14 Eylül 2019 Cumartesi

Pegasus, bağlı ortaklığı olan Air Manas’ı satmak için anlaştı Türkiye’de yurtiçi ve yurtdışı uçuş operasyonları bulunan Pegasus, Kırgızistan’daki bağlı ortaklığını satma kararı aldı. Konuyla ilgili Pegasus’tan Kamuyu Aydınlatma Platformu’na(KAP) açıklama yapıldı. Açıklamada yönetim kurulunun aldığı karara istinaden Kırgızistan’da iç hat tarifeli yolcu taşımacılığı alanında faaliyet gösteren Air Manas Company şirketinde bulunan yüzde 49’luk iştirak payının tamamını Birleşik Krallık’ta faaliyet gösteren AviaTrade Corp.’a satmak için anlaşma yapıldı. Air Manas’ın, Pegasus bilançosuna herhangi önemli katkıda bulunmadığı açıklamada belirtilirken tescil işlemlerinin tamamlanmasının ardından satışın gerçekleşeceği de duyuruldu. Satışta pazarlık usulüyle hareket edildi ve 98 bin 918 euroluk fiyatta anlaşıldı. Buradan elde edilecek gelir Pegasus tarafından, Kurumlar Vergisi Kanunu’nun 5/1-e maddesi kapsamında genel kurumsal ihtiyaçlar için değerlendirilecek.

Türkiye’de yurtiçi ve yurtdışı uçuş operasyonları bulunan Pegasus, Kırgızistan’daki bağlı ortaklığını satma kararı aldı.

Konuyla ilgili Pegasus’tan Kamuyu Aydınlatma Platformu’na(KAP) açıklama yapıldı. Açıklamada yönetim kurulunun aldığı karara istinaden Kırgızistan’da iç hat tarifeli yolcu taşımacılığı alanında faaliyet gösteren Air Manas Company şirketinde bulunan yüzde 49’luk iştirak payının tamamını Birleşik Krallık’ta faaliyet gösteren AviaTrade Corp.’a satmak için anlaşma yapıldı.

Air Manas’ın, Pegasus bilançosuna herhangi önemli katkıda bulunmadığı açıklamada belirtilirken tescil işlemlerinin tamamlanmasının ardından satışın gerçekleşeceği de duyuruldu.

Satışta pazarlık usulüyle hareket edildi ve 98 bin 918 euroluk fiyatta anlaşıldı.

Buradan elde edilecek gelir Pegasus tarafından, Kurumlar Vergisi Kanunu’nun 5/1-e maddesi kapsamında genel kurumsal ihtiyaçlar için değerlendirilecek.



from Aeroportist I Güncel Havacılık Haberleri https://ift.tt/31kGtPb
via IFTTT

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder