4 Aralık 2018 Salı

Havayolundaki Engeller kalkıyor Engelli veya hareket kabiliyeti kısıtlı yolcuların havayolu seyahatlerinde gerekli kolaylığın sağlanması amacıyla yükümlülüklerini yerine getiren havacılık işletmelerine verilen “Engelsiz Havalimanı Kuruluşu” sertifika sayısı 75’e ulaştı. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü(SHGM)nün 2009 yılında başlattığı ve Türkiye’nin bu alandaki öncü projelerinden biri olarak kabul edilen Engelsiz Havalimanı Projesi’ni 2015 yılında yayımladığı bir talimat ile yasal bir düzenlemeye dönüştürdü. 24 Kasım 2015 tarihinde yayımlanan “Engelli veya Hareket Kabiliyeti Kısıtlı Havayolu Yolcuları Talimatı”; havalimanı işletmecileri, terminal işletmecileri, havayolu şirketleri ve yer hizmetleri kuruluşlarının sertifika almak için yerine getirmesi gereken yükümlülükleri belirliyor. Havalimanı işletmecimiz olan DHMİ, 33 havalimanında gereklilikleri yerine getirerek “Engelsiz Havalimanı Kuruluşu” sertifikası almaya hak kazanırken, 8 terminal işletmecisine, yer hizmeti kuruluşlarından TGS’ye 8 havaalanında, HAVAŞ’a 16 havaalanında, ÇELEBİ’ye 7 havaalanında, havayolu kuruluşlarından ise Corendon, SIK-AY ve Sunexpress’e sertifika verildi. Bakanlığımızın Avrupa Birliği Projesi olarak 16 Ağustos 2017 tarihinde başlattığı “Engelliler, Yaşlılar ve Hareket Kısıtlılığı Olanlar İçin Ulaşım Hizmetlerine Erişilebilirliğin Geliştirilmesi Projesi” kapsamında ise SHGM olarak çalışmalarımız devam etmektedir. Hava Ulaşım çalışma grubu ile birlikte Karayolu ve Kentsel Ulaşım, Demiryolu Ulaşım, Deniz Ulaşımı ve Entegre Ulaşım olmak üzere toplam 5 çalışma grubu bulunmaktadır. Kaynak:SHGM

Engelli veya hareket kabiliyeti kısıtlı yolcuların havayolu seyahatlerinde gerekli kolaylığın sağlanması amacıyla yükümlülüklerini yerine getiren havacılık işletmelerine verilen “Engelsiz Havalimanı Kuruluşu” sertifika sayısı 75’e ulaştı.
Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü(SHGM)nün 2009 yılında başlattığı ve Türkiye’nin bu alandaki öncü projelerinden biri olarak kabul edilen Engelsiz Havalimanı Projesi’ni 2015 yılında yayımladığı bir talimat ile yasal bir düzenlemeye dönüştürdü. 24 Kasım 2015 tarihinde yayımlanan “Engelli veya Hareket Kabiliyeti Kısıtlı Havayolu Yolcuları Talimatı”; havalimanı işletmecileri, terminal işletmecileri, havayolu şirketleri ve yer hizmetleri kuruluşlarının sertifika almak için yerine getirmesi gereken yükümlülükleri belirliyor.
Havalimanı işletmecimiz olan DHMİ, 33 havalimanında gereklilikleri yerine getirerek “Engelsiz Havalimanı Kuruluşu” sertifikası almaya hak kazanırken, 8 terminal işletmecisine, yer hizmeti kuruluşlarından TGS’ye 8 havaalanında, HAVAŞ’a 16 havaalanında, ÇELEBİ’ye 7 havaalanında, havayolu kuruluşlarından ise Corendon, SIK-AY ve Sunexpress’e sertifika verildi.
Bakanlığımızın Avrupa Birliği Projesi olarak 16 Ağustos 2017 tarihinde başlattığı “Engelliler, Yaşlılar ve Hareket Kısıtlılığı Olanlar İçin Ulaşım Hizmetlerine Erişilebilirliğin Geliştirilmesi Projesi” kapsamında ise SHGM olarak çalışmalarımız devam etmektedir. Hava Ulaşım çalışma grubu ile birlikte Karayolu ve Kentsel Ulaşım, Demiryolu Ulaşım, Deniz Ulaşımı ve Entegre Ulaşım olmak üzere toplam 5 çalışma grubu bulunmaktadır.
Kaynak:SHGM


from Aeroportist I Güncel Havacılık Haberleri https://ift.tt/2SntxmO
via IFTTT

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder