22 Haziran 2020 Pazartesi

Havada iflaslar ve birleşmeler kapıda Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA) borç stokunun 550 milyar dolara ulaştığı havacılık sektöründe çok sayıda iflasın ve birleşmenin yolda olduğunu açıkladı. IATA, yaptığı açıklamayla havacılık sektöründeki borç stokunun 550 milyar dolara ulaştığını, büyük çaplı iflaslar ve birleşmeler olabileceğine dikkat çekti. Üç aylık dönemde hava yolu şirketlerinin 35 milyar dolar iade yaptığını, kaçınılmaz maliyet artışlarından dolayı da 60 milyar dolar kaybettiğini açıklayan IATA”nın baş ekonomisti Brian Pearce, ”Nakit akışını düzene koyamamaları durumunda özellikle Avrupa ve ABD merkezli hava yolu şirketleri de iflas ve birleşme dalgaları yaşanacak.” dedi. Borç nakit akışının 17-18 katı Hava taşımacılığı alanındaki konsolidasyonun yılın IV. çeyreğinde görünür hale geleceğini iddia eden Brian Pearce, ”Havacılık endüstrisi şu anda çok ciddi borçların altına giriyor. 2019 yılında hava yolu şirketlerinin borcu nakit akışının beş katıydı. 2021’de bunun 17-18 kata yükseleceğini tahmin ediyoruz. Bu, sürdürülebilir bir durum değil. O nedenle havacılık sektöründe daha fazla iflasa ve hava yolu şirketlerinin devletlerin kontrolüne gireceğini göreceğiz.” şeklinde konuştu. İkinci çeyrekteki iadelerin toplam tutarının 35 milyar dolar olmasını beklediklerini kaydeden Pearce, pek çok hava yolu şirketinin bu geri ödemeyi yapabilecek kredi olanaklarına sahip olmadığını söyledi. Hükümetlerden 120 milyar dolar destek aldılar ama.. Hükümetlerin bugüne kadar hava yolu şirketlerine sağladığı desteklerin 120 milyar dolara ulaştığını açıklayan Brian Pearce, bunların istihdam desteği, vergi ötelemeleri ve nakit desteklerden oluştuğunu ifade etti. Brian Pearce ayrıca, havacılık sektörünün 2019 yılında 430 milyar dolar olan borcunun, şu anda 550 milyar dolara ulaştığına dikkat çekti. Pearce, ”Bu destekler sektöre nefes aldırdı ancak desteklerin 66 milyar doları geri ödenecek” dedi.

Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA) borç stokunun 550 milyar dolara ulaştığı havacılık sektöründe çok sayıda iflasın ve birleşmenin yolda olduğunu açıkladı.

IATA, yaptığı açıklamayla havacılık sektöründeki borç stokunun 550 milyar dolara ulaştığını, büyük çaplı iflaslar ve birleşmeler olabileceğine dikkat çekti.

Üç aylık dönemde hava yolu şirketlerinin 35 milyar dolar iade yaptığını, kaçınılmaz maliyet artışlarından dolayı da 60 milyar dolar kaybettiğini açıklayan IATA”nın baş ekonomisti Brian Pearce, ”Nakit akışını düzene koyamamaları durumunda özellikle Avrupa ve ABD merkezli hava yolu şirketleri de iflas ve birleşme dalgaları yaşanacak.” dedi.

Borç nakit akışının 17-18 katı

Hava taşımacılığı alanındaki konsolidasyonun yılın IV. çeyreğinde görünür hale geleceğini iddia eden Brian Pearce, ”Havacılık endüstrisi şu anda çok ciddi borçların altına giriyor. 2019 yılında hava yolu şirketlerinin borcu nakit akışının beş katıydı. 2021’de bunun 17-18 kata yükseleceğini tahmin ediyoruz. Bu, sürdürülebilir bir durum değil. O nedenle havacılık sektöründe daha fazla iflasa ve hava yolu şirketlerinin devletlerin kontrolüne gireceğini göreceğiz.” şeklinde konuştu.

İkinci çeyrekteki iadelerin toplam tutarının 35 milyar dolar olmasını beklediklerini kaydeden Pearce, pek çok hava yolu şirketinin bu geri ödemeyi yapabilecek kredi olanaklarına sahip olmadığını söyledi.

Hükümetlerden 120 milyar dolar destek aldılar ama..

Hükümetlerin bugüne kadar hava yolu şirketlerine sağladığı desteklerin 120 milyar dolara ulaştığını açıklayan Brian Pearce, bunların istihdam desteği, vergi ötelemeleri ve nakit desteklerden oluştuğunu ifade etti.

Brian Pearce ayrıca, havacılık sektörünün 2019 yılında 430 milyar dolar olan borcunun, şu anda 550 milyar dolara ulaştığına dikkat çekti. Pearce, ”Bu destekler sektöre nefes aldırdı ancak desteklerin 66 milyar doları geri ödenecek” dedi.



from Aeroportist I Güncel Havacılık Haberleri https://ift.tt/3dv8WaA
via IFTTT

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder