10 Ocak 2019 Perşembe

Malta’da İkamet İzni ve Vatandaşlık Malta’da İkamet İzni ve Vatandaşlık   Yatırımcılar şu dönemde yurtdışında oturum izni ve vatandaşlık almaya yönelmiş durumlar. Aslında oturum izni ve vatandaşlık bazı ülkeler için büyük bir gelir kaynağı. Yunanistan, Portekiz gibi birçok ülke özellikle oturum izni konusunda büyük hamleler yapsa da Malta aralarından sıyrılıyor ve yatırımcılar büyük ilgisini çekiyor.   Türkiye ve Avrupa’da yerli ve yabancı müvekkillerine hukuki danışmanlık hizmetleri sunan Av. Oğuz Kara’nın yazısı;   1) Malta Oturum İzni Biliyorsunuz Malta bir Avrupa Birliği devlet ve Malta oturum izninin aynı zamanda Schengen bölgesinde dolaşım hakkı verdiğini söylemeye gerek yok. Bu hak sadece oturum iznine sahip olan kişiye değil aynı zamanda bu kişinin aile fertlerine de veriliyor.   Malta oturum izni için gerekli kriterler ve özellikle maddi kıstas nedir diye soracak olursak… Malta hükümetine 30.000 Eur başvuru ödemesi yapılması gerekiyor. Bu ödeme yapıldıktan sonra asgari 320.000 Eur bedel üzerinden gayrimenkul satın alınması veya yıllık kira bedeli en az 12.000 Eur olacak şekilde 5 (beş) yıllık kira sözleşmesi yapılması lazım.   Bu iki aşama tamamlandıktan sonra 250.000 Eur tutarında devlet tahvili alınması gerekiyor. Bu devlet tahvili alımı esasında bir yatırım olup, 5 yıl sonra elde edilecek faiziyle birlikte oturum izni sahibi kişiye iade ediliyor.   Tabi tüm bunların yanında başvuru için sağlık sigortası, gelir durum belgesi gibi bir takım belgelerin de sunulması gerekiyor.   2) Malta Vatandaşlığı Malta vatandaşlık programı, Malta hükümeti tarafından çıkarılmış limitli kontenjana sahip bir program. Bu programa 18 yaşını doldurmuş herkes başvurabiliyor.   Malta vatandaşının ayrıcalıkları neler? Schengen bölgelerinde yaşayabiliyor, içinde ABD’nin de olduğu 160 ülkeye vizesiz seyahat edebiliyorsunuz ve Malta vatandaşı olarak tüm vatandaşlık haklarından yararlanabiliyorsunuz.   Bu programa başvuru için 650.000 Eur başvuru ücreti ödenmesi gerekiyor. Program aile üyeleri için de düzenleme getiriyor. Başvurucunun eşi ve 18 yaşından küçük çocuklarının her biri 25.000 Eur; 18-26 yaş arası çocukları ve 55 ve üstü ebeveynleri 50.000 Eur ek ücret ödüyor.   Başvuru üzerine, başvurucular hakkında araştırma yapılıyor ve bu araştırma için başvurucudan 7.500 Eur; eş, yetişkin çocuk ve ebeveynlerden 5.000 Eur; 13-18 yaş arası çocuklar için 3.000 Eur ödeme alınıyor.   Vatandaşlık için de en az 320.000 Eur bedel üzerinden gayrimenkul satın alınması veya yıllık kira bedeli minimum 16.000 Eur bedel üzerinden 5 (beş) yıllık kira sözleşmesi yapılması gerekiyor. Pasaport ve banka ücretleri için kişi başı ayrıca 700 Eur ücret ödeniyor.

Malta’da İkamet İzni ve Vatandaşlık

 

Yatırımcılar şu dönemde yurtdışında oturum izni ve vatandaşlık almaya yönelmiş durumlar.

Aslında oturum izni ve vatandaşlık bazı ülkeler için büyük bir gelir kaynağı. Yunanistan, Portekiz gibi birçok ülke özellikle oturum izni konusunda büyük hamleler yapsa da Malta aralarından sıyrılıyor ve yatırımcılar büyük ilgisini çekiyor.

 

Türkiye ve Avrupa’da yerli ve yabancı müvekkillerine hukuki danışmanlık hizmetleri sunan Av. Oğuz Kara’nın yazısı;

 

1) Malta Oturum İzni

Biliyorsunuz Malta bir Avrupa Birliği devlet ve Malta oturum izninin aynı zamanda Schengen bölgesinde dolaşım hakkı verdiğini söylemeye gerek yok. Bu hak sadece oturum iznine sahip olan kişiye değil aynı zamanda bu kişinin aile fertlerine de veriliyor.

 

Malta oturum izni için gerekli kriterler ve özellikle maddi kıstas nedir diye soracak olursak…

Malta hükümetine 30.000 Eur başvuru ödemesi yapılması gerekiyor. Bu ödeme yapıldıktan sonra asgari 320.000 Eur bedel üzerinden gayrimenkul satın alınması veya yıllık kira bedeli en az 12.000 Eur olacak şekilde 5 (beş) yıllık kira sözleşmesi yapılması lazım.

 

Bu iki aşama tamamlandıktan sonra 250.000 Eur tutarında devlet tahvili alınması gerekiyor. Bu devlet tahvili alımı esasında bir yatırım olup, 5 yıl sonra elde edilecek faiziyle birlikte oturum izni sahibi kişiye iade ediliyor.

 

Tabi tüm bunların yanında başvuru için sağlık sigortası, gelir durum belgesi gibi bir takım belgelerin de sunulması gerekiyor.

 

2) Malta Vatandaşlığı

Malta vatandaşlık programı, Malta hükümeti tarafından çıkarılmış limitli kontenjana sahip bir program. Bu programa 18 yaşını doldurmuş herkes başvurabiliyor.

 

Malta vatandaşının ayrıcalıkları neler? Schengen bölgelerinde yaşayabiliyor, içinde ABD’nin de olduğu 160 ülkeye vizesiz seyahat edebiliyorsunuz ve Malta vatandaşı olarak tüm vatandaşlık haklarından yararlanabiliyorsunuz.

 

Bu programa başvuru için 650.000 Eur başvuru ücreti ödenmesi gerekiyor. Program aile üyeleri için de düzenleme getiriyor. Başvurucunun eşi ve 18 yaşından küçük çocuklarının her biri 25.000 Eur; 18-26 yaş arası çocukları ve 55 ve üstü ebeveynleri 50.000 Eur ek ücret ödüyor.

 

Başvuru üzerine, başvurucular hakkında araştırma yapılıyor ve bu araştırma için başvurucudan 7.500 Eur; eş, yetişkin çocuk ve ebeveynlerden 5.000 Eur; 13-18 yaş arası çocuklar için 3.000 Eur ödeme alınıyor.

 

Vatandaşlık için de en az 320.000 Eur bedel üzerinden gayrimenkul satın alınması veya yıllık kira bedeli minimum 16.000 Eur bedel üzerinden 5 (beş) yıllık kira sözleşmesi yapılması gerekiyor.

Pasaport ve banka ücretleri için kişi başı ayrıca 700 Eur ücret ödeniyor.



from Aeroportist I Güncel Havacılık Haberleri http://bit.ly/2QBqlCM
via IFTTT

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder