26 Haziran 2020 Cuma

İRAN’DAN İLK YOLCU UÇUŞU Meraj Airlines, Türkiye İran sınırları kapandığından bu yana son 4 aylık aradan sonra ilk defa İran’dan yolcu getirdi. İran Sivil Havacılığının yetkilendirdiği tek havayolu olan Meraj Airlines bu süreçte haftada 3 sefere gerçekleştirecek. Meraj Havayolları ilk uçuşta Airbus A319 uçak ile 135 yolcu getirdi. Tahran’dan hareket eden tarifeli uçakla gelen, Türkiye’de oturma ve çalışma izni bulunan İran vatandaşları, İstanbul Havalimanı’nda termal kameralarla kontrol edildi. Yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle İran ile kesintiye uğrayan tarifeli uçuşlar yeniden başladı. Türkiye’de oturma ve çalışma izni bulunan İran vatandaşları, tarifeli seferle İstanbul’a geldi. Meraj Hava Yollarına ait uçak ile saat 12.30’da Tahran’dan İstanbul’a geldi. Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü ekipleri uçağa giderek koronavirüs nedeniyle yolcuların sağlık durumları hakkında bilgi aldı. Yolcular vücut ısıları termal kamera ile ölçüldü. Türkiye’de çalışma ve ikamet izni bulunan İranlı yolcular uzun bir süreden sonra Türkiye’ye dönmekten mutlu olduklarını söylediler.  Tahran’dan İstanbul’a gelen yolculardan Ziban Revani, seferler yapılamadığı için uzun zamandır İran’da bulunduğunu belirterek, “3 yıldır burada yaşıyorum. Kızım burada üniversitede okuyor. Buraya gelmek istedim ama uçuş yoktu” dedi. Samira Yezdani ise, 1 aydır İran’da bulunduğunu, Türkiye’ye geldiği için çok mutlu olduğun ve İran’a dönmek istemediğini söyledi. Meraj Airlines at Istanbul Airport https://t.co/20iQ3JEdlw @YouTube aracılığıyla — AirportIST (@AirportIST) June 26, 2020

Meraj Airlines, Türkiye İran sınırları kapandığından bu yana son 4 aylık aradan sonra ilk defa İran’dan yolcu getirdi.

İran Sivil Havacılığının yetkilendirdiği tek havayolu olan Meraj Airlines bu süreçte haftada 3 sefere gerçekleştirecek.

Meraj Havayolları ilk uçuşta Airbus A319 uçak ile 135 yolcu getirdi.

Tahran’dan hareket eden tarifeli uçakla gelen, Türkiye’de oturma ve çalışma izni bulunan İran vatandaşları, İstanbul Havalimanı’nda termal kameralarla kontrol edildi. Yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle İran ile kesintiye uğrayan tarifeli uçuşlar yeniden başladı. Türkiye’de oturma ve çalışma izni bulunan İran vatandaşları, tarifeli seferle İstanbul’a geldi.

Meraj Hava Yollarına ait uçak ile saat 12.30’da Tahran’dan İstanbul’a geldi. Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü ekipleri uçağa giderek koronavirüs nedeniyle yolcuların sağlık durumları hakkında bilgi aldı.

Yolcular vücut ısıları termal kamera ile ölçüldü. Türkiye’de çalışma ve ikamet izni bulunan İranlı yolcular uzun bir süreden sonra Türkiye’ye dönmekten mutlu olduklarını söylediler. 

Tahran’dan İstanbul’a gelen yolculardan Ziban Revani, seferler yapılamadığı için uzun zamandır İran’da bulunduğunu belirterek, “3 yıldır burada yaşıyorum. Kızım burada üniversitede okuyor. Buraya gelmek istedim ama uçuş yoktu” dedi. Samira Yezdani ise, 1 aydır İran’da bulunduğunu, Türkiye’ye geldiği için çok mutlu olduğun ve İran’a dönmek istemediğini söyledi.



from Aeroportist I Güncel Havacılık Haberleri https://ift.tt/3i2nWjr
via IFTTT

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder