28 Nisan 2017 Cuma

Türkiye’de Son 5 Yılın En Fazla Konut Satışı Gerçekleşti Pronote Gayrimenkul Geliştirme ve Danışmanlık’ın gerçekleştirdiği araştırma ve sektör analizine göre 2017 Mart sonu itibariyle Türkiye’de son 5 yılın en fazla konut satışı gerçekleşti. Bir önceki yılın aynı dönemine göre konut satışları %7,3 artış gösterdi. Gayrimenkul sektöründe kullanıcılara, mal sahiplerine ve yatırımcılara aracılık ve danışmanlık hizmeti sağlayan Pronote Gayrimenkul Danışmanlık’ın Kurucu Ortağı Emir Sezgin, 2017 Mart sonu itibariyle Türkiye genelinde konut satışlarının son 5 yılın en yüksek seviyesine ulaştığını belirtiyor. Sezgin, Mart ayı itibariyle Türkiye genelinde konut satışlarının bir önceki yılın aynı ayına göre %7,3 artış göstererek, 325 bin 780 adede ulaştığı üzerinde duruyor. Konut Satışlarında Lider İlk 5 İl; İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya ve Bursa. 2017 Mart sonu itibariyle en fazla konut satışının gerçekleştiği ilk 5 ilin İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya ve Bursa’da olduğunu belirten Emir Sezgin, bir önceki yılın aynı dönemine göre konut satışlarında İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa’da sırasıyla;  %1, %14, %4 ve %4 artış yaşandığına dikkat çekiyor, Antalya’da ise konut satışlarında ilgili döneme kıyasla değişiklik yaşanmadığını kaydediyor.Sezgin, bir önceki yılın aynı dönemine göre sıralamanın değişmediğine dikkat çekiyor. Satılan Her 2 Konuttan 1’i İlk Satış. 2017 Mart sonu itibariyle Türkiye genelinde satılan 325 bin 780 adet konutun %45’ini, konutun ilk defa satılması anlamına gelen ‘‘ilk satışlar’’ oluşturuyor. Bu oran da yaklaşık her 2 konuttan 1’ine denk geliyor. Yatırımcının yeni konuta olan talebinde artış olduğunu söyleyebiliriz. Yabancıya Satışlarda Iraklılar Yine Zirvede. Türkiye genelinde yabancılara yapılan konut satışları incelendiğinde, 2017 Mart sonu itibariyle toplam 4.316 adet konutun yabancılara satıldığını görüyoruz. Yabancılara yapılan satışlar, bir önceki yılın aynı dönemine göre %8 azalış göstermiştir. En fazla konut satılan alan yatırımcıların başında ise Irak, Suudi Arabistan ve Kuveyt vatandaşları geliyor. Yabancılara yapılan toplam satışlar içerisindeki Irak, Suudi Arabistan ve Kuveyt vatandaşlarının payı sırasıyla; %20, %10 ve %9 şeklinde. Yabancı yatırımcıların en çok tercih ettiği ilk 3 il ise sırasıyla; İstanbul, Antalya ve Bursa olarak karşımıza çıkıyor.

Pronote Gayrimenkul Geliştirme ve Danışmanlık’ın gerçekleştirdiği araştırma ve sektör analizine göre 2017 Mart sonu itibariyle Türkiye’de son 5 yılın en fazla konut satışı gerçekleşti. Bir önceki yılın aynı dönemine göre konut satışları %7,3 artış gösterdi.

Gayrimenkul sektöründe kullanıcılara, mal sahiplerine ve yatırımcılara aracılık ve danışmanlık hizmeti sağlayan Pronote Gayrimenkul Danışmanlık’ın Kurucu Ortağı Emir Sezgin, 2017 Mart sonu itibariyle Türkiye genelinde konut satışlarının son 5 yılın en yüksek seviyesine ulaştığını belirtiyor. Sezgin, Mart ayı itibariyle Türkiye genelinde konut satışlarının bir önceki yılın aynı ayına göre %7,3 artış göstererek, 325 bin 780 adede ulaştığı üzerinde duruyor.

Konut Satışlarında Lider İlk 5 İl; İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya ve Bursa.
2017 Mart sonu itibariyle en fazla konut satışının gerçekleştiği ilk 5 ilin İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya ve Bursa’da olduğunu belirten Emir Sezgin, bir önceki yılın aynı dönemine göre konut satışlarında İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa’da sırasıyla;  %1, %14, %4 ve %4 artış yaşandığına dikkat çekiyor, Antalya’da ise konut satışlarında ilgili döneme kıyasla değişiklik yaşanmadığını kaydediyor.Sezgin, bir önceki yılın aynı dönemine göre sıralamanın değişmediğine dikkat çekiyor.

Satılan Her 2 Konuttan 1’i İlk Satış.
2017 Mart sonu itibariyle Türkiye genelinde satılan 325 bin 780 adet konutun %45’ini, konutun ilk defa satılması anlamına gelen ‘‘ilk satışlar’’ oluşturuyor. Bu oran da yaklaşık her 2 konuttan 1’ine denk geliyor. Yatırımcının yeni konuta olan talebinde artış olduğunu söyleyebiliriz.

Yabancıya Satışlarda Iraklılar Yine Zirvede.
Türkiye genelinde yabancılara yapılan konut satışları incelendiğinde, 2017 Mart sonu itibariyle toplam 4.316 adet konutun yabancılara satıldığını görüyoruz. Yabancılara yapılan satışlar, bir önceki yılın aynı dönemine göre %8 azalış göstermiştir. En fazla konut satılan alan yatırımcıların başında ise Irak, Suudi Arabistan ve Kuveyt vatandaşları geliyor. Yabancılara yapılan toplam satışlar içerisindeki Irak, Suudi Arabistan ve Kuveyt vatandaşlarının payı sırasıyla; %20, %10 ve %9 şeklinde.
Yabancı yatırımcıların en çok tercih ettiği ilk 3 il ise sırasıyla; İstanbul, Antalya ve Bursa olarak karşımıza çıkıyor.



from Aeroportist I Güncel Havacılık Haberleri http://ift.tt/2oSN541
via IFTTT

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder