26 Kasım 2017 Pazar

TÜRSAB 23. Olağan Genel Kurulu ertelendi TÜRSAB Yönetim Kurulu’nun seçim erteleme yetkisinin bulunmadığı tartışmalarına sebep oldu. Başkan Başaran Ulusoy’un adaylıktan çekildiği haberini yaptıktan kısa bir süre sonra 23. Olağan Genel Kurulun ertelendiği TÜRSAB tarafından duyuruldu. Alınan karar tepki ile karşılandı. Aşağıda Türsab erteleme açıklaması Yönetim Kurulumuzun, 24.11.2017 tarih ve 57 no.lu olağanüstü toplantısında alınan karar gereği 23.Olağan Genel Kurulumuz ertelenmiştir. Söz konusu karar aşağıda siz değerli üyelerimizin dikkatlerine önemle sunulur. “1618 sayılı Seyahat Acentaları ve Seyahat Acentaları Birliği Kanunu’nun 34.maddesinin (A) bendi gereğince; Birliğimizin, 23.Olağan Genel Kurulu, 26.11.2017 Pazar günü saat 10:30’da İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı Rumeli Salonu’nda ilk toplantıda çoğunluk sağlanamadığı takdirde ikinci toplantının yasa gereğince çoğunluk aranmaksızın, aynı yer ve aynı saatte 02.12.2017 Cumartesi günü, seçimlerin ise ikinci toplantıyı takiben 03.12.2017 Pazar günü 09:00-17:00 saatleri arasında aynı yerde yapılacağı, Yönetim Kurulumuzun 20.09.2017 tarih ve 52 no.lu olağan toplantısında karar altına alınmıştır. Ancak söz konusu Genel Kurul hazırlık sürecinde yaşanan bazı hususlar nedeniyle, Genel Kurulun selameti açısından aşağıdaki kararın alınması zarureti hasıl olmuştur. Bu nedenle; Genel Kurul öncesinde gerek sözlü, gerekse sosyal medyada üyeler arasında meydana gelen yazışma trafiğine bağlı olarak ortamın gerginleştiğinin tespit edilmesi ve Genel Kurula katılacak üyeler arasında önemli bir kutuplaşmanın meydana gelmesi, dolayısıyla Genel Kurul salonunda ciddi bir kaos yaşanacağı öngörüldüğünden ve toplantı esnasında huzur ve sükunetin kontrol edilmesinin mümkün olamayacağı anlaşıldığından 23.Olağan Genel Kurulun ertelenmesine, oybirliği ile karar verildi.” Saygılarımızla, TÜRKİYE SEYAHAT ACENTALARI BİRLİĞİ (TÜRSAB)

TÜRSAB Yönetim Kurulu’nun seçim erteleme yetkisinin bulunmadığı tartışmalarına sebep oldu.

Başkan Başaran Ulusoy’un adaylıktan çekildiği haberini yaptıktan kısa bir süre sonra 23. Olağan Genel Kurulun ertelendiği TÜRSAB tarafından duyuruldu.

Alınan karar tepki ile karşılandı.

Aşağıda Türsab erteleme açıklaması

Yönetim Kurulumuzun, 24.11.2017 tarih ve 57 no.lu olağanüstü toplantısında alınan karar gereği 23.Olağan Genel Kurulumuz ertelenmiştir. Söz konusu karar aşağıda siz değerli üyelerimizin dikkatlerine önemle sunulur.

“1618 sayılı Seyahat Acentaları ve Seyahat Acentaları Birliği Kanunu’nun 34.maddesinin (A) bendi gereğince; Birliğimizin, 23.Olağan Genel Kurulu, 26.11.2017 Pazar günü saat 10:30’da İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı Rumeli Salonu’nda ilk toplantıda çoğunluk sağlanamadığı takdirde ikinci toplantının yasa gereğince çoğunluk aranmaksızın, aynı yer ve aynı saatte 02.12.2017 Cumartesi günü, seçimlerin ise ikinci toplantıyı takiben 03.12.2017 Pazar günü 09:00-17:00 saatleri arasında aynı yerde yapılacağı, Yönetim Kurulumuzun 20.09.2017 tarih ve 52 no.lu olağan toplantısında karar altına alınmıştır.

Ancak söz konusu Genel Kurul hazırlık sürecinde yaşanan bazı hususlar nedeniyle, Genel Kurulun selameti açısından aşağıdaki kararın alınması zarureti hasıl olmuştur.

Bu nedenle; Genel Kurul öncesinde gerek sözlü, gerekse sosyal medyada üyeler arasında meydana gelen yazışma trafiğine bağlı olarak ortamın gerginleştiğinin tespit edilmesi ve Genel Kurula katılacak üyeler arasında önemli bir kutuplaşmanın meydana gelmesi, dolayısıyla Genel Kurul salonunda ciddi bir kaos yaşanacağı öngörüldüğünden ve toplantı esnasında huzur ve sükunetin kontrol edilmesinin mümkün olamayacağı anlaşıldığından 23.Olağan Genel Kurulun ertelenmesine, oybirliği ile karar verildi.”

Saygılarımızla,

TÜRKİYE SEYAHAT ACENTALARI BİRLİĞİ

(TÜRSAB)



from Aeroportist I Güncel Havacılık Haberleri http://ift.tt/2A8Hzmv
via IFTTT

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder