7 Aralık 2018 Cuma

AIR ASTANA’NIN İLK EMBRAER E190-E2 UÇAĞI KAZAKİSTAN’A ULAŞTI AIR ASTANA’NIN İLK EMBRAER E190-E2 UÇAĞI KAZAKİSTAN’A ULAŞTI   Air Astana ilk yeni nesil Embraer E190-E2, üretim fabrikasının bulunduğu Brezilya’nın São José dos Campos şehrinden gerçekleştirilen ferry seferlerinin ardından 3 Aralık’ta Astana’daki Nursultan Nazarbayev Uluslararası havaalanına ulaştı. Ağustos 2017’de verilen siparişi takiben Air Astana’ya teslim edilmesi planlanan beş adet Embraer E190-E2 uçağının ilkidir. Air Astana, şu anda dokuz tane Embraer E190 uçak filosu ile yerel ve düşük mesafeli bölgesel hizmetler sunmaktadır. İlk uçak 2011 yılında hizmete girmiştir. Yeni nesil Embraer E190-E2 uçakları yavaş yavaş eski Embraer E190’ların filodaki yerini alacak.   Yeni uçakta, Güney Kazakistan’ın sıra dağlarında yaşayan, nesli tükenmekte olan vahşi kedinin karşı karşıya tehdidine küresel dikkat çekmeyi amaçlayan Air Astana’ya özel bir “Kar Leoparı” giydirmesi bulunuyor. Air Astana, Kar Leoparı gibi nesli tükenmekte olan türler için ekolojik korumayı geliştirmeyi ve çevrenin daha geniş çapta korunmasını amaçlamaktadır.   Çift motorlu, tek koridorlu Embraer E190-E2, 5.000 km’den daha geniş bir menzile sahip daha düşük işletme maliyetleri, emisyonlar ve gürültü seviyeleri sunan yükseltilmiş E-Jetler ailesine aittir.

AIR ASTANA’NIN İLK EMBRAER E190-E2 UÇAĞI KAZAKİSTAN’A ULAŞTI

 

Air Astana ilk yeni nesil Embraer E190-E2, üretim fabrikasının bulunduğu Brezilya’nın São José dos Campos şehrinden gerçekleştirilen ferry seferlerinin ardından 3 Aralık’ta Astana’daki Nursultan Nazarbayev Uluslararası havaalanına ulaştı. Ağustos 2017’de verilen siparişi takiben Air Astana’ya teslim edilmesi planlanan beş adet Embraer E190-E2 uçağının ilkidir. Air Astana, şu anda dokuz tane Embraer E190 uçak filosu ile yerel ve düşük mesafeli bölgesel hizmetler sunmaktadır. İlk uçak 2011 yılında hizmete girmiştir. Yeni nesil Embraer E190-E2 uçakları yavaş yavaş eski Embraer E190’ların filodaki yerini alacak.

 

Yeni uçakta, Güney Kazakistan’ın sıra dağlarında yaşayan, nesli tükenmekte olan vahşi kedinin karşı karşıya tehdidine küresel dikkat çekmeyi amaçlayan Air Astana’ya özel bir “Kar Leoparı” giydirmesi bulunuyor. Air Astana, Kar Leoparı gibi nesli tükenmekte olan türler için ekolojik korumayı geliştirmeyi ve çevrenin daha geniş çapta korunmasını amaçlamaktadır.

 

Çift motorlu, tek koridorlu Embraer E190-E2, 5.000 km’den daha geniş bir menzile sahip daha düşük işletme maliyetleri, emisyonlar ve gürültü seviyeleri sunan yükseltilmiş E-Jetler ailesine aittir.



from Aeroportist I Güncel Havacılık Haberleri https://ift.tt/2Efyzic
via IFTTT

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder