17 Aralık 2018 Pazartesi

THK Üniversitesi heyeti Çin’de Dünya İnsansız Hava Araçları Federasyonu merkezini ziyaret etti THK Üniversitesi heyeti Çin’de Dünya İnsansız Hava Araçları Federasyonu merkezini ziyaret etti Birleşmiş Milletler Uluslararası Sivil Havacılık Organizasyonu toplantısı için Çin’de bulunan THK Üniversitesi heyeti, 14 Aralık tarihinde Shenzhen şehrindeki Dünya İnsansız Hava Araçları Federasyonu merkezine ziyaret gerçekleştirdi. Federasyon başkanı, başkan yardımcısı ve yönetim kurulu üyeleriyle bir araya gelen THK Üniversitesi öğretim üyesi Dr. Haydar Ateş federasyonun yapısı ve faaliyetleri ile ilgili ayrıntılı bilgi almış, üretilen insansız hava araçları ve kontrol sistemleri yerinde görülmüş, yürütülen araştırma faaliyetleri hakkında bilgi alınmış ve karşılıklı işbirliği esasları görüşülmüştür. Toplam 236 insansız hava aracı üreticisi firma ile 30 üniversitenin üye olduğu federasyona THK Üniversitesi’nin de üye olması, karşılıklı işbirliğinin daha ileri düzeyde yürütülmesi için mutabakat sağlanmıştır. Bu kapsamda en kısa zamanda işbirliği protokolünün imzalanması, karşılıklı ziyaretlerle müşterek çalışmaların yürütülmesi ve müşterek etkinlikler düzenlenmesi için mutabık kalınmıştır. Bu kapsamda ilk olarak Haziran 2019’da düzenlenecek 3. Dünya İnsansız Hava Araçları Kongresi’ne katılım sağlanması planlanmıştır.

THK Üniversitesi heyeti Çin’de Dünya İnsansız Hava Araçları Federasyonu merkezini ziyaret etti

Birleşmiş Milletler Uluslararası Sivil Havacılık Organizasyonu toplantısı için Çin’de bulunan THK Üniversitesi heyeti, 14 Aralık tarihinde Shenzhen şehrindeki Dünya İnsansız Hava Araçları Federasyonu merkezine ziyaret gerçekleştirdi.
Federasyon başkanı, başkan yardımcısı ve yönetim kurulu üyeleriyle bir araya gelen THK Üniversitesi öğretim üyesi Dr. Haydar Ateş federasyonun yapısı ve faaliyetleri ile ilgili ayrıntılı bilgi almış, üretilen insansız hava araçları ve kontrol sistemleri yerinde görülmüş, yürütülen araştırma faaliyetleri hakkında bilgi alınmış ve karşılıklı işbirliği esasları görüşülmüştür.
Toplam 236 insansız hava aracı üreticisi firma ile 30 üniversitenin üye olduğu federasyona THK Üniversitesi’nin de üye olması, karşılıklı işbirliğinin daha ileri düzeyde yürütülmesi için mutabakat sağlanmıştır.
Bu kapsamda en kısa zamanda işbirliği protokolünün imzalanması, karşılıklı ziyaretlerle müşterek çalışmaların yürütülmesi ve müşterek etkinlikler düzenlenmesi için mutabık kalınmıştır.
Bu kapsamda ilk olarak Haziran 2019’da düzenlenecek 3. Dünya İnsansız Hava Araçları Kongresi’ne katılım sağlanması planlanmıştır.



from Aeroportist I Güncel Havacılık Haberleri https://ift.tt/2EqjUjt
via IFTTT

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder