30 Eylül 2017 Cumartesi

Havacılık Sporları ve Eğlenceye Yönelik Esaslar Belirlendi Pamukkale’de sıcak hava balonu, hafif hava araçları ve yamaç paraşütlerinin uçuşlarına yönelik esaslar belirlenmiştir…. Pamukkale Bölgesinde Sıcak Hava Balonları, Çok Hafif Hava Araçları ve Yamaç Paraşütlerinin gerçekleştirecekleri uçuşlarda uygulanacak usul ve esaslara ilişkin hazırlanan B05/17 sayılı AIC metni 12 Ekim 2017 tarihinden itibaren yürürlüğe girecektir. Türkiye AIP’si “Havacılık Sporları ve Eğlenceye Yönelik Aktiviteler” başlıklı  ENR 5.5 Bölümünde yayınlanan Pamukkale (LTB2) sahasında Sıcak Hava Balonları ile yapılacak uçuşlarda uyulacak usul ve esaslar “Denizli-Pamukkale Bölgesinde Yapılacak Balon Uçuşlarına İlişkin Usul ve Esaslar” başlıklı B05/14 sayılı AIC metni ile tüm hava sahası kullanıcılarına duyurulmuştur. Genel Müdürlüğümüzce yapılan çalışmalar neticesinde; anılan sahanın Sıcak Hava Balonları ile birlikte Çok Hafif Hava Araçları ve Yamaç Paraşütleri tarafından müştereken kullanmasının hava sahasının etkin kullanımı açısından uygun olacağı değerlendirilmiş olup, bu kapsamda hazırlanan “Pamukkale Bölgesi Uçuş Sahasında (LTB2) Sıcak Hava Balonu, Çok Hafif Hava Araçları ve Yamaç Paraşütü ile Gerçekleştirilecek Uçuşlara İlişkin Usul ve Esaslar” başlıklı B05/17 sayılı AIC metnine aşağıdaki linkten ulaşılabilmektedir. Pamukkale Bölgesi Uçuş Sahasında (LTB2) Sıcak Hava Balonu, Çok Hafif Hava Araçları ve Yamaç Paraşütü ile Gerçekleştirilecek Uçuşlara İlişkin Usul ve Esaslar için tıklayınız İlgililere duyurulur.

Pamukkale’de sıcak hava balonu, hafif hava araçları ve yamaç paraşütlerinin uçuşlarına yönelik esaslar belirlenmiştir….

Pamukkale Bölgesinde Sıcak Hava Balonları, Çok Hafif Hava Araçları ve Yamaç Paraşütlerinin gerçekleştirecekleri uçuşlarda uygulanacak usul ve esaslara ilişkin hazırlanan B05/17 sayılı AIC metni 12 Ekim 2017 tarihinden itibaren yürürlüğe girecektir.
Türkiye AIP’si “Havacılık Sporları ve Eğlenceye Yönelik Aktiviteler” başlıklı  ENR 5.5 Bölümünde yayınlanan Pamukkale (LTB2) sahasında Sıcak Hava Balonları ile yapılacak uçuşlarda uyulacak usul ve esaslar “Denizli-Pamukkale Bölgesinde Yapılacak Balon Uçuşlarına İlişkin Usul ve Esaslar” başlıklı B05/14 sayılı AIC metni ile tüm hava sahası kullanıcılarına duyurulmuştur. Genel Müdürlüğümüzce yapılan çalışmalar neticesinde; anılan sahanın Sıcak Hava Balonları ile birlikte Çok Hafif Hava Araçları ve Yamaç Paraşütleri tarafından müştereken kullanmasının hava sahasının etkin kullanımı açısından uygun olacağı değerlendirilmiş olup, bu kapsamda hazırlanan “Pamukkale Bölgesi Uçuş Sahasında (LTB2) Sıcak Hava Balonu, Çok Hafif Hava Araçları ve Yamaç Paraşütü ile Gerçekleştirilecek Uçuşlara İlişkin Usul ve Esaslar” başlıklı B05/17 sayılı AIC metnine aşağıdaki linkten ulaşılabilmektedir.
İlgililere duyurulur.


from Aeroportist I Güncel Havacılık Haberleri http://ift.tt/2fEXDVs
via IFTTT

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder