30 Haziran 2020 Salı

AVRUPA UÇUŞLARI 6 AY ASKIYA ALINDI Avrupa güvenlik kurumu, Pakistan International Airlines lisansının altı aylığına askıya aldı. Pakistan Havayolları altı ay boyunca Avrupa’da faaliyet gösteremeyecek. Ulusal taşıyıcının sözcüsü Salı günü yaptığı açıklamada, Avrupa Birliği Hava Güvenliği Ajansı’nın Pakistan Uluslararası Havayolu şirketinin hava operasyonları iznini altı ay süreyle askıya aldığını söyledi. Sınırlama 1 Temmuz 2020’de 12 öğleden sonra UTC saatinde geçerli olacak. Bu nedenle, Avrupa’ya yapılan tüm PIA uçuşları geçici olarak iptal edildi. “PIA rezervasyonu yapanlar tarihi ileri alabilir veya para iadesi alabilirler.” “PIA ajansla sürekli temas halindedir,” diye ekledi: “Endişelerini gidermek için adımlar atıyoruz.” Sözcü, “Hükümet ve idare tarafından atılan [iyileştirici] adımlar nedeniyle askıya almanın yakında sona ereceği umuluyor.” Dedi. ‘Sahte’ lisans skandalı Havacılık camiası Pakistan’daki sahte lisanslı pilot skandalı ile çalkalandı. Bu haberler ve iddialar havayoluna büyük darbe vurdu. “şüpheli” kimlik bilgilerine sahip pilotlar veya “sahte” lisanslara sahip pilotlar gibi Pakistan’ın havacılık endüstrisinde yakın zamanda ortaya çıkarılan tuzaklar nedeniyle zaten dünya üzerinde incelenmekte olan havayoluna büyük bir darbe. Cuma günü bakan, 262 pilotun kimlik bilgilerinin “şüpheli” olduğunu ve bu nedenle uçmalarının yasaklanacağını duyurmuştu . Ateş hattındaki pilotlar arasında PIA 141, Air Blue 9 ve Serene Airline‘dan 10 pilot bulunmaktadır. 262’nin geri kalanının uçuş kulüpleri ve charter uçuş hizmeti sunanlara ait olduğunu söyledi. Alınan karalar doğrultusunda kimlik bilgileri şüpheli görülenler kesinlikle uçurulmayacak. Ayrıca Vietnam Sivil Havacılık Otoritesi (CAAV) Pazartesi günü yaptığı açıklamada, geçen hafta bazı ‘şüpheli’ lisansları kullanan endişelerin ortaya çıkmasından sonra ülkede çalışan tüm Pakistanlı pilotları toprakladığını söyledi. Geçen hafta, Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA) “havacılık regülatörünün lisanslama ve güvenlik denetiminde ciddi bir düşüş” konusunda endişelerini dile getirdi . European safety agency suspends Pakistan International Airlines licence to operate in Europe for six months. https://t.co/KWHwMjiZic pic.twitter.com/PIxGB7XgaA — Breaking Aviation News & Videos (@breakingavnews) June 30, 2020

Avrupa güvenlik kurumu, Pakistan International Airlines lisansının altı aylığına askıya aldı. Pakistan Havayolları altı ay boyunca Avrupa’da faaliyet gösteremeyecek.

Ulusal taşıyıcının sözcüsü Salı günü yaptığı açıklamada, Avrupa Birliği Hava Güvenliği Ajansı’nın Pakistan Uluslararası Havayolu şirketinin hava operasyonları iznini altı ay süreyle askıya aldığını söyledi.

Sınırlama 1 Temmuz 2020’de 12 öğleden sonra UTC saatinde geçerli olacak.

Bu nedenle, Avrupa’ya yapılan tüm PIA uçuşları geçici olarak iptal edildi.

“PIA rezervasyonu yapanlar tarihi ileri alabilir veya para iadesi alabilirler.”

“PIA ajansla sürekli temas halindedir,” diye ekledi: “Endişelerini gidermek için adımlar atıyoruz.”

Sözcü, “Hükümet ve idare tarafından atılan [iyileştirici] adımlar nedeniyle askıya almanın yakında sona ereceği umuluyor.” Dedi.

‘Sahte’ lisans skandalı

Havacılık camiası Pakistan’daki sahte lisanslı pilot skandalı ile çalkalandı. Bu haberler ve iddialar havayoluna büyük darbe vurdu. “şüpheli” kimlik bilgilerine sahip pilotlar veya “sahte” lisanslara sahip pilotlar gibi Pakistan’ın havacılık endüstrisinde yakın zamanda ortaya çıkarılan tuzaklar nedeniyle zaten dünya üzerinde incelenmekte olan havayoluna büyük bir darbe.

Cuma günü bakan, 262 pilotun kimlik bilgilerinin “şüpheli” olduğunu ve bu nedenle uçmalarının yasaklanacağını duyurmuştu .

Ateş hattındaki pilotlar arasında PIA 141, Air Blue 9 ve Serene Airline‘dan 10 pilot bulunmaktadır.

262’nin geri kalanının uçuş kulüpleri ve charter uçuş hizmeti sunanlara ait olduğunu söyledi. Alınan karalar doğrultusunda kimlik bilgileri şüpheli görülenler kesinlikle uçurulmayacak.

Ayrıca Vietnam Sivil Havacılık Otoritesi (CAAV) Pazartesi günü yaptığı açıklamada, geçen hafta bazı ‘şüpheli’ lisansları kullanan endişelerin ortaya çıkmasından sonra ülkede çalışan tüm Pakistanlı pilotları toprakladığını söyledi.

Geçen hafta, Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA) “havacılık regülatörünün lisanslama ve güvenlik denetiminde ciddi bir düşüş” konusunda endişelerini dile getirdi .



from Aeroportist I Güncel Havacılık Haberleri https://ift.tt/2NH3SW7
via IFTTT

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder