26 Şubat 2017 Pazar

320 milyon doları havaya yatıracak! Atlasglobal Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ersoy, yurtdışında 3 yıl içinde 8 havayolu şirketi kuracaklarını belirterek, “3 tanesini kurduk. 5 tane daha kurulacak. Yeni bir havayolunun maliyeti 40 milyon dolar. 320 milyon dolarlık yatırım olacak” diye konuştu. Havayolu şirketi Atlasglobal, yurtdışında üç yılda beş havayolu firması kurmak için düğmeye bastı. Filosunu artırmak için bu yıl altı uçak daha almayı planlayan firma, ayrıca Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) ülkelerinde de büyüme kararı aldı. Atlasglobal Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ersoy, yurtdışında üç yıl içinde sekiz havayolu şirketi kurmayı planladıklarını belirterek, “Hedeflenen sekiz şirketin şu anda üç tanesini kurmuş bulunuyoruz. Beş tanesi daha kurulmuş olacak. Yeni bir havayolu kurmanın maliyeti 40 milyon dolar. En az 320 milyon dolarlık yatırım olacak” dedi. Cirosal rakamlarına da değinen Ersoy, 2016’yı 470 milyon dolar ciro ile tamamladıklarını, 2017’de 600 milyon dolara ulaşmayı beklediklerini açıkladı. Ersoy, filolarındaki 26 olan uçak sayısını 2017’de 32’ye çıkaracaklarını da aktararak, “Rusya ile düzelen ilişkiler, tarifeli uçuşlarda artış ve ruble ile ödeme imkanı getirilecek olmasının etkisiyle Rus turist sayısı 2017’de 5 milyona çıkabilir. Filoya yeni uçaklar Filomuzu büyütürken operasyonel kiralama yoluna gidebileceğimiz gibi satın alma da yapabiliriz, Airbus tercih ediyoruz, şubat ayı bitmeden netleşecek” bilgisini paylaştı. Firma, yeni uçuş rotasını ise Rusya ve BDT ülkelerine çevirdi. Atlasglobal, 2017’de açacağı 17 yeni hatla Antalya’dan bin 500, İstanbul’dan ise 4 bine yakın sefer düzenlemeyi ve bu seferlerle toplam 1 milyon yolcu taşımayı hedefliyor. Ersoy, BDT ülkelerine yönelik açılan bu uçuş hatlarının hem turizm hem de ekonomik ilişkiler açısından stratejik bir önem taşıdığını kaydetti. Bu noktaları seçmelerinde bölgeyle gerçekleşen ticari ilişkilerin yoğunluğu, ülkeler arasındaki yatırım hacmi, bölge halkının Türkiye’ye ilgisi ve yıllık seyahat bütçelerinin en önemli kriterler olduğunu belirten Ersoy, “İstanbul’un yanı sıra Antalya’dan da bu bölgelere direkt tarifeli seferlerin başlayacak olması, sektörde adeta bir canlılık yaratacak. 2017 yılında Rusya ve diğer BDT ülkelerinden Antalya ve İstanbul’a düzenleyeceğimiz tarifeli seferlerle 1 milyon  yolcu taşımayı hedefliyoruz” diye konuştu. ‘Turizm sektörü çok hareketlenir’   Türk bayraklı havayolu şirketlerinin Rusya’ya tarifeli uçuşlar düzenlemesinin turizm sektörüne önemli katkılar sağlayacağına da işaret eden Murat Ersoy, şunları söyledi: “Rusya-Türkiye arasında ticaretin ruble ile yapılmaya başlaması yönündeki çalışmalar olumlu sonuçlanıp uygulama başlatıldığında kur riski de ortadan kalkacak ve satışlara yansıması çok olumlu olacak. Rublenin dolar karşısında yüzde 15’e varan değer kazanması da Rus turistin satın alma gücünü artırdı. Tüm bu etkenler göz önünde bulundurulduğunda önümüzdeki dönemde 5 milyon Rus turistin Türkiye’yi ziyaret etmesi bekleniyor.” Kaynak:milliyet

Atlasglobal Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ersoy, yurtdışında 3 yıl içinde 8 havayolu şirketi kuracaklarını belirterek, “3 tanesini kurduk. 5 tane daha kurulacak. Yeni bir havayolunun maliyeti 40 milyon dolar. 320 milyon dolarlık yatırım olacak” diye konuştu.

Havayolu şirketi Atlasglobal, yurtdışında üç yılda beş havayolu firması kurmak için düğmeye bastı. Filosunu artırmak için bu yıl altı uçak daha almayı planlayan firma, ayrıca Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) ülkelerinde de büyüme kararı aldı.

Atlasglobal Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ersoy, yurtdışında üç yıl içinde sekiz havayolu şirketi kurmayı planladıklarını belirterek, “Hedeflenen sekiz şirketin şu anda üç tanesini kurmuş bulunuyoruz. Beş tanesi daha kurulmuş olacak. Yeni bir havayolu kurmanın maliyeti 40 milyon dolar. En az 320 milyon dolarlık yatırım olacak” dedi.

Cirosal rakamlarına da değinen Ersoy, 2016’yı 470 milyon dolar ciro ile tamamladıklarını, 2017’de 600 milyon dolara ulaşmayı beklediklerini açıkladı.

Ersoy, filolarındaki 26 olan uçak sayısını 2017’de 32’ye çıkaracaklarını da aktararak, “Rusya ile düzelen ilişkiler, tarifeli uçuşlarda artış ve ruble ile ödeme imkanı getirilecek olmasının etkisiyle Rus turist sayısı 2017’de 5 milyona çıkabilir.

Filoya yeni uçaklar

Filomuzu büyütürken operasyonel kiralama yoluna gidebileceğimiz gibi satın alma da yapabiliriz, Airbus tercih ediyoruz, şubat ayı bitmeden netleşecek” bilgisini paylaştı.

Firma, yeni uçuş rotasını ise Rusya ve BDT ülkelerine çevirdi. Atlasglobal, 2017’de açacağı 17 yeni hatla Antalya’dan bin 500, İstanbul’dan ise 4 bine yakın sefer düzenlemeyi ve bu seferlerle toplam 1 milyon yolcu taşımayı hedefliyor.

Ersoy, BDT ülkelerine yönelik açılan bu uçuş hatlarının hem turizm hem de ekonomik ilişkiler açısından stratejik bir önem taşıdığını kaydetti. Bu noktaları seçmelerinde bölgeyle gerçekleşen ticari ilişkilerin yoğunluğu, ülkeler arasındaki yatırım hacmi, bölge halkının Türkiye’ye ilgisi ve yıllık seyahat bütçelerinin en önemli kriterler olduğunu belirten Ersoy,

“İstanbul’un yanı sıra Antalya’dan da bu bölgelere direkt tarifeli seferlerin başlayacak olması, sektörde adeta bir canlılık yaratacak. 2017 yılında Rusya ve diğer BDT ülkelerinden Antalya ve İstanbul’a düzenleyeceğimiz tarifeli seferlerle 1 milyon  yolcu taşımayı hedefliyoruz” diye konuştu.

‘Turizm sektörü çok hareketlenir’  

Türk bayraklı havayolu şirketlerinin Rusya’ya tarifeli uçuşlar düzenlemesinin turizm sektörüne önemli katkılar sağlayacağına da işaret eden Murat Ersoy, şunları söyledi: “Rusya-Türkiye arasında ticaretin ruble ile yapılmaya başlaması yönündeki çalışmalar olumlu sonuçlanıp uygulama başlatıldığında kur riski de ortadan kalkacak ve satışlara yansıması çok olumlu olacak.

Rublenin dolar karşısında yüzde 15’e varan değer kazanması da Rus turistin satın alma gücünü artırdı. Tüm bu etkenler göz önünde bulundurulduğunda önümüzdeki dönemde 5 milyon Rus turistin Türkiye’yi ziyaret etmesi bekleniyor.”

Kaynak:milliyet



from Aeroportist I Güncel Havacılık Haberleri http://ift.tt/2lThVLe
via IFTTT

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder