28 Şubat 2018 Çarşamba

THY’den Silah Taşıma Hizmeti Hakkında Açıklama Yurtiçi seferlerimizde seyahat edecek yolcularımızın beraberlerinde taşıyacakları ruhsatlı ateşli silah, tüfek ve/veya mühimmatların Türk Hava Yolları ve AnadoluJet uçuşlarında taşınmasına ilişkin alacakları hizmet karşılığında (muaf listesinde yer almayan) yolcularımızdan 1 Mart 2018 tarihinden itibaren 20 TL ücret talep edilecektir. Bu kapsamda;  Silahları ile birlikte seyahat edecek yolcularımızın ilk aşamada havalimanındaki silah teslim noktasına uğrayarak silahlarını görevli memura teslim etmeleri gerekmektedir. Yolcumuz, silah teslimi sonrasında görevli personel tarafından kendisine verilecek teslim kartı veya silah teslim tutanağının bir nüshası ile check-in işlemlerini de gerçekleştirecekleri kontuara gitmelidir. Kontuarda görevli personel, yolcumuzun bilgilerini inceleyerek (yolcumuz taşıma ücretinden muaf değilse) ödemeyi kredi kartı ya da nakit ödeme yöntemleri ile kabul eder*. Yolcumuz, ödeme ve check-in işlemlerinin ardından bagaj etiketi ile birlikte silah teslim noktasına giderek seyahat öncesi işlemlerini tamamlamalıdır. *Yolcularımız diledikleri takdirde ödemeyi satış ofislerimizde de gerçekleştirebilirler. Ödemeyi satış ofislerimizde gerçekleştirecek yolcularımızın check-in işlemleri için kontuara gitmeleri gerekmektedir. Muaf listesindeki yolcularımız;  Geçerli kimlik belgeleri ve silah ruhsatlarını uçuş kayıt işlemi sırasında check-in kontuarında ibraz etmek şartıyla, Üst düzey devlet görevlileri listesinde yer alan VIP yolcular. Vip yolcularla seyahat eden 5188 sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanun hükümleri uyarınca yetkilendirilmiş veya bu görevle kamu çalışanı olarak kadrolu çalışan korumalar. Kamu Görevlisi Taşıma Ruhsatı sahipleri (Yeşil Renk). Emekli Kamu Görevlisi Taşıma Ruhsatı sahipleri (Mavi Renk) Kimlik ibraz eden Emniyet ve TSK mensupları Diğer hususlar;  Silahıyla yurt içinde aktarmalı seyahat edecek yolcularımız için; aktarma süresi 24 saatten uzun olmaması ve/veya aktarma noktasında silahını teslim almaması koşuluyla; tek bir ücret tahsil edilecektir. Her bir silah için (mühimmat dahil) ayrı ücret tahsil edilecektir. Silah ücreti; biletten bağımsız olarak silahın teslim edildiği her çıkış noktasında tahsil edilecektir. Sefer iptali ve benzeri uçuş aksaklıkları gibi durumlar dışında yolcuya ücret iadesi yapılmayacaktır.

Yurtiçi seferlerimizde seyahat edecek yolcularımızın beraberlerinde taşıyacakları ruhsatlı ateşli silah, tüfek ve/veya mühimmatların Türk Hava Yolları ve AnadoluJet uçuşlarında taşınmasına ilişkin alacakları hizmet karşılığında (muaf listesinde yer almayan) yolcularımızdan 1 Mart 2018 tarihinden itibaren 20 TL ücret talep edilecektir.

Bu kapsamda; 

  • Silahları ile birlikte seyahat edecek yolcularımızın ilk aşamada havalimanındaki silah teslim noktasına uğrayarak silahlarını görevli memura teslim etmeleri gerekmektedir.
  • Yolcumuz, silah teslimi sonrasında görevli personel tarafından kendisine verilecek teslim kartı veya silah teslim tutanağının bir nüshası ile check-in işlemlerini de gerçekleştirecekleri kontuara gitmelidir.
  • Kontuarda görevli personel, yolcumuzun bilgilerini inceleyerek (yolcumuz taşıma ücretinden muaf değilse) ödemeyi kredi kartı ya da nakit ödeme yöntemleri ile kabul eder*.
  • Yolcumuz, ödeme ve check-in işlemlerinin ardından bagaj etiketi ile birlikte silah teslim noktasına giderek seyahat öncesi işlemlerini tamamlamalıdır.

*Yolcularımız diledikleri takdirde ödemeyi satış ofislerimizde de gerçekleştirebilirler. Ödemeyi satış ofislerimizde gerçekleştirecek yolcularımızın check-in işlemleri için kontuara gitmeleri gerekmektedir.

Muaf listesindeki yolcularımız; 

Geçerli kimlik belgeleri ve silah ruhsatlarını uçuş kayıt işlemi sırasında check-in kontuarında ibraz etmek şartıyla,

  • Üst düzey devlet görevlileri listesinde yer alan VIP yolcular.
  • Vip yolcularla seyahat eden 5188 sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanun hükümleri uyarınca yetkilendirilmiş veya bu görevle kamu çalışanı olarak kadrolu çalışan korumalar.
  • Kamu Görevlisi Taşıma Ruhsatı sahipleri (Yeşil Renk).
  • Emekli Kamu Görevlisi Taşıma Ruhsatı sahipleri (Mavi Renk)
  • Kimlik ibraz eden Emniyet ve TSK mensupları

Diğer hususlar; 

  • Silahıyla yurt içinde aktarmalı seyahat edecek yolcularımız için; aktarma süresi 24 saatten uzun olmaması ve/veya aktarma noktasında silahını teslim almaması koşuluyla; tek bir ücret tahsil edilecektir.
  • Her bir silah için (mühimmat dahil) ayrı ücret tahsil edilecektir.
  • Silah ücreti; biletten bağımsız olarak silahın teslim edildiği her çıkış noktasında tahsil edilecektir.
  • Sefer iptali ve benzeri uçuş aksaklıkları gibi durumlar dışında yolcuya ücret iadesi yapılmayacaktır.



from Aeroportist I Güncel Havacılık Haberleri http://ift.tt/2FGw46I
via IFTTT

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder