5 Nisan 2020 Pazar

Havayolu endüstrisinde 252 milyar dolar gelir kaybı tahmin ediliyor Cenevre – Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA), COVID-19 salgınının küresel hava taşımacılığı endüstrisi üzerindeki gelir etkisi analizini güncelledi. Seyahat kısıtlamalarının ciddiyeti ve beklenen küresel durgunluk nedeniyle, IATA sektörün yolcu gelirlerinin 2019 rakamına göre 252 milyar dolar veya% 44 altına düşebileceğini tahmin ediyor. Bu beklenti ,seyahat kısıtlamalarının üç aya kadar sürdüğü ve ardından bu yılın ilerleyen dönemlerinde kademeli bir ekonomik toparlanma yaşandığı bir senaryoya göre oluşturulmuştur. IATA’nın daha önceki 113 milyar dolarlık gelir kaybına ilişkin önceki analizi , dünya çapındaki ülkeler uluslararası hava seyahat pazarını büyük ölçüde ortadan kaldıran kapsamlı seyahat kısıtlamaları getirmeden önce 5 Mart 2020’de yapılmıştı. IATA Genel Müdürü ve CEO’su Alexandre de Juniac. “Havayolu endüstrisi en büyük kriziyle karşı karşıya. Birkaç hafta önce hazırlanan , önceki en kötü durum senaryomuz bile şu anki tahminlerimizden daha iyimserdi. Şu anlaşılıyor ki hükümetlerin acil yardım tedbirleri olmadan, ayakta kalan bir endüstri olmayacak. Havayollarının bunu başarmak için 200 milyar dolar likidite desteğine ihtiyacı var. Bazı hükümetler zaten gerekli adımları attı, ancak birçoğunun daha konuya dahil olması  gerekiyor, ”dedi En son analiz, bu senaryo altında, seyahat üzerindeki ciddi kısıtlamaların 3 ay sonra kaldırılmasını öngörmektedir. Bu yılın ilerleyen dönemlerinde seyahat talebindeki toparlanma, küresel durgunluğun iş ve güven üzerindeki etkisiyle zayıflamaktadır. Tam yıl yolcu talebi (gelir yolcu kilometresi veya RPK) 2019’a göre% 38 azaldı. İç ve dış piyasalarda sanayi kapasitesi (mevcut koltuk kilometre veya ASK’ler) 30 Haziran’da sona eren ikinci çeyrekte bir önceki yıla göre% 65 azaldı, ancak bu senaryoda dördüncü çeyrekte% 10’luk bir düşüşe yol açmaktadır. https://t.co/6bVGd6ce3U pic.twitter.com/TEhd9sRlh6 — IATA (@IATA) April 5, 2020

Cenevre – Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA), COVID-19 salgınının küresel hava taşımacılığı endüstrisi üzerindeki gelir etkisi analizini güncelledi.

Seyahat kısıtlamalarının ciddiyeti ve beklenen küresel durgunluk nedeniyle, IATA sektörün yolcu gelirlerinin 2019 rakamına göre 252 milyar dolar veya% 44 altına düşebileceğini tahmin ediyor.

Bu beklenti ,seyahat kısıtlamalarının üç aya kadar sürdüğü ve ardından bu yılın ilerleyen dönemlerinde kademeli bir ekonomik toparlanma yaşandığı bir senaryoya göre oluşturulmuştur.

IATA’nın daha önceki 113 milyar dolarlık gelir kaybına ilişkin önceki analizi , dünya çapındaki ülkeler uluslararası hava seyahat pazarını büyük ölçüde ortadan kaldıran kapsamlı seyahat kısıtlamaları getirmeden önce 5 Mart 2020’de yapılmıştı.

IATA Genel Müdürü ve CEO’su Alexandre de Juniac.

“Havayolu endüstrisi en büyük kriziyle karşı karşıya. Birkaç hafta önce hazırlanan , önceki en kötü durum senaryomuz bile şu anki tahminlerimizden daha iyimserdi. Şu anlaşılıyor ki hükümetlerin acil yardım tedbirleri olmadan, ayakta kalan bir endüstri olmayacak. Havayollarının bunu başarmak için 200 milyar dolar likidite desteğine ihtiyacı var. Bazı hükümetler zaten gerekli adımları attı, ancak birçoğunun daha konuya dahil olması  gerekiyor, ”dedi

En son analiz, bu senaryo altında, seyahat üzerindeki ciddi kısıtlamaların 3 ay sonra kaldırılmasını öngörmektedir. Bu yılın ilerleyen dönemlerinde seyahat talebindeki toparlanma, küresel durgunluğun iş ve güven üzerindeki etkisiyle zayıflamaktadır. Tam yıl yolcu talebi (gelir yolcu kilometresi veya RPK) 2019’a göre% 38 azaldı. İç ve dış piyasalarda sanayi kapasitesi (mevcut koltuk kilometre veya ASK’ler) 30 Haziran’da sona eren ikinci çeyrekte bir önceki yıla göre% 65 azaldı, ancak bu senaryoda dördüncü çeyrekte% 10’luk bir düşüşe yol açmaktadır.



from Aeroportist I Güncel Havacılık Haberleri https://ift.tt/34c7lTI
via IFTTT

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder