24 Mayıs 2019 Cuma

AIR ASTANA 17. YILINI KUTLUYOR Air Astana on yedinci yıldönümünü kutladı ! Geçtiğimiz 17 yıl boyunca Air Astana, en yüksek güvenlik standartları, servis mükemmelliği, inovasyon ve modern filosu ile ün yaparak Orta Asya’nın lider şirketi haline geldi. İlk uçuş 15 Mayıs 2002 tarihinde Almatı-Nur-Sultan (eski Astana) arasında yapıldığından bu yana, havayolu toplam 44 milyon yolcu taşıdı ve yaklaşık 500.000 uçuş gerçekleştirdi. Air Astana’nın rota ağı şu anda 34’ten fazla Airbus, Boeing ve Embraer uçağından oluşan filoyla 60’tan fazla uluslararası ve yerel uçuşa uzanıyor. Air Astana, 2001 yılında yurt içi ve uluslararası uçuşlarda hava taşımacılığını geliştirmek ve Kazakistan vatandaşlarına eğitim fırsatın sağlanması için uluslararası teknik standartlara uygun ve dünya standartlarında bir havayolu oluşturma görevini üstlenen Kazakistan Birinci Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev’in girişimi ile kuruldu. Kazakistan Cumhuriyeti Hükümeti ve İngiltere şirketi BAE Systems PLC, başlangıçta havayoluna 17 milyon ABD doları yatırım yaptı. 2002 yılından bu yana, Air Astana eyalet bütçesine 435 milyon ABD dolarından fazla vergi ve diğer ödemeleri ödemiş ve 5.000’in üzerinde profesyonel iş yaratmıştır. Şirketin büyümesi, havayolunu en karlı devlet yatırımlarından biri yapan devlet bütçesinden talep etmeden, tamamen içsel ve ödünç alınan fonlarla sağlandı. Air Astana, havayolu şirketinin ab-initio programı kapsamında pilot olmayı hayal eden gençleri işe almaya devam ediyor. Air Astana, 2009’dan beri prestijli uluslararası uçuş okullarında 200’den fazla genç Kazak abitri pilotu yetiştirmiştir. Bu yılın Mayıs ayında, Air Astana düşük maliyetli bir havayolu olan FlyArystan’ı lanse ederek büyük bir girişim başlattı. FlyArystan, iç piyasayı canlandırmak ve Kazak nüfusunun daha geniş kesimlerini hava yoluyla seyahat etmek ve gelecekte uluslararası noktalara hizmet etmek üzere kuruldu. Bu yıl ayrıca Air Astana ikinci Embraer 190-E2 uçağını teslim aldı ve 2019’un sonuna kadar üç uçak daha teslim alacak. Yeni Airbus A320neo filosunda 13 uçağın 2020’nin sonuna kadar gelmesi planlanıyor Air Astana’nın rota ağı 60’tan fazla uluslararası ve yerel uçuş içeriyor ve filo 34 modern uçaktan oluşuyor. Havayolu uluslararası teknik standartlara tam uyumlu olarak çalışmaktadır. Air Astana’nın en yüksek yolcu deneyimi seviyesini sunma taahhüdü, global seyahat web sitesi TripAdvisor tarafından art arda ikinci yıl olarak kabul edildi; havayolu en iyi “Bölgesel Asya Taşıyıcısı” ve en iyi “Asya’daki Yolcu Konforu” olarak seçildi. . Air Astana ayrıca Orta Asya ve Hindistan’daki En İyi Havayolu Şirketi olarak Skytrax ödülünü yedi kez kazanmıştır.

Air Astana on yedinci yıldönümünü kutladı !

Geçtiğimiz 17 yıl boyunca Air Astana, en yüksek güvenlik standartları, servis mükemmelliği, inovasyon ve modern filosu ile ün yaparak Orta Asya’nın lider şirketi haline geldi. İlk uçuş 15 Mayıs 2002 tarihinde Almatı-Nur-Sultan (eski Astana) arasında yapıldığından bu yana, havayolu toplam 44 milyon yolcu taşıdı ve yaklaşık 500.000 uçuş gerçekleştirdi. Air Astana’nın rota ağı şu anda 34’ten fazla Airbus, Boeing ve Embraer uçağından oluşan filoyla 60’tan fazla uluslararası ve yerel uçuşa uzanıyor.

Air Astana, 2001 yılında yurt içi ve uluslararası uçuşlarda hava taşımacılığını geliştirmek ve Kazakistan vatandaşlarına eğitim fırsatın sağlanması için uluslararası teknik standartlara uygun ve dünya standartlarında bir havayolu oluşturma görevini üstlenen Kazakistan Birinci Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev’in girişimi ile kuruldu.

Kazakistan Cumhuriyeti Hükümeti ve İngiltere şirketi BAE Systems PLC, başlangıçta havayoluna 17 milyon ABD doları yatırım yaptı. 2002 yılından bu yana, Air Astana eyalet bütçesine 435 milyon ABD dolarından fazla vergi ve diğer ödemeleri ödemiş ve 5.000’in üzerinde profesyonel iş yaratmıştır. Şirketin büyümesi, havayolunu en karlı devlet yatırımlarından biri yapan devlet bütçesinden talep etmeden, tamamen içsel ve ödünç alınan fonlarla sağlandı.

Air Astana, havayolu şirketinin ab-initio programı kapsamında pilot olmayı hayal eden gençleri işe almaya devam ediyor. Air Astana, 2009’dan beri prestijli uluslararası uçuş okullarında 200’den fazla genç Kazak abitri pilotu yetiştirmiştir.

Bu yılın Mayıs ayında, Air Astana düşük maliyetli bir havayolu olan FlyArystan’ı lanse ederek büyük bir girişim başlattı. FlyArystan, iç piyasayı canlandırmak ve Kazak nüfusunun daha geniş kesimlerini hava yoluyla seyahat etmek ve gelecekte uluslararası noktalara hizmet etmek üzere kuruldu.

Bu yıl ayrıca Air Astana ikinci Embraer 190-E2 uçağını teslim aldı ve 2019’un sonuna kadar üç uçak daha teslim alacak. Yeni Airbus A320neo filosunda 13 uçağın 2020’nin sonuna kadar gelmesi planlanıyor Air Astana’nın rota ağı 60’tan fazla uluslararası ve yerel uçuş içeriyor ve filo 34 modern uçaktan oluşuyor. Havayolu uluslararası teknik standartlara tam uyumlu olarak çalışmaktadır.

Air Astana’nın en yüksek yolcu deneyimi seviyesini sunma taahhüdü, global seyahat web sitesi TripAdvisor tarafından art arda ikinci yıl olarak kabul edildi; havayolu en iyi “Bölgesel Asya Taşıyıcısı” ve en iyi “Asya’daki Yolcu Konforu” olarak seçildi. . Air Astana ayrıca Orta Asya ve Hindistan’daki En İyi Havayolu Şirketi olarak Skytrax ödülünü yedi kez kazanmıştır.



from Aeroportist I Güncel Havacılık Haberleri http://bit.ly/2HSLZ35
via IFTTT

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder