27 Şubat 2017 Pazartesi

HAHN HAVALİMANI SATILDI Çinli HNA Grubu, Hahn Havaalanı’yı satın aldı Almanya’nın Rheinland-Pfalz eyaleti, Hahn Havalimanı’ndaki% 82.5 hissesini Çin’in havacılık ve seyahat holdingi HNA ( Hainan Group ) Group’a 15.1 milyon avro karşılığında sattı. İmza Martta Mali işlem tamamlanmış ve nihai sözleşme 1 Martta imzalanacak. HNA ve yerel yönetim arasındaki sözleşme, yıllık karnaval sezonunun sona ermesinin hemen ardından 1. Mart Çarşamba günü imzalanacak. HNA’ya nihai teslimiyetin, bütün formaliteler tamamlandıktan ve belgeler elden geçirildikten sonra Mayıs ayından önce gerçekleşmesi bekleniyor. Buna, ilgili AB makamlarının son imzaları da dahil. Hahn Havalimanı’nın geleceği ile ilgili şüpheler sona ermiş olması da güzel bir haber. Çünkü birkaç ay boyunca süregelen belirsizlik ve “en iyi teklif sahibinin” ödeme yapamaması gibi süreçlerin ardından satışın gerçekleşmesi güzel oldu. Şu anda Hesse eyaleti tarafından yapılan% 17.5 hissesinin kaderi açıklanmadı, ancak Almanya merkezli ADC GmbH teklifinde HNA ortağına gidebilir. Hessen eyaleti yerel hükümetinin elinde olan% 17,5’lik azınlık payı kimin eline geçeceğini veya daha ötesini zaman gösterecek. Satışın ardından , sahipliğin değişmesi, güçlü HNA Havalimanı Grubu ve ADC’nin kendi yönetim ekibinin kontrolünde olması konusunda ısrarcı olup olmayacakları veya mevcut yöneticilerin sorumlu olarak kalıp kalmayacakları konusunda soru işaretleri görüyoruz. Ancak bir şeyden de eminiz ; yeni mülkiyet, bir şekilde veya başka bir biçimde yeni bir yapılanmayı getirecektir. Satış hem havalimanı hem de havayollarını kullanan havayollarına rahatlama sağlayacak, çünkü son birkaç aydır HHN’nin kapanma ihtimali varmış gibi görünüyordu. Hahn Havalimanı hava taşımacılığı endüstrisi için önemlidir; çünkü yakındaki Frankfurt Uluslararası (FRA) ‘nın aksine, 24 saat açık operasyon – özellikle kargo operasyonları için öenmlidir. Şu anda Etihad Havayolları, Nippon Kargo Havayolları, Silk Way West ve Yangtze River Havayolları‘nında kargo uçakları hizmet veriyor. Hainan haftalık üç yeni kargo uçuşu frekansını eklemeyi planladığını açıkladı.

Çinli HNA Grubu, Hahn Havaalanı’yı satın aldı

Almanya’nın Rheinland-Pfalz eyaleti, Hahn Havalimanı’ndaki% 82.5 hissesini Çin’in havacılık ve seyahat holdingi HNA ( Hainan Group ) Group’a 15.1 milyon avro karşılığında sattı.

İmza Martta

Mali işlem tamamlanmış ve nihai sözleşme 1 Martta imzalanacak. HNA ve yerel yönetim arasındaki sözleşme, yıllık karnaval sezonunun sona ermesinin hemen ardından 1. Mart Çarşamba günü imzalanacak. HNA’ya nihai teslimiyetin, bütün formaliteler tamamlandıktan ve belgeler elden geçirildikten sonra Mayıs ayından önce gerçekleşmesi bekleniyor. Buna, ilgili AB makamlarının son imzaları da dahil.

Hahn Havalimanı’nın geleceği ile ilgili şüpheler sona ermiş olması da güzel bir haber. Çünkü birkaç ay boyunca süregelen belirsizlik ve “en iyi teklif sahibinin” ödeme yapamaması gibi süreçlerin ardından satışın gerçekleşmesi güzel oldu.

Şu anda Hesse eyaleti tarafından yapılan% 17.5 hissesinin kaderi açıklanmadı, ancak Almanya merkezli ADC GmbH teklifinde HNA ortağına gidebilir. Hessen eyaleti yerel hükümetinin elinde olan% 17,5’lik azınlık payı kimin eline geçeceğini veya daha ötesini zaman gösterecek.

Satışın ardından , sahipliğin değişmesi, güçlü HNA Havalimanı Grubu ve ADC’nin kendi yönetim ekibinin kontrolünde olması konusunda ısrarcı olup olmayacakları veya mevcut yöneticilerin sorumlu olarak kalıp kalmayacakları konusunda soru işaretleri görüyoruz. Ancak bir şeyden de eminiz ; yeni mülkiyet, bir şekilde veya başka bir biçimde yeni bir yapılanmayı getirecektir.

Satış hem havalimanı hem de havayollarını kullanan havayollarına rahatlama sağlayacak, çünkü son birkaç aydır HHN’nin kapanma ihtimali varmış gibi görünüyordu.

Hahn Havalimanı hava taşımacılığı endüstrisi için önemlidir; çünkü yakındaki Frankfurt Uluslararası (FRA) ‘nın aksine, 24 saat açık operasyon – özellikle kargo operasyonları için öenmlidir.

Şu anda Etihad Havayolları, Nippon Kargo Havayolları, Silk Way West ve Yangtze River Havayolları‘nında kargo uçakları hizmet veriyor. Hainan haftalık üç yeni kargo uçuşu frekansını eklemeyi planladığını açıkladı.



from Aeroportist I Güncel Havacılık Haberleri http://ift.tt/2lheCKd
via IFTTT

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder