28 Temmuz 2020 Salı

Çin’in Türk kiraz ithalatını artırması bekleniyor Sanayi yetkilileri Pazartesi günü yaptığı açıklamada, Çin’in iki ülke arasındaki ikili ekonomik ve ticari ilişkileri ilerletme çabalarının bir parçası olarak bu yıl Türk kiraz ithalatını artırması bekleniyor. Çin’e kiraz ithalatının son birkaç yıldır istikrarlı bir şekilde arttığını ve Türkiye’nin bu yıl büyük bir bölümünü oluşturması bekleniyor. Türk meyve perakendecisi Göknur ve Şangay listesindeki devlete ait büyük meyve suyu üreticisi SDIC Zhonglu Meyve Suyu Ltd. Şti. Geçtiğimiz günlerde, Türk kirazlarının Çin’de çevrimiçi ve çevrimdışı kanallar üzerinden dağıtılacağı konusunda bir anlaşma imzaladı. Devlet Kalkınma Başkan Yardımcısı Du Wenmin, “SDIC Zhonglu Meyve Suyu, meyve işleme işleminde on yıldan fazla bir süredir Göknur ile işbirliği yapıyor ve iki taraf arasındaki işlem değeri yılda 100 milyon yuan’ı (14.3 milyon $) aştı.” Geçen yıl, kiraz Çin’e ikinci en büyük ithal meyve oldu. 2019’da Çin 190.000 metrik tondan fazla kiraz ithal etti ve ithalat değeri 1.4 milyar dolardı. Gümrükler Genel İdaresi’ne göre, ithalatın çoğu Şili ve ABD’den yapıldı. Türkiye yılda yaklaşık 500.000 ton kiraz üretmekte ve hacim bakımından en büyük ülke konumundadır. Uygun coğrafi koşullar ve iklim ile Türkiye’de üretilen kirazlar tatlı ve dolgun. Türk yetkililer, akranlarına göre daha ucuz bir fiyat etiketi taşıdıklarını söyledi. Çin pazarı şimdi Türk kiraz ürününün büyük çoğunluğuna açık ve önümüzdeki sezon Türkiye’den Çin’e ihraç edilen kirazların tutulması gereken gereksinimlerin ortadan kaldırılmasıyla, ithalatın önümüzdeki sezonlarda önemli ölçüde artması bekleniyor. Havayolu ile Türk kirazları 12 saat sonra Çin’e ulaşabilir. Çin Gıda Maddeleri, Yerli Üretim ve Hayvan İthalat ve İhracat Ticaret Odası başkanı Cao Derong, “Çin, orta ve üst düzey meyveler için artan bir talep gösteriyor ve meyve ithalatı için iş fırsatı daha umut verici hale geliyor,” dedi. Cao, “Türkiye’den Çin’e ithal edilen başlıca ürünler arasında fındık, sebze, su ürünleri, bitkisel yağlar ve meyveler yer alıyor. Gümrük Genel İdaresi’ne göre, geçtiğimiz yıl, Çin ve Türkiye arasındaki tarım ürünlerinin değeri yıllık% 26 artışla 700 milyon $ ‘a ulaştı. Türk kirazlarının Avrasya kıtasından geçmesi ve düzenli kargo uçuşları ile Çin’e gelmesi bekleniyor. Ticaret Bakanlığı’na göre Çin şu anda Türkiye’nin ikinci büyük ticaret ortağı ve en büyük ithalat kaynağı.

Sanayi yetkilileri Pazartesi günü yaptığı açıklamada, Çin’in iki ülke arasındaki ikili ekonomik ve ticari ilişkileri ilerletme çabalarının bir parçası olarak bu yıl Türk kiraz ithalatını artırması bekleniyor.

Çin’e kiraz ithalatının son birkaç yıldır istikrarlı bir şekilde arttığını ve Türkiye’nin bu yıl büyük bir bölümünü oluşturması bekleniyor. Türk meyve perakendecisi Göknur ve Şangay listesindeki devlete ait büyük meyve suyu üreticisi SDIC Zhonglu Meyve Suyu Ltd. Şti. Geçtiğimiz günlerde, Türk kirazlarının Çin’de çevrimiçi ve çevrimdışı kanallar üzerinden dağıtılacağı konusunda bir anlaşma imzaladı.

Devlet Kalkınma Başkan Yardımcısı Du Wenmin, “SDIC Zhonglu Meyve Suyu, meyve işleme işleminde on yıldan fazla bir süredir Göknur ile işbirliği yapıyor ve iki taraf arasındaki işlem değeri yılda 100 milyon yuan’ı (14.3 milyon $) aştı.”

Geçen yıl, kiraz Çin’e ikinci en büyük ithal meyve oldu. 2019’da Çin 190.000 metrik tondan fazla kiraz ithal etti ve ithalat değeri 1.4 milyar dolardı. Gümrükler Genel İdaresi’ne göre, ithalatın çoğu Şili ve ABD’den yapıldı.

Türkiye yılda yaklaşık 500.000 ton kiraz üretmekte ve hacim bakımından en büyük ülke konumundadır. Uygun coğrafi koşullar ve iklim ile Türkiye’de üretilen kirazlar tatlı ve dolgun. Türk yetkililer, akranlarına göre daha ucuz bir fiyat etiketi taşıdıklarını söyledi.

Çin pazarı şimdi Türk kiraz ürününün büyük çoğunluğuna açık ve önümüzdeki sezon Türkiye’den Çin’e ihraç edilen kirazların tutulması gereken gereksinimlerin ortadan kaldırılmasıyla, ithalatın önümüzdeki sezonlarda önemli ölçüde artması bekleniyor. Havayolu ile Türk kirazları 12 saat sonra Çin’e ulaşabilir.

Çin Gıda Maddeleri, Yerli Üretim ve Hayvan İthalat ve İhracat Ticaret Odası başkanı Cao Derong, “Çin, orta ve üst düzey meyveler için artan bir talep gösteriyor ve meyve ithalatı için iş fırsatı daha umut verici hale geliyor,” dedi.

Cao, “Türkiye’den Çin’e ithal edilen başlıca ürünler arasında fındık, sebze, su ürünleri, bitkisel yağlar ve meyveler yer alıyor.

Gümrük Genel İdaresi’ne göre, geçtiğimiz yıl, Çin ve Türkiye arasındaki tarım ürünlerinin değeri yıllık% 26 artışla 700 milyon $ ‘a ulaştı.

Türk kirazlarının Avrasya kıtasından geçmesi ve düzenli kargo uçuşları ile Çin’e gelmesi bekleniyor.

Ticaret Bakanlığı’na göre Çin şu anda Türkiye’nin ikinci büyük ticaret ortağı ve en büyük ithalat kaynağı.



from Aeroportist I Güncel Havacılık Haberleri https://ift.tt/2DdZX0Z
via IFTTT

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder