizmdebusabah



from Aeroportist I Güncel Havacılık Haberleri http://ift.tt/2jHmWmi
via IFTTT

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder