11 Haziran 2019 Salı

TALPA THY YÖNETİM KURULU BAŞKANI İLKER AYCI İLE GÖRÜŞTÜ Türkiye Havayolu Pilotları Derneği Talpa yönetimi Pazartesi günü İlker Aycı’nın daveti üzerine istanbul havalimanında görüştü… İTALPA’nın Davet ile ilgili Basın Bildirisi  Değerli Üyelerimiz; 10.06.2019 Pazartesi günü Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Sayın İlker Aycı’nın daveti üzerine İstanbul Yeni Havalimanında bir görüşme gerçekleştirilmiştir. Bu görüşme kapsamında aşağıda ifade edilen konularda fikir alışverişinde bulunulmuştur. 1- Yeni Havalimanı uçuş operasyonlarının daha etkin ve daha verimli yürütülebilmesi için alınabilecek tedbirler ve uygulamalar tartışılmıştır. 2- Türk Silahlı Kuvvetlerinde yeni uygulanan zorunlu hizmet kapsamında TALPA girişimiyle başlatılan çalışmalar konusunda detaylı bilgilendirme yapılmış, Haziran ayı içerisinde gerçekleşecek konuyla ilgili çalıştaya davet edilmiştir. 3- Türk Hava Yolları bünyesindeki uçuş akademisi tarafından yetiştirilen üyelerimizin devam etmekte olan eğitim borçları gündeme getirilmiş olup, üyelerimizin katkılarıyla hazırlanacak alternatif çözüm önerilerinin kendisiyle paylaşılması konusunda görüş birliği sağlanmıştır. 4- Basında yer alan döviz bazlı, yüksek maaşlı geniş gövde pilot alımı haberlerinin üyelerimiz arasında yaratmış olduğu rahatsızlık dile getirilmiştir. Yetkili birimlerden şirket bünyesinde çalışan ve aynı statüde olan hiçbir yabancı ve Türk vatandaşı pilota farklı maaş politikasının olmadığı kesin bir dille tarafımıza ifade edilmiştir. 5- Türk Hava Yolları bünyesinde çalışan SFI’ların özlük hakları ile ilgili talepleri görüşülmüş olup çözümüyle ilgili müşterek çalışma yapılması konusunda mutabakata varılmıştır.   Gerçekleşen bu toplantının, TALPA Yönetimi olarak derneğimizi tüm meslektaşlarımızın ve camiamızın ortak çatısı olma çabalarımızın güzel bir örneği olarak değerlendirirken, sektörümüzdeki tüm havayolları yönetimleriyle daha önce gerçekleştirmiş olduğumuz ilk toplantılardan aldığımız enerji ile sektörümüz ve meslektaşlarımızla ilgili konularda hep birlikte faydalı ve başarılı çalışmalar icra edeceğimize inanıyoruz. Bu vesileyle tüm meslektaşlarımızdan üzerine eğilmemizi istedikleri konularla ilgili önerilerini oneri@talpa.org adresine göndermelerini saygılarımızla rica ederiz. TALPA Yönetim Kurulu  

Türkiye Havayolu Pilotları Derneği Talpa yönetimi Pazartesi günü İlker Aycı’nın daveti üzerine istanbul havalimanında görüştü…

İTALPA’nın Davet ile ilgili Basın Bildirisi 

Değerli Üyelerimiz;

10.06.2019 Pazartesi günü Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Sayın İlker Aycı’nın daveti üzerine İstanbul Yeni Havalimanında bir görüşme gerçekleştirilmiştir. Bu görüşme kapsamında aşağıda ifade edilen konularda fikir alışverişinde bulunulmuştur.

1- Yeni Havalimanı uçuş operasyonlarının daha etkin ve daha verimli yürütülebilmesi için alınabilecek tedbirler ve uygulamalar tartışılmıştır.

2- Türk Silahlı Kuvvetlerinde yeni uygulanan zorunlu hizmet kapsamında TALPA girişimiyle başlatılan çalışmalar konusunda detaylı bilgilendirme yapılmış, Haziran ayı içerisinde gerçekleşecek konuyla ilgili çalıştaya davet edilmiştir.

3- Türk Hava Yolları bünyesindeki uçuş akademisi tarafından yetiştirilen üyelerimizin devam etmekte olan eğitim borçları gündeme getirilmiş olup, üyelerimizin katkılarıyla hazırlanacak alternatif çözüm önerilerinin kendisiyle paylaşılması konusunda görüş birliği sağlanmıştır.

4- Basında yer alan döviz bazlı, yüksek maaşlı geniş gövde pilot alımı haberlerinin üyelerimiz arasında yaratmış olduğu rahatsızlık dile getirilmiştir. Yetkili birimlerden şirket bünyesinde çalışan ve aynı statüde olan hiçbir yabancı ve Türk vatandaşı pilota farklı maaş politikasının olmadığı kesin bir dille tarafımıza ifade edilmiştir.

5- Türk Hava Yolları bünyesinde çalışan SFI’ların özlük hakları ile ilgili talepleri görüşülmüş olup çözümüyle ilgili müşterek çalışma yapılması konusunda mutabakata varılmıştır.

 

Gerçekleşen bu toplantının, TALPA Yönetimi olarak derneğimizi tüm meslektaşlarımızın ve camiamızın ortak çatısı olma çabalarımızın güzel bir örneği olarak değerlendirirken, sektörümüzdeki tüm havayolları yönetimleriyle daha önce gerçekleştirmiş olduğumuz ilk toplantılardan aldığımız enerji ile sektörümüz ve meslektaşlarımızla ilgili konularda hep birlikte faydalı ve başarılı çalışmalar icra edeceğimize inanıyoruz.

Bu vesileyle tüm meslektaşlarımızdan üzerine eğilmemizi istedikleri konularla ilgili önerilerini oneri@talpa.org adresine göndermelerini saygılarımızla rica ederiz.

TALPA Yönetim Kurulu

 



from Aeroportist I Güncel Havacılık Haberleri http://bit.ly/2Zg7ge8
via IFTTT

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder