7 Aralık 2019 Cumartesi

İstinye Üniversitesi Dünya Sivil Havacılık Gününü Kutladı İstinye Üniversitesi Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri Programı Dünya Sivil Havacılık Gününü 06.12.2019 tarihinde, saat 11:00-14:00 aralığında, üniversitenin Topkapı Kampüsünde düzenlediği konferansa katılan konuklar ve öğrencilerle kutladı. Konferansa konuşmacı olarak TATCA Türkiye Hava Trafik Kontrolörleri Derneği Genel Başkanı Selim Ergün Lak, TALPA Türkiey Havayolu Pilotları Derneği Yön. Kur. Başkanı Hüseyin Murat Ersoy ve UTED Uçak Teknisyenleri Derneği Yön. Kur. Başkanı Necdet Aksaç. Konuşmacılar kabin ve uçak teknolojileri öğrencilerinin sorularını yanıtladı. Konferansa THY, THY Teknik, Türkiye Hava Trafik Kontrolörleri Derneği , Talpa ve UTED gibi ülkemizde havacılık alanında faaliyet gösteren kurum ve kuruluşların temsilcileri katıldı. 7 ARALIK DÜNYA SİVİL HAVACILIK GÜNÜ NEDİR? 7 Aralık 1944 yılında Chicago Anlaşması ile kurulan ve Türkiye’nin de kurucu üyesi olduğu Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü, kuruluşunun 50. yılı olan 1994 yılında aldığı bir genel kurul kararıyla 7 Aralık’ı Dünya Sivil Havacılık Günü olarak ilan etmiştir. Sivil havacılığın emin ve düzenli bir şekilde yürütülmesi için uluslararası kuralları belirleyen Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü, her yıl 7 Aralık gününde bir tema belirleyerek, dünya sivil havacılık günün çeşitli etkinliklerle kutlamaktadır. Dünya genelinde sivil havacılık faaliyetlerinin emniyetli ve düzenli bir şekilde sürdürülmesi amacıyla 1944 yılında Şikago Sözleşmesi ile Birleşmiş Milletler bünyesinde kurulan Uluslararası Sivil Havacılık Teşkilatı’na(ICAO) üye tüm ülkeler, 7 Aralık tarihini Uluslararası Sivil Havacılık Günü’nü kutluyor.   İstinye Üniversitesi Hakkında İstinye Üniversitesi, “MLPCareGrubu”nun 25 yıllık bilgi ve birikiminin devamı olarak, 21. Yüzyıl Anadolu Vakfı tarafından 2015 yılında kuruldu. Üniversite, öğrencilerine var olan güncel ve geniş tabanlı tüm bilgileri aktarmanın yanı sıra; her akademik bölüm için ayrı ayrı güçlü bir donanım sağlamayı ve eğitim-araştırma performansı ile ulusal ve global anlamda yeni bilgi üretimine katkıda bulunarak, Türkiye’nin ve dünyanın seçkin üniversiteleri arasında yer almayı hedefliyor. Öğrenci odaklı eğitim anlayışını üniversitenin tüm süreçlerinde uygulayan İstinye Üniversitesi, bilim ve araştırma merkezi olma vizyonu doğrultusunda, bilimin sınırlarını genişletmeyi ve bilimsel gelişmelerden edinilen bulguları toplumun refahı için paylaşmayı ve uygulamayı amaçlıyor. Öğrencilerini, MLPCare Grubu bünyesinde yer alan Liv Hospital, Medical Park ve VM Medical Park hastaneleri başta olmak üzere, üniversitede edindikleri yetenekleri kullanabilecekleri çalışma ortamlarına yönlendiren İstinye Üniversitesi; geleceğin yetkin, yaratıcı ve ileri görüşlü bireylerini yetiştirerek, toplumumuzun sosyal, kültürel, ekonomik, bilimsel ve teknolojik gelişiminde önemli bir rol oynamayı ve insanlığın ilerlemesine katkıda bulunmayı hedefliyor.

İstinye Üniversitesi Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri Programı Dünya Sivil Havacılık Gününü 06.12.2019 tarihinde, saat 11:00-14:00 aralığında, üniversitenin Topkapı Kampüsünde düzenlediği konferansa katılan konuklar ve öğrencilerle kutladı.

Konferansa konuşmacı olarak TATCA Türkiye Hava Trafik Kontrolörleri Derneği Genel Başkanı Selim Ergün Lak, TALPA Türkiey Havayolu Pilotları Derneği Yön. Kur. Başkanı Hüseyin Murat Ersoy ve UTED Uçak Teknisyenleri Derneği Yön. Kur. Başkanı Necdet Aksaç.
Konuşmacılar kabin ve uçak teknolojileri öğrencilerinin sorularını yanıtladı.
Konferansa THY, THY Teknik, Türkiye Hava Trafik Kontrolörleri Derneği , Talpa ve UTED gibi ülkemizde havacılık alanında faaliyet gösteren kurum ve kuruluşların temsilcileri katıldı.

7 ARALIK DÜNYA SİVİL HAVACILIK GÜNÜ NEDİR?

7 Aralık 1944 yılında Chicago Anlaşması ile kurulan ve Türkiye’nin de kurucu üyesi olduğu Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü, kuruluşunun 50. yılı olan 1994 yılında aldığı bir genel kurul kararıyla 7 Aralık’ı Dünya Sivil Havacılık Günü olarak ilan etmiştir.

Sivil havacılığın emin ve düzenli bir şekilde yürütülmesi için uluslararası kuralları belirleyen Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü, her yıl 7 Aralık gününde bir tema belirleyerek, dünya sivil havacılık günün çeşitli etkinliklerle kutlamaktadır.

Dünya genelinde sivil havacılık faaliyetlerinin emniyetli ve düzenli bir şekilde sürdürülmesi amacıyla 1944 yılında Şikago Sözleşmesi ile Birleşmiş Milletler bünyesinde kurulan Uluslararası Sivil Havacılık Teşkilatı’na(ICAO) üye tüm ülkeler, 7 Aralık tarihini Uluslararası Sivil Havacılık Günü’nü kutluyor.

 

İstinye Üniversitesi Hakkında

İstinye Üniversitesi, “MLPCareGrubu”nun 25 yıllık bilgi ve birikiminin devamı olarak, 21. Yüzyıl Anadolu Vakfı tarafından 2015 yılında kuruldu. Üniversite, öğrencilerine var olan güncel ve geniş tabanlı tüm bilgileri aktarmanın yanı sıra; her akademik bölüm için ayrı ayrı güçlü bir donanım sağlamayı ve eğitim-araştırma performansı ile ulusal ve global anlamda yeni bilgi üretimine katkıda bulunarak, Türkiye’nin ve dünyanın seçkin üniversiteleri arasında yer almayı hedefliyor. Öğrenci odaklı eğitim anlayışını üniversitenin tüm süreçlerinde uygulayan İstinye Üniversitesi, bilim ve araştırma merkezi olma vizyonu doğrultusunda, bilimin sınırlarını genişletmeyi ve bilimsel gelişmelerden edinilen bulguları toplumun refahı için paylaşmayı ve uygulamayı amaçlıyor. Öğrencilerini, MLPCare Grubu bünyesinde yer alan Liv HospitalMedical Park ve VM Medical Park hastaneleri başta olmak üzere, üniversitede edindikleri yetenekleri kullanabilecekleri çalışma ortamlarına yönlendiren İstinye Üniversitesi; geleceğin yetkin, yaratıcı ve ileri görüşlü bireylerini yetiştirerek, toplumumuzun sosyal, kültürel, ekonomik, bilimsel ve teknolojik gelişiminde önemli bir rol oynamayı ve insanlığın ilerlemesine katkıda bulunmayı hedefliyor.



from Aeroportist I Güncel Havacılık Haberleri https://ift.tt/2sT9d5j
via IFTTT

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder