5 Ocak 2019 Cumartesi

Dispeçerler Derneği ACDA Yeni Yönetim Kadrosunu Belirledi 28 Kasım 2006 tarihinde 150 üye ile kurulan Türkiye Uçuş Harekat Uzmanları (Dispeçerler) derneği ACDA (Air Carrier Dispatch Association) geçtiğimiz hafta 28 Aralık 2018 tarihinde yeni yönetim kurul toplantısını yaptı ve yönetim grubunu belirledi. Türkiye Dispeçeler Derneği’nin bünyesinde hemen her şirketten üyeleri mevcut.  Ortak hareket edebilmek adına, yenilikçi ve dinamik kadrosuyla Dispeçerlik mesleğiyle ve özellikle eğitim hakkındaki fikirleriyle Türk sivil havacılığına yeni bir soluk getirmeyi amaçlıyor. Dernek çatısı altında yapılan seçimle yeni yönetim kadrosu şu şekilde sıralandı; Başkan Dinçer BAL (Onur Air) Başkan Yardımcıları Umut KİBRİT (SunExpress Hava Yolları) Tevfik DEMİRTEPE (Atlas Global)  Cihat YİĞİT (SunExpress Hava Yolları) Gökhan ATALAY (Corendon Hava Yolları)   Yeni yönetim kadrosu ile çalışmalarına başlayan Uçuş Harekat Uzmanları (Dispeçerler) Derneği, sektör içerisindeki sorunları çözme ve hareket alanlarını genişleterek dispeçerlik vizyonunu daha da geliştirmeyi amaç edindiklerini belirtti. Dernek Yönetim Kurlunun katılımıyla yapılan toplantıda uçuş harekât uzmanlarını ilgilendiren çeşitli konularda üyeler ile görüş alışverişinde bulunuldu.  iş hayatında karşılaştıkları zorluklar, mesleki kalitenin arttırılması, eğitim konularında yenilikçi fikirlerin geliştirlmesi, yeni yönetmelikler ve projeler hakkında görüştüler. Türkiye’de faaliyet gösteren çeşitli havayolu şirketlerinde görev yapan dispeçerlerin katılımıyla yapılan görüşmelerde dispeçerlerin ortak sorunları ve sorunların çözümü konusunda fikirler tartışıldı. Derneğin yeni Başkanı olarak göreve başlayan Dinçer BAL, havacılık sektöründeki ihtiyaç duyulan kalifiyeli Dispeçerlerin yetiştirlmesi konusunda ellerinden geleni yapacaklarını ve bu hususta akademisyenlerle de yakın ilişkiler içerisinde olup üniversiteler ile koordineli çalışmayı amaç edindiklerini belirtti. Sektörün yanı sıra Uluslararası Dispeçerler Dernekleri olan; Avrupa Dispecerler Derneği (EUFALDA),  Amerika Dispeçerler derneği (IFALDA) ve Avustralya Dispeçerler Derneği (ADAA) ile daha yakın ilişkiler kuracaklarını ekleyecek Dünyada da Türkiyeyi başalı bir  şekilde temsil etmek istediklerini belirtti.

28 Kasım 2006 tarihinde 150 üye ile kurulan Türkiye Uçuş Harekat Uzmanları (Dispeçerler) derneği ACDA (Air Carrier Dispatch Association) geçtiğimiz hafta 28 Aralık 2018 tarihinde yeni yönetim kurul toplantısını yaptı ve yönetim grubunu belirledi.

Türkiye Dispeçeler Derneği’nin bünyesinde hemen her şirketten üyeleri mevcut.  Ortak hareket edebilmek adına, yenilikçi ve dinamik kadrosuyla Dispeçerlik mesleğiyle ve özellikle eğitim hakkındaki fikirleriyle Türk sivil havacılığına yeni bir soluk getirmeyi amaçlıyor.

Dernek çatısı altında yapılan seçimle yeni yönetim kadrosu şu şekilde sıralandı;

Başkan

Dinçer BAL (Onur Air)

Başkan Yardımcıları

Umut KİBRİT (SunExpress Hava Yolları)

Tevfik DEMİRTEPE (Atlas Global) 

Cihat YİĞİT (SunExpress Hava Yolları)

Gökhan ATALAY (Corendon Hava Yolları)

 

Yeni yönetim kadrosu ile çalışmalarına başlayan Uçuş Harekat Uzmanları (Dispeçerler) Derneği, sektör içerisindeki sorunları çözme ve hareket alanlarını genişleterek dispeçerlik vizyonunu daha da geliştirmeyi amaç edindiklerini belirtti.

Dernek Yönetim Kurlunun katılımıyla yapılan toplantıda uçuş harekât uzmanlarını ilgilendiren çeşitli konularda üyeler ile görüş alışverişinde bulunuldu.  iş hayatında karşılaştıkları zorluklar, mesleki kalitenin arttırılması, eğitim konularında yenilikçi fikirlerin geliştirlmesi, yeni yönetmelikler ve projeler hakkında görüştüler. Türkiye’de faaliyet gösteren çeşitli havayolu şirketlerinde görev yapan dispeçerlerin katılımıyla yapılan görüşmelerde dispeçerlerin ortak sorunları ve sorunların çözümü konusunda fikirler tartışıldı.

Derneğin yeni Başkanı olarak göreve başlayan Dinçer BAL, havacılık sektöründeki ihtiyaç duyulan kalifiyeli Dispeçerlerin yetiştirlmesi konusunda ellerinden geleni yapacaklarını ve bu hususta akademisyenlerle de yakın ilişkiler içerisinde olup üniversiteler ile koordineli çalışmayı amaç edindiklerini belirtti. Sektörün yanı sıra Uluslararası Dispeçerler Dernekleri olan; Avrupa Dispecerler Derneği (EUFALDA),  Amerika Dispeçerler derneği (IFALDA) ve Avustralya Dispeçerler Derneği (ADAA) ile daha yakın ilişkiler kuracaklarını ekleyecek Dünyada da Türkiyeyi başalı bir  şekilde temsil etmek istediklerini belirtti.



from Aeroportist I Güncel Havacılık Haberleri http://bit.ly/2AsskUM
via IFTTT

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder