24 Mayıs 2018 Perşembe

Cumhurbaşkanı , İstanbul Yeni Havalimanı’na İlk Uçuşunu Ne Zaman Gerçekleştirecek? Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`a İstanbul Yeni Havalimanı`na uçağıyla iniş için şubat ayından itibaren davet arz ettiklerini belirterek, “Dedik ki, ‘Havalimanımız her zaman sizi uçakla birlikte ağırlamaya hazır. Uçağınızla birlikte gelebilirsiniz.’ Bu davetimizi zaten bu vesile ile bugün tekrar yinelemiş olalım.” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İstanbul Yeni Havalimanı’na uçakla yapması planlanan ilk inişiyle ilgili de konuşan Arslan, şöyle devam etti: “Biz ev sahibi olarak her zaman misafir ağırlamaya hazırız. Hele ki bu misafir Sayın Cumhurbaşkanımız olursa, Anadolu insanının tabiriyle ‘baş göz üstüne’. Biz şubat ayı itibarıyla şunu deklare ettik: ‘Şubat ayı itibarıyla pistimiz uçak inişine hazır’ dedik. Gerekli testleri zaten yapmıştık. Gerekli işlemleri yapmıştık. Şimdi kaldı ki, seyrüsefer cihazlarıyla ilgili testlerimizi yapıyoruz. Biz Sayın Cumhurbaşkanımıza şubat ayından itibaren davetimizi arz ettik. Dedik ki, ‘Havalimanımız her zaman sizi uçakla birlikte ağırlamaya hazır. Uçağınızla birlikte gelebilirsiniz.’ Bu davetimizi zaten bu vesile ile bugün tekrar yinelemiş olalım. Umarım ve dilerim Sayın Cumhurbaşkanımızın vakitleri olur. Hem havalimanımıza ilk inişlerini gerçekleştirirler. Ramazan olması hasebiyle de yine bu iniş gerçekleşirse, elbette ki davetimiz, çalışma arkadaşlarımızla, işçi arkadaşlarımızla birlikte iftar yapma yönündedir. Biz de sizinle birlikte bu daveti tekrar yineleyip bekliyoruz. İnşallah şu seçim sath-ı maili nedeniyle Sayın Cumhurbaşkanımızın programı çok sıkışık ama eminim ki, ülkenin kalkınması, büyümesi için çok çok önemsediği projelerin başında gelen bu projeyi ziyaret etmekten her zaman memnuniyet duyuyor. Bu memnuniyet çerçevesinde inşallah vakit ayırıp gelebilirler. Hem biz memnun oluruz hem oradaki çalışanlar memnun olur. Hem de kendi gözleriyle ve kendi uçaklarıyla inerek, havalimanındaki ilerlemeyi görmüş olurlar.”

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`a İstanbul Yeni Havalimanı`na uçağıyla iniş için şubat ayından itibaren davet arz ettiklerini belirterek, “Dedik ki, ‘Havalimanımız her zaman sizi uçakla birlikte ağırlamaya hazır. Uçağınızla birlikte gelebilirsiniz.’ Bu davetimizi zaten bu vesile ile bugün tekrar yinelemiş olalım.” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İstanbul Yeni Havalimanı’na uçakla yapması planlanan ilk inişiyle ilgili de konuşan Arslan, şöyle devam etti:

“Biz ev sahibi olarak her zaman misafir ağırlamaya hazırız. Hele ki bu misafir Sayın Cumhurbaşkanımız olursa, Anadolu insanının tabiriyle ‘baş göz üstüne’. Biz şubat ayı itibarıyla şunu deklare ettik: ‘Şubat ayı itibarıyla pistimiz uçak inişine hazır’ dedik. Gerekli testleri zaten yapmıştık. Gerekli işlemleri yapmıştık. Şimdi kaldı ki, seyrüsefer cihazlarıyla ilgili testlerimizi yapıyoruz. Biz Sayın Cumhurbaşkanımıza şubat ayından itibaren davetimizi arz ettik. Dedik ki, ‘Havalimanımız her zaman sizi uçakla birlikte ağırlamaya hazır. Uçağınızla birlikte gelebilirsiniz.’ Bu davetimizi zaten bu vesile ile bugün tekrar yinelemiş olalım. Umarım ve dilerim Sayın Cumhurbaşkanımızın vakitleri olur. Hem havalimanımıza ilk inişlerini gerçekleştirirler. Ramazan olması hasebiyle de yine bu iniş gerçekleşirse, elbette ki davetimiz, çalışma arkadaşlarımızla, işçi arkadaşlarımızla birlikte iftar yapma yönündedir. Biz de sizinle birlikte bu daveti tekrar yineleyip bekliyoruz. İnşallah şu seçim sath-ı maili nedeniyle Sayın Cumhurbaşkanımızın programı çok sıkışık ama eminim ki, ülkenin kalkınması, büyümesi için çok çok önemsediği projelerin başında gelen bu projeyi ziyaret etmekten her zaman memnuniyet duyuyor. Bu memnuniyet çerçevesinde inşallah vakit ayırıp gelebilirler. Hem biz memnun oluruz hem oradaki çalışanlar memnun olur. Hem de kendi gözleriyle ve kendi uçaklarıyla inerek, havalimanındaki ilerlemeyi görmüş olurlar.”



from Aeroportist I Güncel Havacılık Haberleri https://ift.tt/2IHhlgy
via IFTTT

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder