25 Haziran 2020 Perşembe

KABİNDE PART TİME ÇALIŞMA KARARI Pegasus Havayolları da aynı THY gibi kabin memurlarına bir mesaj atarak 1 Temmuz 31 aralık 2020 tarihleri arasında part time çalışma kararı aldığını duyurdu. Pegasus tarafından kabin memurlarına yönelik bilgilendirme şöyle: Değerli Kabin Ekipleri, Herkes tarafından bilindiği üzere; Yaşamakta olduğumuz Covid19 Pandemi süreci nedeniyle dünyada olumsuz yönde en çok etkilenen sektör Sivil Havacılık olmuştur. Bu negatif etkinin ne kadar devam edeceği ve önümüzdeki sürecin neler getireceği de maalesef öngörülememektedir. Daha önceki duyurularımızda sizlere ilettiğimiz gibi aylık olarak ürettiğimiz uçuş saatlerinde büyük düşüşler söz konusudur. Örneğin normal zamanda yaklaşık olarak 45000 bin saat uçuş ürettiğimiz Temmuz ayı için şu an planlı uçuş saatimiz 10000 saat civarındadır ve devamlı olarak alınan yeni kararlara bağlı olarak azalma yönündedir. İçimden geçtiğimiz bu zorlu süreçte; öncelikli amacımız hiçbir arkadaşımızı kaybetmemektir. Bu noktadan hareketle şirket yönetimi tarafından 1 Temmuz – 31 Aralık 2020 tarihleri arasında tüm kabin ekiplerinin 15 günlük part-time şeklinde uçmaları kararı alınmıştır. Part Time periyot seçimi yapılmayacak olup, periyotlar Ekip Planlama tarafından belirlenecek ve değişmeyecektir. Yayınlanacak olan Temmuz ayı programınızda UPV olarak göreceğiniz 15 günlük tarih için ücretsiz izin dilekçesi yazarak 15 Temmuz’a kadar Vildan Uygur’a göndermeniz gerekmektedir. Aynı tarihler Ağustos ve Eylül aylarında da geçerli olacağından, Ağustos ve Eylül ayına ait ücretsiz izin dilekçelerinizi de yazarak göndermeniz gerekmektedir. Ekim – Kasım ve Aralık ayına ait dilekçeler daha sonra toplanacaktır. Temmuz – Ağustos ve Eylül ayları için kısa çalışma ödeneği olması durumunda ise kısa çalışma ödeneği için açıklanacak olan koşulları sağlayan kabin ekiplerimiz için kısa çalışma ödeneğine başvurulacaktır. Örnek : Programınızda 1-15 Temmuz arası uçuşlarınız var ve 16 – 30 Temmuz UPV planlı ise ekteki şekilde dilekçe yazmanız gerekmektedir. Bilgilerinize sunarız.

Pegasus Havayolları da aynı THY gibi kabin memurlarına bir mesaj atarak 1 Temmuz 31 aralık 2020 tarihleri arasında part time çalışma kararı aldığını duyurdu.

Pegasus tarafından kabin memurlarına yönelik bilgilendirme şöyle:

Değerli Kabin Ekipleri,

Herkes tarafından bilindiği üzere; Yaşamakta olduğumuz Covid19 Pandemi süreci nedeniyle dünyada olumsuz yönde en çok etkilenen sektör Sivil Havacılık olmuştur. Bu negatif etkinin ne kadar devam edeceği ve önümüzdeki sürecin neler getireceği de maalesef öngörülememektedir. Daha önceki duyurularımızda sizlere ilettiğimiz gibi aylık olarak ürettiğimiz uçuş saatlerinde büyük düşüşler söz konusudur. Örneğin normal zamanda yaklaşık olarak 45000 bin saat uçuş ürettiğimiz Temmuz ayı için şu an planlı uçuş saatimiz 10000 saat civarındadır ve devamlı olarak alınan yeni kararlara bağlı olarak azalma yönündedir. İçimden geçtiğimiz bu zorlu süreçte; öncelikli amacımız hiçbir arkadaşımızı kaybetmemektir.

Bu noktadan hareketle şirket yönetimi tarafından 1 Temmuz – 31 Aralık 2020 tarihleri arasında tüm kabin ekiplerinin 15 günlük part-time şeklinde uçmaları kararı alınmıştır.

Part Time periyot seçimi yapılmayacak olup, periyotlar Ekip Planlama tarafından belirlenecek ve değişmeyecektir.

Yayınlanacak olan Temmuz ayı programınızda UPV olarak göreceğiniz 15 günlük tarih için ücretsiz izin dilekçesi yazarak 15 Temmuz’a kadar Vildan Uygur’a göndermeniz gerekmektedir.

Aynı tarihler Ağustos ve Eylül aylarında da geçerli olacağından, Ağustos ve Eylül ayına ait ücretsiz izin dilekçelerinizi de yazarak göndermeniz gerekmektedir. Ekim – Kasım ve Aralık ayına ait dilekçeler daha sonra toplanacaktır.

Temmuz – Ağustos ve Eylül ayları için kısa çalışma ödeneği olması durumunda ise kısa çalışma ödeneği için açıklanacak olan koşulları sağlayan kabin ekiplerimiz için kısa çalışma ödeneğine başvurulacaktır.

Örnek :

Programınızda 1-15 Temmuz arası uçuşlarınız var ve 16 – 30 Temmuz UPV planlı ise ekteki şekilde dilekçe yazmanız gerekmektedir.

Bilgilerinize sunarız.



from Aeroportist I Güncel Havacılık Haberleri https://ift.tt/2NweYgy
via IFTTT

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder