15 Ağustos 2018 Çarşamba

THY Hissesi Neden Düştü? New York Times, Rahip Brunson’ın serbest bırakılmaması halinde ABD’nin Türkiye’ye bir dizi yaptırımda daha bulunacağı iddia etti. Haberde söz konusu yaptırımlardan birinin de THY’ye kısıtlama getirmek olabileceği öne sürüldü. ABD tarafından olası yaptırım haberi  THY’ye hissesini olumsuz etkiledi. Gün içinde en düşük 15.78 tl gördü. Şu an için biraz toparlanan yaklaşık hisse bugün %7 değer kaybetti. Doların yukarı hareketli olduğu günlerde bile bu kadar gerilemeyen THY hissesi üzerinde büyük kâr beklentisi var. Bildiğiniz gibi THY’nin Boeing ile yapmış olduğu 11 Milyar Dolarlık siparişi mevcut.   As talks stall over Mr. Brunson’s release, the Trump administration is considering a range of further sanctions against Turkey — including limits on Turkish Airlines, according to a senior administration official who spoke on the condition of anonymity to discuss delicate negotiations. New York Times'a gore Trump yönetimi çok net: Türkiye'ye yeni yaptırımlar yolda. Buna THY'ye sınırlamalar konulması dahil. NASA çalışanı Serkan Gölge ve ABD Dışişleri'ne çalışan 3 Türk vatandaşı salınmalı. Brunson, geçen çarşamba (8 Ağu) bırakılmalıydı. https://t.co/f3BM6pFcDQ — TR Çeviri (@trcevir) August 15, 2018

New York Times, Rahip Brunson’ın serbest bırakılmaması halinde ABD’nin Türkiye’ye bir dizi yaptırımda daha bulunacağı iddia etti. Haberde söz konusu yaptırımlardan birinin de THY’ye kısıtlama getirmek olabileceği öne sürüldü.

ABD tarafından olası yaptırım haberi  THY’ye hissesini olumsuz etkiledi. Gün içinde en düşük 15.78 tl gördü. Şu an için biraz toparlanan yaklaşık hisse bugün %7 değer kaybetti.

Doların yukarı hareketli olduğu günlerde bile bu kadar gerilemeyen THY hissesi üzerinde büyük kâr beklentisi var.

Bildiğiniz gibi THY’nin Boeing ile yapmış olduğu 11 Milyar Dolarlık siparişi mevcut.

 

As talks stall over Mr. Brunson’s release, the Trump administration is considering a range of further sanctions against Turkey — including limits on Turkish Airlines, according to a senior administration official who spoke on the condition of anonymity to discuss delicate negotiations.



from Aeroportist I Güncel Havacılık Haberleri https://ift.tt/2vIdhE4
via IFTTT

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder