28 Şubat 2019 Perşembe

Türk Hava Kurumu Üniversitesi’nden Ukrayna Devlet Havacılık Üniversitesi ile eğitim işbirliği hamlesi Türkiye’nin havacılık ve uzay bilimleri alanında ilk ve tek yükseköğretim kurumu olan Türk Hava Kurumu Üniversitesi, uzakdoğu ve Balkanlar bölgesinden sonra Karadeniz sinir komşumuz Ukrayna ile de alanında işbirliği hamlesini gerçekleştirdi. THK Üniversitesi ile Ukrayna Devlet Havacılık Üniversitesi (NAU) arasındaki eğitim ve bilim İşbirliği protokolü THK Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Erman AKBULUT ve Ukrayna Devlet Havacılık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Volodymyr lSAlENKO tarafından imzalanarak yürürlüğe girdi.   Anlaşmanın uygulanmasına ilişkin detayları ve karşılıklı akademisyen ve öğrenci değişimlerini  ortaya koyan protokoller, çift ve ortak diploma verilecek programların belirlenmesi, ulusal ve uluslararası kaynaklar kullanılarak gerçekleştirilecek müşterek projeler ve  eğitimler ile her iki üniversite tarafından birbirlerine sağlanacak teknik kolaylıkları ortaya koyan diğer protokolleri hazırlamak ve görüşmeleri yapmak üzere THK Üniversitesi öğretim üyeleri Dr. Haydar Ateş, Dr. Tuğba Yaşin ve öğretim görevlisi Atsana Muradova’dan oluşan heyet Ukrayna’ya gönderildi.   Her iki üniversite arasında özellikle teknik düzeyde önemli işbirliği imkanlar ile pilot yetiştirme konusunda geniş çapta işbirliği yapılmasına ilişkin güçlü irade ortaya kondu.   THK Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Erman AKBULUT, bu hamleleri ile yalnız Türkiye’de değil dünyanın farklı bölgelerinde ve özellikle dost ülkelerdeki işbirliği çalışmalarıyla havacılık ve uzay bilimleri alanında dünyanın sayılı üniversiteleri arasında yer almak, bu konuda Türkiye’nin öncü ve temel araştırma üniversitesi olmak vizyonuna yönelik hamlelerine devam edeceğini belirtti.  

Türkiye’nin havacılık ve uzay bilimleri alanında ilk ve tek yükseköğretim kurumu olan Türk Hava Kurumu Üniversitesi, uzakdoğu ve Balkanlar bölgesinden sonra Karadeniz sinir komşumuz Ukrayna ile de alanında işbirliği hamlesini gerçekleştirdi.

THK Üniversitesi ile Ukrayna Devlet Havacılık Üniversitesi (NAU) arasındaki eğitim ve bilim İşbirliği protokolü THK Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Erman AKBULUT ve Ukrayna Devlet Havacılık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Volodymyr lSAlENKO tarafından imzalanarak yürürlüğe girdi.

 

Anlaşmanın uygulanmasına ilişkin detayları ve karşılıklı akademisyen ve öğrenci değişimlerini  ortaya koyan protokoller, çift ve ortak diploma verilecek programların belirlenmesi, ulusal ve uluslararası kaynaklar kullanılarak gerçekleştirilecek müşterek projeler ve  eğitimler ile her iki üniversite tarafından birbirlerine sağlanacak teknik kolaylıkları ortaya koyan diğer protokolleri hazırlamak ve görüşmeleri yapmak üzere THK Üniversitesi öğretim üyeleri Dr. Haydar Ateş, Dr. Tuğba Yaşin ve öğretim görevlisi Atsana Muradova’dan oluşan heyet Ukrayna’ya gönderildi.

 

Her iki üniversite arasında özellikle teknik düzeyde önemli işbirliği imkanlar ile pilot yetiştirme konusunda geniş çapta işbirliği yapılmasına ilişkin güçlü irade ortaya kondu.

 

THK Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Erman AKBULUT, bu hamleleri ile yalnız Türkiye’de değil dünyanın farklı bölgelerinde ve özellikle dost ülkelerdeki işbirliği çalışmalarıyla havacılık ve uzay bilimleri alanında dünyanın sayılı üniversiteleri arasında yer almak, bu konuda Türkiye’nin öncü ve temel araştırma üniversitesi olmak vizyonuna yönelik hamlelerine devam edeceğini belirtti.

 



from Aeroportist I Güncel Havacılık Haberleri https://ift.tt/2ECgXw2
via IFTTT

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder