21 Ekim 2018 Pazar

Hava kargo talebinin yirmi yılda iki katına çıkması bekleniyor Hava yolu ile ilgili küresel talebin önümüzdeki yirmi yılda iki katına çıkacağı bekleniyor. Bu talebi karşılamak için, hava kargo işletmecilerinin, şu an 2037’ye kadar 2.600’den fazla kargo uçağına ihtiyaç duyacağını ortaya koyuyor. Bu rakam, 980 yeni orta ve büyük ölçekli kargo uçağı ve 1.670 adet dönüştürülmüş kargo uçağı şeklinde hesaplanıyor. Hava kargo pazarı, ticari havacılığın büyüme hikayesinin önemli bir unsuru olmaya devam ediyor. Yeni tahminler, Avrupa, Kuzey Amerika ve Asya’da son birkaç yıldır görülen piyasa toparlanmasına denk gelen güçlü ve uzun vadeli hava kargo trendlerine işaret ediyor. Çin’deki ekspres piyasanın şaşırtıcı büyümesi ile birlikte global e-ticaret piyasası 5 trilyon dolarlık bir boyuta ulaştı. Global e-ticaret piyasasında her yıl %20 lik bir büyüme bekleniyor. Son yıllarda yolcu uçakları ile taşınan kargo talebinin arttığı gözlemlenmesine rağmen yolcu uçaklarının kapasiteleri tüm talebi karşılayamıyor. Muazzam avantajlar sunan kargo uçakları , dünya hava kargo talebinin yüzde 50’sinden fazlasını taşımaya devam edeceğini gösteriyor.

Hava yolu ile ilgili küresel talebin önümüzdeki yirmi yılda iki katına çıkacağı bekleniyor.

Bu talebi karşılamak için, hava kargo işletmecilerinin, şu an 2037’ye kadar 2.600’den fazla kargo uçağına ihtiyaç duyacağını ortaya koyuyor. Bu rakam, 980 yeni orta ve büyük ölçekli kargo uçağı ve 1.670 adet dönüştürülmüş kargo uçağı şeklinde hesaplanıyor.

Hava kargo pazarı, ticari havacılığın büyüme hikayesinin önemli bir unsuru olmaya devam ediyor. Yeni tahminler, Avrupa, Kuzey Amerika ve Asya’da son birkaç yıldır görülen piyasa toparlanmasına denk gelen güçlü ve uzun vadeli hava kargo trendlerine işaret ediyor.

Çin’deki ekspres piyasanın şaşırtıcı büyümesi ile birlikte global e-ticaret piyasası 5 trilyon dolarlık bir boyuta ulaştı. Global e-ticaret piyasasında her yıl %20 lik bir büyüme bekleniyor.

Son yıllarda yolcu uçakları ile taşınan kargo talebinin arttığı gözlemlenmesine rağmen yolcu uçaklarının kapasiteleri tüm talebi karşılayamıyor. Muazzam avantajlar sunan kargo uçakları , dünya hava kargo talebinin yüzde 50’sinden fazlasını taşımaya devam edeceğini gösteriyor.



from Aeroportist I Güncel Havacılık Haberleri https://ift.tt/2q3mzYd
via IFTTT

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder