18 Ağustos 2018 Cumartesi

Hava Trafik Kontrolör Sayısı 1502’ye Yükseldi Ülkemizin en büyük havacılık projesi İstanbul Yeni Havalimanı’nın açılışına yönelik hazırlıklar tüm hızıyla devam ediyor. Burada görev yapacak personelin eğitimi, bu çalışmaların önemli bir parçası. * Atatürk Havalimanı eğitim salonunda yapılan törenle, asrın projesinde görev yapmak üzere “Meydan Kontrol Yaklaşma Kursu”nu bitiren 26 kursiyere diplomaları verildi. * 25.12.2017’de eğitime başlayan bu kursiyerler, gerçekleştirilen törenle hava trafik kontrolörü ordusuna katıldılar,  güç kattılar. Böylece Yeni Havalimanı için istihdam edilen kontrolör sayısı 335’e, ülke genelinde hizmet veren kontrolör sayısı 1502’ye yükseldi. * Yeni Havalimanı için ilk açılışta saatte 70, takiben 80 ve günde ortalama 1600 iniş-kalkış trafiğine hizmet verecek hava trafik kontrol personelini yetiştiren değerli hocalarına, bilgi ve tecrübelerini aktaran diğer personele ve yöneticilerini tebrik ederiz.

Ülkemizin en büyük havacılık projesi İstanbul Yeni Havalimanı’nın açılışına yönelik hazırlıklar tüm hızıyla devam ediyor. Burada görev yapacak personelin eğitimi, bu çalışmaların önemli bir parçası.

*

Atatürk Havalimanı eğitim salonunda yapılan törenle, asrın projesinde görev yapmak üzere “Meydan Kontrol Yaklaşma Kursu”nu bitiren 26 kursiyere diplomaları verildi.

*

25.12.2017’de eğitime başlayan bu kursiyerler, gerçekleştirilen törenle hava trafik kontrolörü ordusuna katıldılar,  güç kattılar. Böylece Yeni Havalimanı için istihdam edilen kontrolör sayısı 335’e, ülke genelinde hizmet veren kontrolör sayısı 1502’ye yükseldi.

*

Yeni Havalimanı için ilk açılışta saatte 70, takiben 80 ve günde ortalama 1600 iniş-kalkış trafiğine hizmet verecek hava trafik kontrol personelini yetiştiren değerli hocalarına, bilgi ve tecrübelerini aktaran diğer personele ve yöneticilerini tebrik ederiz.



from Aeroportist I Güncel Havacılık Haberleri https://ift.tt/2L5kqDs
via IFTTT

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder