30 Eylül 2019 Pazartesi

Adria Airways iflas başvurusunda bulundu Adria Airways, iflas işlemlerinde bulunduğunu ve uçuşlarını durdurduğunu açıkladı. Sloven bayrak taşıyıcısı, uçuş operasyonlarını geçen hafta Pazartesi akşamından itibaren  durdurmaya başladı. Geçtiğimiz iki hafta boyunca ve özellikle de son birkaç gün boyunca, Adria filosunundaki uçakların çoğu kiralayanlar tarafında geri çekilmişti, bu zaten geri dönüşü imkansız hale getirdi. Daha önce, Adria Airways, Slovenya hükümetinden dört milyon Euro tutarında bir kurtarma kredisi talep etmiş ama olumlu sonuç alamamıştı. Borç reddedildi ve hükümet “para kaybı” olacağını belirtti. Bu arada, Slovenya Ekonomi Bakanı, hükümetin ülkenin uluslararası bağlantılarındaki boşlukları doldurmak için yeni bir havayolu kurmayı düşündüğünü açıkladı. 1961’de kurulan havayolu şirket, Star Alliance’ın bir parçası ve Alman bayrak taşıyıcısı Lufthansa’nın yakın bir ortağıydı. Adria, hem kod paylaşımı anlaşmalarıyla hem de Lufthansa uçuş numarasına sahip bazı uçuşlarda özel kiralama anlaşmalarıyla çok sayıda uçuş gerçekleştiriyordu. Hatta Lufthansa Grubunun sık uçan yolcu programı olan ‘Miles & More’ kullanıldı.  Adria Airways’in filosu Airbus A319, Bombardier CRJ bölgesel jetleri ve Saab 2000 turboprop uçağından oluşuyordu. Şirkette 550’den fazla kişi istihdam ediliyordu.  

Adria Airways, iflas işlemlerinde bulunduğunu ve uçuşlarını durdurduğunu açıkladı.

Sloven bayrak taşıyıcısı, uçuş operasyonlarını geçen hafta Pazartesi akşamından itibaren  durdurmaya başladı.

Geçtiğimiz iki hafta boyunca ve özellikle de son birkaç gün boyunca, Adria filosunundaki uçakların çoğu kiralayanlar tarafında geri çekilmişti, bu zaten geri dönüşü imkansız hale getirdi.

Daha önce, Adria Airways, Slovenya hükümetinden dört milyon Euro tutarında bir kurtarma kredisi talep etmiş ama olumlu sonuç alamamıştı. Borç reddedildi ve hükümet “para kaybı” olacağını belirtti.

Bu arada, Slovenya Ekonomi Bakanı, hükümetin ülkenin uluslararası bağlantılarındaki boşlukları doldurmak için yeni bir havayolu kurmayı düşündüğünü açıkladı.

1961’de kurulan havayolu şirket, Star Alliance’ın bir parçası ve Alman bayrak taşıyıcısı Lufthansa’nın yakın bir ortağıydı. Adria, hem kod paylaşımı anlaşmalarıyla hem de Lufthansa uçuş numarasına sahip bazı uçuşlarda özel kiralama anlaşmalarıyla çok sayıda uçuş gerçekleştiriyordu. Hatta Lufthansa Grubunun sık uçan yolcu programı olan ‘Miles & More’ kullanıldı. 

Adria Airways’in filosu Airbus A319, Bombardier CRJ bölgesel jetleri ve Saab 2000 turboprop uçağından oluşuyordu. Şirkette 550’den fazla kişi istihdam ediliyordu.

 



from Aeroportist I Güncel Havacılık Haberleri https://ift.tt/2o1v8ER
via IFTTT

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder