25 Temmuz 2018 Çarşamba

Avrupa Havayolları, Fransa ATC Grevlerini AB’ye Şikayet Etti Avrupa Havayolları, Fransa ATC Grevlerini AB’ye Resmi Olarak Şikayet Etti Uluslararası Havayolları Grubu (IAG), Ryanair, Wizz Air ve easyJet, resmi olarak Avrupa Birliği Komisyonu‘na, son hava trafik kontrolörleri grevleri konusunda resmi bir şikayette bulundu. Bu, yüzlerce uçuşun iptal edilmesi ve endüstriyel eylem yürüten kontrolörlerin yokluğu nedeniyle binlerce uçuşun gecikmesinin ardından gerçekleşti. Bu yıl, 2017 yılına kıyasla grevlerde yüzde 300 artış görüldü ve bu yüzbinlerce yolcuda büyük etki yarattı. Havayolu şirketleri grev hakkını sorgulamıyor ancak, Fransa’nın grevler sırasında ülke üzerinden uçuş yapılmasını engelleyerek, Avrupa Birliği üye devletleri için önemli bir ilke olan hareket özgürlüğünü kısıtladığını düşünüyorlar. “Grev hakkı hareket özgürlüğüne karşı dengelenmelidir.” IAG’nin genel müdürü Willie Walsh  yaptığı ortak açıklamada, Fransa’nın, özellikle de Marsilya ile Akdeniz’i kapsayan geniş hava sahasında yer alan yolları kullanan yolcuların gecikmesine ve büyük sorunlarla karşılaşmalarına sebep olduğunu söyledi. Haziran ayı başında yaptığı açıklamada Walsh şunları söyledi: “Avrupa’daki trafiği en çok etkilenen şey ATC grevleri” “Avrupa üzerindeki trafiği yok ediyor.” Avrupa etrafındaki hava trafiğinin kontrolünü sağlayan Eurocontrol, ATC grevleri nedeniyle bu yıl Haziran ayında 2 milyondan fazla yolcunun etkilendiğini ve 16 bin uçuşun geciktiğini açıkladı. Avrupa Komisyonu’nu tüm şikayetleri ve havayollarından tüm kanıtları aldıktan sonra, Ağustos ayında konuyla ilgili ilerleme gerçekleşeceği bekleniyor. İçerik:airlinegeeks.com

Avrupa Havayolları, Fransa ATC Grevlerini AB’ye Resmi Olarak Şikayet Etti

Uluslararası Havayolları Grubu (IAG), Ryanair, Wizz Air ve easyJet, resmi olarak Avrupa Birliği Komisyonu‘na, son hava trafik kontrolörleri grevleri konusunda resmi bir şikayette bulundu. Bu, yüzlerce uçuşun iptal edilmesi ve endüstriyel eylem yürüten kontrolörlerin yokluğu nedeniyle binlerce uçuşun gecikmesinin ardından gerçekleşti.

Bu yıl, 2017 yılına kıyasla grevlerde yüzde 300 artış görüldü ve bu yüzbinlerce yolcuda büyük etki yarattı. Havayolu şirketleri grev hakkını sorgulamıyor ancak, Fransa’nın grevler sırasında ülke üzerinden uçuş yapılmasını engelleyerek, Avrupa Birliği üye devletleri için önemli bir ilke olan hareket özgürlüğünü kısıtladığını düşünüyorlar.

“Grev hakkı hareket özgürlüğüne karşı dengelenmelidir.” IAG’nin genel müdürü Willie Walsh  yaptığı ortak açıklamada, Fransa’nın, özellikle de Marsilya ile Akdeniz’i kapsayan geniş hava sahasında yer alan yolları kullanan yolcuların gecikmesine ve büyük sorunlarla karşılaşmalarına sebep olduğunu söyledi.

Haziran ayı başında yaptığı açıklamada Walsh şunları söyledi: “Avrupa’daki trafiği en çok etkilenen şey ATC grevleri” “Avrupa üzerindeki trafiği yok ediyor.”

Avrupa etrafındaki hava trafiğinin kontrolünü sağlayan Eurocontrol, ATC grevleri nedeniyle bu yıl Haziran ayında 2 milyondan fazla yolcunun etkilendiğini ve 16 bin uçuşun geciktiğini açıkladı.

Avrupa Komisyonu’nu tüm şikayetleri ve havayollarından tüm kanıtları aldıktan sonra, Ağustos ayında konuyla ilgili ilerleme gerçekleşeceği bekleniyor.

İçerik:airlinegeeks.com



from Aeroportist I Güncel Havacılık Haberleri https://ift.tt/2NKtPlk
via IFTTT

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder