28 Şubat 2018 Çarşamba

Yolcunun el bagajı uçakta alev aldı Yolcunun el bagajı uçağın başüstü dolabında alev aldı Pazar günü, uçağın başüstü dolabına yerleştirilen kabin bagajındaki power bank’in (şarj cihazı) alev almasıyla yolcular, Şangay’a giden China Southern Airlines uçuşundan inmek zorunda kaldılar. Channel News Asia haberine göre , kabin içinde duman çıkmaya başlandığında yolcuların uçağa bindirildiklerini ve yolculardan birinin çantasının alevler içinde kaldığı bildirdi. Bir yolcu tarafından kaydedilen videoda, bir uçuş görevlisi ve bir diğer yolcu, su ve meyve suyu şişeleriyle alevleri söndürmeye çalışıyorlar. Güvenlik ve itfaiye  olay yerine geldi ve yangın söndürüldü. Alev alan çantanın sahibi olan yolcu, soruşturmaya yardımcı olmak için polise eşlik etti. Kanıtlar, muhtemelen bir lityum-iyon pil ile çalışan şarj cihazının alev aldığını gösterdi. Haber sitesi ayrıca, yangın nedeniyle başka hasarın meydana gelmediğini bildirdi. Yeni bir uçak, Guangzhou Baiyun Uluslararası Havalimanı‘na getirildi ve  yerel saatle 02: 53’de, planlandığı saatten üç saat sonra Şangay Honggiao Uluslararası Havaalanı’na gitmek üzere kalktı. Cep telefonlarında, dizüstü bilgisayarlarda ve power bank’larda kullanılan lityum iyon pillerin alev aldığı biliniyor. Pillerin bagaja konması yasaktır, ancak kapalı oldukları sürece el bagajlarında bulundurulmasına izin verilir. Ocak ayında bazı havayolları, lityum iyon pillerin yarattığı potansiyel risk nedeniyle akıllı bagajları yasaklamıştı.

Yolcunun el bagajı uçağın başüstü dolabında alev aldı

Pazar günü, uçağın başüstü dolabına yerleştirilen kabin bagajındaki power bank’in (şarj cihazı) alev almasıyla yolcular, Şangay’a giden China Southern Airlines uçuşundan inmek zorunda kaldılar.

Channel News Asia haberine göre , kabin içinde duman çıkmaya başlandığında yolcuların uçağa bindirildiklerini ve yolculardan birinin çantasının alevler içinde kaldığı bildirdi.

Bir yolcu tarafından kaydedilen videoda, bir uçuş görevlisi ve bir diğer yolcu, su ve meyve suyu şişeleriyle alevleri söndürmeye çalışıyorlar. Güvenlik ve itfaiye  olay yerine geldi ve yangın söndürüldü.

Alev alan çantanın sahibi olan yolcu, soruşturmaya yardımcı olmak için polise eşlik etti. Kanıtlar, muhtemelen bir lityum-iyon pil ile çalışan şarj cihazının alev aldığını gösterdi.

Haber sitesi ayrıca, yangın nedeniyle başka hasarın meydana gelmediğini bildirdi.

Yeni bir uçak, Guangzhou Baiyun Uluslararası Havalimanı‘na getirildi ve  yerel saatle 02: 53’de, planlandığı saatten üç saat sonra Şangay Honggiao Uluslararası Havaalanı’na gitmek üzere kalktı.

Cep telefonlarında, dizüstü bilgisayarlarda ve power bank’larda kullanılan lityum iyon pillerin alev aldığı biliniyor. Pillerin bagaja konması yasaktır, ancak kapalı oldukları sürece el bagajlarında bulundurulmasına izin verilir.

Ocak ayında bazı havayolları, lityum iyon pillerin yarattığı potansiyel risk nedeniyle akıllı bagajları yasaklamıştı.



from Aeroportist I Güncel Havacılık Haberleri http://ift.tt/2F0Y5EE
via IFTTT

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder