2 Nisan 2020 Perşembe

COVID-19 VE TAŞIMACILIK DEĞERLENDİRMESİ ABD’den sonra dünyanın en büyük ikinci ekonomisine sahip Çin’in ihracatı 2020 yılının ilk iki ayında %17.2 oranında azaldı. ABD-Çin arası ticaret savaşları küresel talep, ticaret ve yatırım ortamını 2 seneyi aşkın süredir olumsuz etkileyen bir faktördü. 2020 yılının Ocak ayında taraflar anlaşmaya varmış olsa bile Çin’in ABD’den almayı taahhüt ettiği 200 Milyar ABD Doları tutarındaki hizmet ve mal alımının gerçekleşmesi zor görünmektedir. Salgını kontrol altına almak amacıyla ülkelerin aldıkları önlemler taşımacılık sektörünü olumsuz etkilemektedir. Yolcu uçakları seferlerinin iptali sebebiyle kargo uçaklarına olan talep çok artmıştır. Tren seferlerindeki aksamalar sebebiyle çok-modlu taşımacılık sistemleri verimli bir şekilde işletilememektedir. Konteynerler limanlarda beklemektedir. Karayolu sınır kapılarındaki kontroller ve sınırlamalar gecikmelere sebep olmaktadır. Uğrak iptalleri sebebiyle denizyolu konteyner taşımacılığında aksamalar mevcuttur.

  • ABD’den sonra dünyanın en büyük ikinci ekonomisine sahip Çin’in ihracatı 2020 yılının ilk iki ayında %17.2 oranında azaldı.
  • ABD-Çin arası ticaret savaşları küresel talep, ticaret ve yatırım ortamını 2 seneyi aşkın süredir olumsuz etkileyen bir faktördü. 2020 yılının Ocak ayında taraflar anlaşmaya varmış olsa bile Çin’in ABD’den almayı taahhüt ettiği 200 Milyar ABD Doları tutarındaki hizmet ve mal alımının gerçekleşmesi zor görünmektedir.
  • Salgını kontrol altına almak amacıyla ülkelerin aldıkları önlemler taşımacılık sektörünü olumsuz etkilemektedir.
  • Yolcu uçakları seferlerinin iptali sebebiyle kargo uçaklarına olan talep çok artmıştır.
  • Tren seferlerindeki aksamalar sebebiyle çok-modlu taşımacılık sistemleri verimli bir şekilde işletilememektedir. Konteynerler limanlarda beklemektedir.
  • Karayolu sınır kapılarındaki kontroller ve sınırlamalar gecikmelere sebep olmaktadır.
  • Uğrak iptalleri sebebiyle denizyolu konteyner taşımacılığında aksamalar mevcuttur.



from Aeroportist I Güncel Havacılık Haberleri https://ift.tt/39xb3IM
via IFTTT

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder