24 Nisan 2017 Pazartesi

Borajet: Şirketi kapatmıyor yeniliyoruz Şirketi kapatmıyor yeniliyoruz Borajet’in seferlerini durdurması gündem oldu… Halen 700 çalışanın bulunduğunu belirten SBK Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Sezgin Baran Korkmaz sozcu.com.tr’ye yaptığı açıklamada teknik bölümlerde çalışanların kalacağını pilot ve kabin memurlarından 280 kişinin çıkarılacağını söyledi. Geçen yıl SBK Holding tarafından satın alınan Borajet’in seferlerini durdurması havacılık camiasında şok etkisi yarattı. Borajet’le ilgili haberler dakika dakika değişirken SBK’nın yönetim kurulu başkanı Sezgin Baran Korkmaz Sözcü’ye konuştu. Korkmaz, “2018 yılının şubat ayında yeni uçaklarımızla yeni pilot ve kabin memurlarımızla uçuşlarımıza hazır olacağız” dedi. Baran Korkmaz seferleri durdurmalarının sebebinin mevcut uçaklardaki yedek parça eksikliklerinden kaynaklandığını belirtti. Şirketi devralmalarından önce uçaklardaki eksiklikleri gidermek amacıyla çalıştıklarını ancak uçakların sağlıklı uçuş yapabilmesi için en az 1 yıl süreye ihtiyaç olduğunu anlatan Korkmaz bazı uçakların da devreden çıkarılacağını belirtti. SBK’nın patronu açıklamalarını şöyle sürdürdü: 10 uçaktan 6’sını uçuramıyoruz. Ama uçmayan uçaklar için personelimize maaş ödüyoruz. Bizden önce satılmış 30 bin bilet var. THY ile görüşüp bizden önce alınan bu biletlerin 2-3 kat fazla parasını ödeyerek müşterilerin biletlerini aldık. Müşteri memnuniyeti gereği yolcularımızı da mağdur etmeyeceğiz. 5-6 aydır yerde yatan uçaklarımız var ilgili personele ödeme yapıyoruz. Ancak parça temini bunların değiştirilmesini zaman alması nedeniyle bazı düzenlemelere gitmek zorunda kaldık. 280 KİŞİ ÇIKARILACAK Borajet bünyesinde toplam 708 çalışanımız var. Şirketin teknik bölümü çalışmaya devam edecek. Aralarında pilot kabin memurlarının da bulunduğu yaklaşık 280 kişiyi çıkaracağız. Çıkartılacak personelin kıdem tazminatları diğer hak ve alacaklarını eksiksiz olarak ödüyoruz. Hatta 1 maaş fazla ödeme yoluna gidiyoruz. 6 YENİ UÇAK ALIYORUZ 6 yeni uçak alacağız ve bunlar uçuşa hazır hale geldiklerinde yeni pilot ve kabin memurları ve diğer personelimizi de alıp iyi bir hizmet sunacağız. Bunun için çalışmalarımızı yürütüyoruz. Şirketin kapatılması diye bir durum yok. Kapatacak olan kişi yeni uçaklar alır mı? Yeni uçaklarımızda bir aksilik olmazsa Şubat 2018’de yeniden uçuşlara hem de yeni uçaklarımızla başlayacağız. (Sözcü)

Şirketi kapatmıyor yeniliyoruz

Borajet’in seferlerini durdurması gündem oldu… Halen 700 çalışanın bulunduğunu belirten SBK Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Sezgin Baran Korkmaz sozcu.com.tr’ye yaptığı açıklamada teknik bölümlerde çalışanların kalacağını pilot ve kabin memurlarından 280 kişinin çıkarılacağını söyledi.

Geçen yıl SBK Holding tarafından satın alınan Borajet’in seferlerini durdurması havacılık camiasında şok etkisi yarattı. Borajet’le ilgili haberler dakika dakika değişirken SBK’nın yönetim kurulu başkanı Sezgin Baran Korkmaz Sözcü’ye konuştu. Korkmaz, “2018 yılının şubat ayında yeni uçaklarımızla yeni pilot ve kabin memurlarımızla uçuşlarımıza hazır olacağız” dedi.

Baran Korkmaz seferleri durdurmalarının sebebinin mevcut uçaklardaki yedek parça eksikliklerinden kaynaklandığını belirtti. Şirketi devralmalarından önce uçaklardaki eksiklikleri gidermek amacıyla çalıştıklarını ancak uçakların sağlıklı uçuş yapabilmesi için en az 1 yıl süreye ihtiyaç olduğunu anlatan Korkmaz bazı uçakların da devreden çıkarılacağını belirtti. SBK’nın patronu açıklamalarını şöyle sürdürdü: 10 uçaktan 6’sını uçuramıyoruz. Ama uçmayan uçaklar için personelimize maaş ödüyoruz. Bizden önce satılmış 30 bin bilet var. THY ile görüşüp bizden önce alınan bu biletlerin 2-3 kat fazla parasını ödeyerek müşterilerin biletlerini aldık. Müşteri memnuniyeti gereği yolcularımızı da mağdur etmeyeceğiz. 5-6 aydır yerde yatan uçaklarımız var ilgili personele ödeme yapıyoruz. Ancak parça temini bunların değiştirilmesini zaman alması nedeniyle bazı düzenlemelere gitmek zorunda kaldık.

280 KİŞİ ÇIKARILACAK

Borajet bünyesinde toplam 708 çalışanımız var. Şirketin teknik bölümü çalışmaya devam edecek. Aralarında pilot kabin memurlarının da bulunduğu yaklaşık 280 kişiyi çıkaracağız. Çıkartılacak personelin kıdem tazminatları diğer hak ve alacaklarını eksiksiz olarak ödüyoruz. Hatta 1 maaş fazla ödeme yoluna gidiyoruz.

6 YENİ UÇAK ALIYORUZ

6 yeni uçak alacağız ve bunlar uçuşa hazır hale geldiklerinde yeni pilot ve kabin memurları ve diğer personelimizi de alıp iyi bir hizmet sunacağız. Bunun için çalışmalarımızı yürütüyoruz. Şirketin kapatılması diye bir durum yok. Kapatacak olan kişi yeni uçaklar alır mı? Yeni uçaklarımızda bir aksilik olmazsa Şubat 2018’de yeniden uçuşlara hem de yeni uçaklarımızla başlayacağız. (Sözcü)



from Aeroportist I Güncel Havacılık Haberleri http://ift.tt/2onsAR6
via IFTTT

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder