4 Ekim 2017 Çarşamba

Polis İstanbul havaalanında kokain ele geçirdi Yetkililer Brezilya Sao Paulo’dan gelen Şili vatandaşının viski şişelerinde 1.571 gram kokain buldu Atatürk Havalimanı‘nda 26 Eylül Pazartesi günü polisten alınan bilgiye göre, bir Şili vatandaşının bagajında bir kilogramdan fazla kokain ele geçirildi. Polisten yapılan açıklamada, İstanbul Atatürk havaalanında viski şişelerinde gizli 1,571 gram kokainle yakalanan yolcunun Brezilya’nın Sao Paulo şehrinden yola çıktığı söylendi. Açıklamada, şüphelinin mahkemeye çıkarılmasının ardından tutuklandığı bildirildi. İçerik:.yenisafak.com

Yetkililer Brezilya Sao Paulo’dan gelen Şili vatandaşının viski şişelerinde 1.571 gram kokain buldu

Atatürk Havalimanı‘nda 26 Eylül Pazartesi günü polisten alınan bilgiye göre, bir Şili vatandaşının bagajında bir kilogramdan fazla kokain ele geçirildi.

Polisten yapılan açıklamada, İstanbul Atatürk havaalanında viski şişelerinde gizli 1,571 gram kokainle yakalanan yolcunun Brezilya’nın Sao Paulo şehrinden yola çıktığı söylendi.

Açıklamada, şüphelinin mahkemeye çıkarılmasının ardından tutuklandığı bildirildi.

İçerik:.yenisafak.com



from Aeroportist I Güncel Havacılık Haberleri http://ift.tt/2fKR2F9
via IFTTT

Atlasglobal’den Yaz Tatilinizin Biletlerini Şimdiden Alın, Avantajlı Fiyatları Kaçırmayın


via Aeroportist I Güncel Havacılık Haberleri http://ift.tt/2ga14QF

Atlasglobal’den Yaz Tatilinizin Biletlerini Şimdiden Alın, Avantajlı Fiyatları Kaçırmayın Global bir havayolu şirketi olma yolunda hedeflerine hızla ilerleyen Atlasglobal, 2018 yaz tarifesi biletlerini satışa sundu. Uluslararası arenada izlediği büyüme stratejisi doğrultusunda uçuş ağına yeni destinasyonlar eklemeyi sürdüren Atlasglobal, 2018 yaz sezonu biletlerini satışa açtı. Mikanos, Dalaman, Bodrum, İzmir ve Antalya gibi önde gelen tatil kentlerine biletlerinizi şimdiden alın, uygun fiyatlardan faydalanma şansını yakalayın. Atlasglobal son olarak Business Class yolcularına 8 ay boyunca ‘sınırsız uçuş̧’ fırsatı sunan “Atlasglobal Unlimited” kampanyasını hayata geçirdi. Kampanya Atlasglobal’in tarifeli uçuşlarının bulunduğu tüm parkurlarda, yurt dışı 3.500 USD ve yurt içi 3.500 TL’ye sınırsız uçuş imkanı sunuyor. EkonomiPlus ile Özel Uçuş Keyfi Atlasglobal EkonomiPlus’ta seyahat eden yolcularına, özel olarak tasarlanmış 77 cm genişliğindeki deri kaplı koltuklarda konforlu bir uçuş sunarken, ücretsiz zengin çeşitli yiyecek ve içecek ikramı, 30 kilogram bagaj hakkı, ücretsiz koltuk seçimi gibi hizmetler sunuyor. Business Class Ayrıcalığı Arzu eden Atlasglobal yolcuları, Business Class’ta seyahat etmeyi tercih ederek seyahatlerini daha ayrıcalıklı bir hale getirebiliyor. Business Class’ta seyahat eden yolcular 100 cm aralıklı geniş koltuklarda uçuş yaparak, uçan şeflerin özenle hazırladığı zengin ikram çeşitleri, 40 kilogram bagaj taşıma hakkı, bagaj önceliği, Atatürk Havalimanı’nda uçaktan V.I.P araç ile transfer gibi özel hizmetlerden yararlanıyor.

Global bir havayolu şirketi olma yolunda hedeflerine hızla ilerleyen Atlasglobal, 2018 yaz tarifesi biletlerini satışa sundu.

Uluslararası arenada izlediği büyüme stratejisi doğrultusunda uçuş ağına yeni destinasyonlar eklemeyi sürdüren Atlasglobal, 2018 yaz sezonu biletlerini satışa açtı. Mikanos, Dalaman, Bodrum, İzmir ve Antalya gibi önde gelen tatil kentlerine biletlerinizi şimdiden alın, uygun fiyatlardan faydalanma şansını yakalayın.

Atlasglobal son olarak Business Class yolcularına 8 ay boyunca ‘sınırsız uçuş̧’ fırsatı sunan “Atlasglobal Unlimited” kampanyasını hayata geçirdi. Kampanya Atlasglobal’in tarifeli uçuşlarının bulunduğu tüm parkurlarda, yurt dışı 3.500 USD ve yurt içi 3.500 TL’ye sınırsız uçuş imkanı sunuyor.

EkonomiPlus ile Özel Uçuş Keyfi

Atlasglobal EkonomiPlus’ta seyahat eden yolcularına, özel olarak tasarlanmış 77 cm genişliğindeki deri kaplı koltuklarda konforlu bir uçuş sunarken, ücretsiz zengin çeşitli yiyecek ve içecek ikramı, 30 kilogram bagaj hakkı, ücretsiz koltuk seçimi gibi hizmetler sunuyor.

Business Class Ayrıcalığı

Arzu eden Atlasglobal yolcuları, Business Class’ta seyahat etmeyi tercih ederek seyahatlerini daha ayrıcalıklı bir hale getirebiliyor. Business Class’ta seyahat eden yolcular 100 cm aralıklı geniş koltuklarda uçuş yaparak, uçan şeflerin özenle hazırladığı zengin ikram çeşitleri, 40 kilogram bagaj taşıma hakkı, bagaj önceliği, Atatürk Havalimanı’nda uçaktan V.I.P araç ile transfer gibi özel hizmetlerden yararlanıyor.



from Aeroportist I Güncel Havacılık Haberleri http://ift.tt/2ga14QF
via IFTTT

Batarya ömrünü ikiye katlayacak 4 ipucu


via Aeroportist I Güncel Havacılık Haberleri http://ift.tt/2xTHtMy

Batarya ömrünü ikiye katlayacak 4 ipucu Günlük yaşantının vazgeçilmez bir parçası haline gelen akıllı telefonlar, fırsat bulunan her an kullanıldığından batarya ömürleri bekleneni veremiyor. Kullanıcıların en çok yakındığı sorunlardan olan kısa pil ömrünü, birbirinden önemli 4 ipucunu uygulayarak iki katına çıkarmak ise mümkün. Hayatların tam ortasına yerleşen teknolojiyle birlikte akıllı telefonların kuşatması altında kalındığı bir gerçek. Habere erişme gereksiniminden iletişim kurmaya, eğlenme ihtiyacından başkalarının hayatına göz atmaya kadar yaşamın içinde olan birçok nokta akıllı telefonlar aracılığıyla karşılanıyor. Ancak hal böyle olunca batarya ömürleri kısalıyor ve telefon pillerini şarj edebilecek güç kaynakları aramak çoğu zaman can sıkıcı olabiliyor. İşte böyle anlarda batarya ömrünü iki katına çıkarıp, yarı yolda kalmamak isteyenlere incehesap.com’un Kurucu Ortağı Nurettin Erzen, birbirinden değerli dört ipucu sunuyor. Aşırı ısınmayı önleyin “Telefon bataryaları ısıya karşı duyarlı olduğundan, bataryanın aşırı ısınması hem ömrünü kısaltıyor hem de telefonun yavaşlamasına neden oluyor. Şarj esnasında telefonunuzun güneşle direkt temas etmemesine ve bu işlem sırasında kılıf kullanmamaya özen gösterin.” Uyurken şarj etmeyin “Bataryanız tamamen doluyken telefonunuzu şarjdan çıkarın. Çıkarmadığınız durumda ise elektrik akımından dolayı gerilim arttığından bataryanın ömrü olumsuz olarak etkileniyor. Bu durum özellikle geceleri telefonu şarja takarak uyunan zaman gerçekleştiğinden, yatmadan önce şarj işlemini tamamlamaya dikkat edin.” Bataryanızı sık sık şarj edin “Telefonunuzu herhangi bir amaç için kullanırken şarj edebilmenizde bir sakınca yok. Tek seferde telefonunuzun bataryasını tamamen doldurmaktansa, kısa aralıklarla da olsa güç kaynağına bağlayarak şarj kontrolünü elinize alabilirsiniz.” Yüzde 100 doluluk gerekli değil “Telefonunuzun şarjının yüzde 100 dolu olması bilinenin aksine iyi bir durum değildir. Batarya tamamen dolu olduğunda çok uzun bir kullanım ömrü sunmayacağından, doluluk oranının yüzde 100 değil de yüzde 85-90 civarında kalması çok daha yararlı olarak batarya ömrünü uzatacaktır.” incehesap.com hakkında: Bilişim sektöründe uzun yıllar boyunca elde edilen bilgi ve tecrübe birikimiyle 2007 yılında kurulan incehesap.com, bilgisayardan cep telefonuna, gaming unsurlarından beyaz eşyaya kadar 100’ü aşkın kategoride yaklaşık 4 bin 500 teknoloji ürünü sunmaktadır. Uygun fiyatlarla sunduğu kaliteli hizmeti, hızlı ve güvenilir alışveriş politikasıyla birleştirerek ayrıcalıklı bir e-ticaret deneyimi yaşatan incehesap.com, müşterileri memnuniyetini de en üst seviyede tutmayı hedeflemektedir.

Günlük yaşantının vazgeçilmez bir parçası haline gelen akıllı telefonlar, fırsat bulunan her an kullanıldığından batarya ömürleri bekleneni veremiyor. Kullanıcıların en çok yakındığı sorunlardan olan kısa pil ömrünü, birbirinden önemli 4 ipucunu uygulayarak iki katına çıkarmak ise mümkün.

Hayatların tam ortasına yerleşen teknolojiyle birlikte akıllı telefonların kuşatması altında kalındığı bir gerçek. Habere erişme gereksiniminden iletişim kurmaya, eğlenme ihtiyacından başkalarının hayatına göz atmaya kadar yaşamın içinde olan birçok nokta akıllı telefonlar aracılığıyla karşılanıyor. Ancak hal böyle olunca batarya ömürleri kısalıyor ve telefon pillerini şarj edebilecek güç kaynakları aramak çoğu zaman can sıkıcı olabiliyor. İşte böyle anlarda batarya ömrünü iki katına çıkarıp, yarı yolda kalmamak isteyenlere incehesap.com’un Kurucu Ortağı Nurettin Erzen, birbirinden değerli dört ipucu sunuyor.

Aşırı ısınmayı önleyin

“Telefon bataryaları ısıya karşı duyarlı olduğundan, bataryanın aşırı ısınması hem ömrünü kısaltıyor hem de telefonun yavaşlamasına neden oluyor. Şarj esnasında telefonunuzun güneşle direkt temas etmemesine ve bu işlem sırasında kılıf kullanmamaya özen gösterin.”

Uyurken şarj etmeyin

“Bataryanız tamamen doluyken telefonunuzu şarjdan çıkarın. Çıkarmadığınız durumda ise elektrik akımından dolayı gerilim arttığından bataryanın ömrü olumsuz olarak etkileniyor. Bu durum özellikle geceleri telefonu şarja takarak uyunan zaman gerçekleştiğinden, yatmadan önce şarj işlemini tamamlamaya dikkat edin.”

Bataryanızı sık sık şarj edin

“Telefonunuzu herhangi bir amaç için kullanırken şarj edebilmenizde bir sakınca yok. Tek seferde telefonunuzun bataryasını tamamen doldurmaktansa, kısa aralıklarla da olsa güç kaynağına bağlayarak şarj kontrolünü elinize alabilirsiniz.”

Yüzde 100 doluluk gerekli değil

“Telefonunuzun şarjının yüzde 100 dolu olması bilinenin aksine iyi bir durum değildir. Batarya tamamen dolu olduğunda çok uzun bir kullanım ömrü sunmayacağından, doluluk oranının yüzde 100 değil de yüzde 85-90 civarında kalması çok daha yararlı olarak batarya ömrünü uzatacaktır.”

incehesap.com hakkında:

Bilişim sektöründe uzun yıllar boyunca elde edilen bilgi ve tecrübe birikimiyle 2007 yılında kurulan incehesap.com, bilgisayardan cep telefonuna, gaming unsurlarından beyaz eşyaya kadar 100’ü aşkın kategoride yaklaşık 4 bin 500 teknoloji ürünü sunmaktadır. Uygun fiyatlarla sunduğu kaliteli hizmeti, hızlı ve güvenilir alışveriş politikasıyla birleştirerek ayrıcalıklı bir e-ticaret deneyimi yaşatan incehesap.com, müşterileri memnuniyetini de en üst seviyede tutmayı hedeflemektedir.



from Aeroportist I Güncel Havacılık Haberleri http://ift.tt/2xTHtMy
via IFTTT

Haftada 500 gramdan fazla et tüketmeyin! Fazla Et Tüketiminin Yaratacağı 5 Önemli Sorun En iyi protein kaynaklarından biri olan et, ihtiyaçtan fazla tüketildiğinde beklenmedik problemlere neden oluyor. Acıbadem Ankara Hastanesi İç Hastalıkları ve Gastroenteroloji Uzmanı Doç. Dr. Bülent Değertekin, gereğinden fazla et tüketmenin sindirim sistemi şikayetlerinden eklem ağrılarına kadar birçok sorunun ortaya çıkmasına neden olabildiğini dikkat çekiyor. Dünya Sağlık Örgütü, son yıllarda haftada 500 gramdan fazla et tüketmenin sağlığa olumsuz etkileri olabileceğine dikkat çekiyor. Aynı zamanda, Dünya Kanser Araştırma Derneği de özellikle sosis, salam, sucuk gibi işlenmiş etleri kanserojen özellikler içerebileceği için dikkatli tüketilmesi gereken ürünler arasında gösteriyor. Dolayısıyla son derece değerli bir protein kaynağı olan etten fayda sağlayabilmek için öncelikle miktarına özen göstermek gerekiyor. Ancak, günlük tüketim miktarı yerine haftalık et yeme miktarı çok daha önemli görülüyor. Bu nedenle toplam haftalık tüketilmesi gereken miktarın dengeli şekilde günlere ayrılması gerekiyor. Böylece hem doğru beslenme gereği olan protein alımına katkı sağlanıyor, hem de fazla et tüketiminin yaratabileceği sağlık sorunlarının da önüne geçilmiş oluyor. Acıbadem Ankara Hastanesi İç Hastalıkları ve Gastroenteroloji Uzmanı Doç. Dr. Bülent Değertekin, herhangi bir sağlık sorunu olmasa da herkesin bu konuda dikkatli olması gerektiğine işaret ederek olası problemler konusunda önemli bilgiler veriyor. 1- Mide sorunları Fazla et tüketimi en çok sindirim sistemi üzerine etki ediyor ve midede bir takım rahatsızlıkların yaşanmasına neden olabiliyor. Güç parçalanan bir besin olduğu için vücut sindirirken zorlanıyor. Dolayısıyla fazla tüketildiğinde midede ağrı, kramp, bağırsaklarda gaz, şişkinlik gibi sorunlar ortaya çıkabiliyor. Bunları azaltabilmek için tüketim miktarının yanında pişirme tekniklerine de dikkat etmek gerekiyor. Kavurma ve kızartma gibi sindirimi zor yöntemler yerine, haşlama ve ızgaranın tercih edilmesi oluşabilecek problemleri bir nebze de olsa önlüyor. 2- Safra kesesi problemleri Et tüketimi beraberinde yağ tüketimini de getiriyor. Diğer yemeklerle birlikte etteki yağ da miktarın artmasına yol açıyor. Bu durumun safra kesesi ve pankreas üzerinde olumsuz etkiler yarattığına işaret eden Prof. Dr. Bülent Değertekin, “Özellikle safra kesesinde taş ya da çamur olanların şikâyetlerinde artışa neden olabiliyor” diyor. Dolayısıyla çok yağlı bir yemek yedikten sonra bulantı, kusma ve karın ağrısı gibi rahatsızlıkları olan kişilerin mutlaka doktora başvurması gerekiyor. Bu hastaların safra keselerinde bir problem olup olmadığının araştırılması çok önemli. 3- Kabızlık Hızlı ve çok miktarda et tüketimi, bağırsak alışkanlığı üzerinde de değişim yaratarak kabızlık sorununu ortaya çıkarabiliyor. Bunu önlemek için etle birlikte mutlaka salata ve sebze gibi lif içeriği yüksek gıdalara yer vermek gerekiyor. Ayrıca gün içindeki sıvı tüketiminin de mümkün olduğunca artırılması önem taşıyor. 4- Eklem ağrıları ve böbrek taşlarında artış Fazla et tüketimiyle birlikte ürik asit miktarı da yükselebiliyor. Buna bağlı olarak, Gut hastalığı olan kişilerin eklemlerinde ağrılar başlayabiliyor. Böbrek taşı problemi olanlarda da ürik asit yükselmesine bağlı taş miktarında artış yaşanabiliyor. Doç. Dr. Bülent Değertekin özellikle, gut hastalığı olan ve böbreklerinde taş bulunan kişilerin tükettikleri et miktarına çok daha fazla dikkat etmeleri gerektiğini belirtiyor. 5- Kolesterol yüksekliği Etle birlikte yağlı gıda tüketiminin abartıya kaçılmasının yaratabileceği zararlardan biri de kolesterol yüksekliği. Kan kolesterol değerlerinin yükselmesi özellikle kalp damar hastaları için risk oluşturabiliyor. Dolayısıyla yüksek tansiyon, diyabet ve kalp hastalarının olası sorunların önüne geçmek için günde 100 gram’dan fazla et tüketmemeye özen göstermesi gerekiyor. Et tüketirken bu önerilere dikkat edin! Yaratabileceği etkiyi azaltmak için eti mutlaka sebze ve meyve ile birlikte yiyin. Tükettiğiniz etin mümkün olduğunca yağsız olmasına dikkat edin. Sindirimi kolaylaştırmak ve hazım problemlerini en aza indirmek için eti iyice çiğneyin. Izgara ya da haşlama yöntemiyle pişirilmiş eti tercih edin. Kabızlık yaşamamak için günde 8-10 bardak su için. Sindirimi daha da zorlaştıracağı için yatmadan 4 saat öncesinde et tüketmemeye çalışın. Etle birlikte kalorisi yüksek içerecekler içmeyin. Gün içinde mümkün olduğunca hareket etmeye özen göstererek sindirim sisteminize yardımcı olun.

Fazla Et Tüketiminin Yaratacağı 5 Önemli Sorun

En iyi protein kaynaklarından biri olan et, ihtiyaçtan fazla tüketildiğinde beklenmedik problemlere neden oluyor. Acıbadem Ankara Hastanesi İç Hastalıkları ve Gastroenteroloji Uzmanı Doç. Dr. Bülent Değertekin, gereğinden fazla et tüketmenin sindirim sistemi şikayetlerinden eklem ağrılarına kadar birçok sorunun ortaya çıkmasına neden olabildiğini dikkat çekiyor.

Dünya Sağlık Örgütü, son yıllarda haftada 500 gramdan fazla et tüketmenin sağlığa olumsuz etkileri olabileceğine dikkat çekiyor. Aynı zamanda, Dünya Kanser Araştırma Derneği de özellikle sosis, salam, sucuk gibi işlenmiş etleri kanserojen özellikler içerebileceği için dikkatli tüketilmesi gereken ürünler arasında gösteriyor. Dolayısıyla son derece değerli bir protein kaynağı olan etten fayda sağlayabilmek için öncelikle miktarına özen göstermek gerekiyor. Ancak, günlük tüketim miktarı yerine haftalık et yeme miktarı çok daha önemli görülüyor. Bu nedenle toplam haftalık tüketilmesi gereken miktarın dengeli şekilde günlere ayrılması gerekiyor. Böylece hem doğru beslenme gereği olan protein alımına katkı sağlanıyor, hem de fazla et tüketiminin yaratabileceği sağlık sorunlarının da önüne geçilmiş oluyor. Acıbadem Ankara Hastanesi İç Hastalıkları ve Gastroenteroloji Uzmanı Doç. Dr. Bülent Değertekin, herhangi bir sağlık sorunu olmasa da herkesin bu konuda dikkatli olması gerektiğine işaret ederek olası problemler konusunda önemli bilgiler veriyor.

1- Mide sorunları

Fazla et tüketimi en çok sindirim sistemi üzerine etki ediyor ve midede bir takım rahatsızlıkların yaşanmasına neden olabiliyor. Güç parçalanan bir besin olduğu için vücut sindirirken zorlanıyor. Dolayısıyla fazla tüketildiğinde midede ağrı, kramp, bağırsaklarda gaz, şişkinlik gibi sorunlar ortaya çıkabiliyor. Bunları azaltabilmek için tüketim miktarının yanında pişirme tekniklerine de dikkat etmek gerekiyor. Kavurma ve kızartma gibi sindirimi zor yöntemler yerine, haşlama ve ızgaranın tercih edilmesi oluşabilecek problemleri bir nebze de olsa önlüyor.

2- Safra kesesi problemleri

Et tüketimi beraberinde yağ tüketimini de getiriyor. Diğer yemeklerle birlikte etteki yağ da miktarın artmasına yol açıyor. Bu durumun safra kesesi ve pankreas üzerinde olumsuz etkiler yarattığına işaret eden Prof. Dr. Bülent Değertekin, “Özellikle safra kesesinde taş ya da çamur olanların şikâyetlerinde artışa neden olabiliyor” diyor. Dolayısıyla çok yağlı bir yemek yedikten sonra bulantı, kusma ve karın ağrısı gibi rahatsızlıkları olan kişilerin mutlaka doktora başvurması gerekiyor. Bu hastaların safra keselerinde bir problem olup olmadığının araştırılması çok önemli.

3- Kabızlık

Hızlı ve çok miktarda et tüketimi, bağırsak alışkanlığı üzerinde de değişim yaratarak kabızlık sorununu ortaya çıkarabiliyor. Bunu önlemek için etle birlikte mutlaka salata ve sebze gibi lif içeriği yüksek gıdalara yer vermek gerekiyor. Ayrıca gün içindeki sıvı tüketiminin de mümkün olduğunca artırılması önem taşıyor.

4- Eklem ağrıları ve böbrek taşlarında artış

Fazla et tüketimiyle birlikte ürik asit miktarı da yükselebiliyor. Buna bağlı olarak, Gut hastalığı olan kişilerin eklemlerinde ağrılar başlayabiliyor. Böbrek taşı problemi olanlarda da ürik asit yükselmesine bağlı taş miktarında artış yaşanabiliyor. Doç. Dr. Bülent Değertekin özellikle, gut hastalığı olan ve böbreklerinde taş bulunan kişilerin tükettikleri et miktarına çok daha fazla dikkat etmeleri gerektiğini belirtiyor.

5- Kolesterol yüksekliği

Etle birlikte yağlı gıda tüketiminin abartıya kaçılmasının yaratabileceği zararlardan biri de kolesterol yüksekliği. Kan kolesterol değerlerinin yükselmesi özellikle kalp damar hastaları için risk oluşturabiliyor. Dolayısıyla yüksek tansiyon, diyabet ve kalp hastalarının olası sorunların önüne geçmek için günde 100 gram’dan fazla et tüketmemeye özen göstermesi gerekiyor.

Et tüketirken bu önerilere dikkat edin!

Yaratabileceği etkiyi azaltmak için eti mutlaka sebze ve meyve ile birlikte yiyin.

Tükettiğiniz etin mümkün olduğunca yağsız olmasına dikkat edin.

Sindirimi kolaylaştırmak ve hazım problemlerini en aza indirmek için eti iyice çiğneyin.

Izgara ya da haşlama yöntemiyle pişirilmiş eti tercih edin.

Kabızlık yaşamamak için günde 8-10 bardak su için.

Sindirimi daha da zorlaştıracağı için yatmadan 4 saat öncesinde et tüketmemeye çalışın.

Etle birlikte kalorisi yüksek içerecekler içmeyin.

Gün içinde mümkün olduğunca hareket etmeye özen göstererek sindirim sisteminize yardımcı olun.



from Aeroportist I Güncel Havacılık Haberleri http://ift.tt/2xeDuwF
via IFTTT

Haftada 500 gramdan fazla et tüketmeyin!


via Aeroportist I Güncel Havacılık Haberleri http://ift.tt/2xeDuwF