1 Ekim 2018 Pazartesi

Çin Gümrüğü’nden FWB ve FHL mesajlarında istenen ek bilgiler Çin (GACC) Gümrük Genel Yönetimi’nin aldığı 56 sayılı Çin Gümrük Kararnamesi’ne (GACC) istinaden, Çin varışlı (HKG hariç) hava kargo gönderileri için düzenlenen MAWB ve HAWB’ye ek bilgiler istemekte ve buna bağlı olarak bu ek bilgilerin FWB ve FHL mesajları içerisinde de yer alması gerekmektedir. Eksiksiz bilgi akışının sağlanması açısından önemlidir. Sonucunda cezalar ve/veya geç teslimatlar olabilir. Çin Gümrüğü’nden gelen uyarı yazısına istinaden FWB ve FHL mesajlarında talep edilen ek bilgiler aşağıdaki gibidir. 1) Gönderici telefon numarası 2) Alıcı telefon numarası 3) Gönderici kod bilgisi (OCI satırında belirtilmelidir.) 4) Alıcı kod bilgisi (OCI satırında belirtilmelidir.) 5) Alıcı kişi ismi (OCI satırında belirtilmelidir.) 6) Alıcı kişi telefon numarası (OCI satırında belirtilmelidir.) Karşılaşılan başlıca aksaklıklar aşağıdaki gibidir. 1) Gönderici telefon numarası eksikliği 2) Alıcı telefon numarası eksikliği 3) Gönderici kod bilgisi eksikliği / format hatası 4) Alıcı kod bilgisi eksikliği / format hatası 5) Alıcı kişi ismi eksikliği 6) Alıcı kişi telefon numarası eksikliği Talep edilen ek bilgiler için mevcutta karşılaşılan aksaklıklar ve olması gereken format bilgileri aşağıdaki gibidir. Talep Edilen Ek Bilgi Aksaklık/Yanlış Format Talep edilen/Doğru Format Gönderici telefon numarası Bilgi eksikliği Posta kodu yoksa; /HK//TE/85224077010 Posta kodu varsa; CN/200010/TE/862163320088 Alıcı telefon numarası Bilgi eksikliği Posta kodu yoksa; /HK//TE/85224077010 Posta Kodu varsa; CN/200010/TE/862163320088 Alıcı kişi ismi Bilgi eksikliği CN/CNE/CP/AAA Gönderici firma Türkiye’de ise Ticari Sicil Numarası olarak “Mersis No” bilgisi girilmelidir. Diğer ülkeler için kullanılması gereken bilgilere ekli dosyadan ulaşabilirsiniz(Ek No 2) FWB ve FHL mesajlarında talep edilen bilgileri lütfen ekli dosyada tarif edildiği gibi oluşturarak gönderiniz,(Ek No 1) MAWB ve HAWB dokümanlarında talep edilen bilgileri lütfen ekli dosyada tarif edildiği şekilde oluşturunuz,(Ek No 1) Ek dosyaları linkten indirebilirsiniz.

Çin (GACC) Gümrük Genel Yönetimi’nin aldığı 56 sayılı Çin Gümrük Kararnamesi’ne (GACC) istinaden, Çin varışlı (HKG hariç) hava kargo gönderileri için düzenlenen MAWB ve HAWB’ye ek bilgiler istemekte ve buna bağlı olarak bu ek bilgilerin FWB ve FHL mesajları içerisinde de yer alması gerekmektedir. Eksiksiz bilgi akışının sağlanması açısından önemlidir.

Sonucunda cezalar ve/veya geç teslimatlar olabilir.

Çin Gümrüğü’nden gelen uyarı yazısına istinaden FWB ve FHL mesajlarında talep edilen ek bilgiler aşağıdaki gibidir.

1) Gönderici telefon numarası
2) Alıcı telefon numarası
3) Gönderici kod bilgisi (OCI satırında belirtilmelidir.)
4) Alıcı kod bilgisi (OCI satırında belirtilmelidir.)
5) Alıcı kişi ismi (OCI satırında belirtilmelidir.)
6) Alıcı kişi telefon numarası (OCI satırında belirtilmelidir.)

Karşılaşılan başlıca aksaklıklar aşağıdaki gibidir.

1) Gönderici telefon numarası eksikliği
2) Alıcı telefon numarası eksikliği
3) Gönderici kod bilgisi eksikliği / format hatası
4) Alıcı kod bilgisi eksikliği / format hatası
5) Alıcı kişi ismi eksikliği
6) Alıcı kişi telefon numarası eksikliği

Talep edilen ek bilgiler için mevcutta karşılaşılan aksaklıklar ve olması gereken format bilgileri aşağıdaki gibidir.

Talep Edilen Ek Bilgi Aksaklık/Yanlış Format Talep edilen/Doğru Format
Gönderici telefon numarası Bilgi eksikliği Posta kodu yoksa;

/HK//TE/85224077010

Posta kodu varsa;

CN/200010/TE/862163320088

Alıcı telefon numarası Bilgi eksikliği Posta kodu yoksa;

/HK//TE/85224077010

Posta Kodu varsa;

CN/200010/TE/862163320088

Alıcı kişi ismi Bilgi eksikliği CN/CNE/CP/AAA

Gönderici firma Türkiye’de ise Ticari Sicil Numarası olarak “Mersis No” bilgisi girilmelidir. Diğer ülkeler için kullanılması gereken bilgilere ekli dosyadan ulaşabilirsiniz(Ek No 2)

FWB ve FHL mesajlarında talep edilen bilgileri lütfen ekli dosyada tarif edildiği gibi oluşturarak gönderiniz,(Ek No 1)

MAWB ve HAWB dokümanlarında talep edilen bilgileri lütfen ekli dosyada tarif edildiği şekilde oluşturunuz,(Ek No 1)

Ek dosyaları linkten indirebilirsiniz.



from Aeroportist I Güncel Havacılık Haberleri https://ift.tt/2y4NKFx
via IFTTT

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder