18 Şubat 2019 Pazartesi

THY geçici vergi beyannamesinde 8 milyar lira zarar gösterdi Türk Hava Yolları geçici vergi beyannamesini Kamuyu Aydınlatma Platformu’na gönderdi. Bu beyannamede THY’nin 2018 Yılı 4. Dönem Geçici Vergi Beyanında 8 milyar  zararda olduğu görülüyor. Bu sadece vergi dairesine yollanan geçici beyanname yani bugün vergi dairesine sunulan bilanço değil gelir tablosudur. Vergi usul kanununa göre beyan edilen gelir ile ufrs standartlarında hazırlanan mali tablolar çok farklı olabiliyor. Asıl önemli olan yani yatırımcıların önem verdiği Finansal Raporlama standartlarındaki Borsa İstanbul’a bildireceği mali sonuçlar olacaktır. Esas olan SPK mevzuatı kapsamında sunulacak mali tablo ve bilanço rakamlarındaki kar rakamıdır. Bu işin uzmanı olanlar daha iyi yorumlayacaktır. Nihai finansal sonuçların gelmesini bekliyoruz. 2018-4. Dönem Geçici Vergi Beyannamesi (3) https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/740673

Türk Hava Yolları geçici vergi beyannamesini Kamuyu Aydınlatma Platformu’na gönderdi. Bu beyannamede THY’nin 2018 Yılı 4. Dönem Geçici Vergi Beyanında 8 milyar  zararda olduğu görülüyor.

Bu sadece vergi dairesine yollanan geçici beyanname yani bugün vergi dairesine sunulan bilanço değil gelir tablosudur. Vergi usul kanununa göre beyan edilen gelir ile ufrs standartlarında hazırlanan mali tablolar çok farklı olabiliyor. Asıl önemli olan yani yatırımcıların önem verdiği Finansal Raporlama standartlarındaki Borsa İstanbul’a bildireceği mali sonuçlar olacaktır.

Esas olan SPK mevzuatı kapsamında sunulacak mali tablo ve bilanço rakamlarındaki kar rakamıdır.

Bu işin uzmanı olanlar daha iyi yorumlayacaktır. Nihai finansal sonuçların gelmesini bekliyoruz.

2018-4. Dönem Geçici Vergi Beyannamesi (3)

https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/740673



from Aeroportist I Güncel Havacılık Haberleri http://bit.ly/2InNxWl
via IFTTT

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder