18 Nisan 2020 Cumartesi

Türkiye’den Somali’ye Yardım Gönderildi Koronavirüsle mücadele kapsamında dünyanın bir çok noktasına yardım eden Türkiye, Somali’ye de destek verdi. Sağlık malzemelerini taşıyan Türk Silahlı Kuvvetlerine ait uçak Somali’ye ulaştı. Sağlık Bakanlığı ve Kızılay’ın hazırladığı, COVID-19 virüsüyle mücadelede kullanılacak olan sağlık malzemeleri, Türk Silahlı Kuvvetlerine ait A400M tipi uçakla Somali’nin Başkenti Mogadişu’ya ulaştırıldı. Uçakta sağlık malzemelerinin yanı sıra bölgede görevli askerlerimizin ihtiyaçlarını karşılayacak malzemeler de yer aldı. Uçağımız ve görevli personelimizi Somali Sağlık Bakan Yardımcısı Mohamed Said karşıladı. Sağlık malzemelerini Somali’ye ulaştıran TSK’ya ait uçağımız, Somali’de görev yaptığı sırada kalp krizi sonucu vefat eden sivil memur personelimizin naaşını ülkemize getirmek üzere havalandı. Cumhurbaşkanımız Sn. Erdoğan’ın talimatlarıyla hazırlanan sağlık malzemelerini Somali’ye ulaştıran TSK’ya ait uçağımız, Somali’de görev yaptığı sırada kalp krizi sonucu vefat eden sivil memur personelimizin naaşını ülkemize getirmek üzere havalandı.https://t.co/y77xj3h6sY pic.twitter.com/ooKpu7qUVH — T.C. Millî Savunma Bakanlığı (@tcsavunma) April 17, 2020 Cumhurbaşkanımız Sn. Erdoğan’ın talimatlarıyla @saglikbakanligi ve @kizilay tarafından hazırlanan sağlık malzemelerini bu kez Somali’ye ulaştırdık. #COVID19 ile mücadelede kullanılacak malzemeleri taşıyan #TSK’ya ait uçağımız Mogadişu’ya indi.https://t.co/y77xj3h6sY#MSB #TSK pic.twitter.com/oWh6jrjV5s — T.C. Millî Savunma Bakanlığı (@tcsavunma) April 17, 2020  

Koronavirüsle mücadele kapsamında dünyanın bir çok noktasına yardım eden Türkiye, Somali’ye de destek verdi. Sağlık malzemelerini taşıyan Türk Silahlı Kuvvetlerine ait uçak Somali’ye ulaştı.

Sağlık Bakanlığı ve Kızılay’ın hazırladığı, COVID-19 virüsüyle mücadelede kullanılacak olan sağlık malzemeleri, Türk Silahlı Kuvvetlerine ait A400M tipi uçakla Somali’nin Başkenti Mogadişu’ya ulaştırıldı.

Uçakta sağlık malzemelerinin yanı sıra bölgede görevli askerlerimizin ihtiyaçlarını karşılayacak malzemeler de yer aldı.

Uçağımız ve görevli personelimizi Somali Sağlık Bakan Yardımcısı Mohamed Said karşıladı.

Sağlık malzemelerini Somali’ye ulaştıran TSK’ya ait uçağımız, Somali’de görev yaptığı sırada kalp krizi sonucu vefat eden sivil memur personelimizin naaşını ülkemize getirmek üzere havalandı.

 



from Aeroportist I Güncel Havacılık Haberleri https://ift.tt/2xDVD8I
via IFTTT

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder