5 Eylül 2017 Salı

E-Ticarete 2,5 milyon yeni müşteri


via Aeroportist I Güncel Havacılık Haberleri http://ift.tt/2iYq3KF

Yoğun rekabette önce güven diyen firmalar kazanacak Motivasyon maaşta değil, güven duygusunda Great Place to Work Enstitüsü tarafından yapılan araştırmalar, yüksek güven kültürüne sahip firmalarda işten ayrılma oranlarının yüzde 50 azaldığını gösteriyor. Amerika’daki çalışanların işten ayrılma oranlarının kurumlara maliyeti 550 milyar dolar. Yüksek güven kültürüne sahip şirketler, rakiplerinden 3 kat daha fazla ekonomik getiriye ve yaklaşık 3 puan daha yüksek müşteri memnuniyeti derecelendirmesine sahip.   Küresel çapta yaptığı araştırmaları ve analizleriyle en iyi işverenleri belirleyen Great Place to Work, şirketlerin kurum kültürü gelişimiyle rekabette nasıl öne geçebileceklerini yaptığı araştırmalar ile ortaya koyuyor. Araştırmalar, yüksek güven kültürüne sahip şirketlerde, çalışanların işten ayrılma oranlarının yüzde 50 azaldığını gösteriyor. Çalışanların iş yerlerinde kendilerini güven içinde hissetmeleri, yapılan yatırımın geri dönüşünü de hızlandırıyor. Güven duygusu çalışan performansını üç kat artırıyor Great Place to Work raporlarına göre, yüksek güven kültürü ekosistemine sahip olmayan firmalarda çalışanların işten ayrılma oranları yüzde 50’yi buluyor. Araştırmalarda, Amerika’daki çalışanların işten ayrılma oranlarının kurumlara maliyeti 550 milyar dolar olarak ifade ediliyor. Yüksek güven kültürü çatısı altında çalışmalarına devam eden şirketlerde ise çalışanların işten ayrılma oranları yüzde 50 oranında azalırken, firmaların mali kayıplara uğramalarının önüne geçilmiş oluyor. Yüksek güven kültürüne sahip işletmelerde ekonomik getirinin ve çalışan performansının üç kat arttığı görülüyor. En iyi işveren şirketlerde çalışanların yüzde 84’ü şirketleriyle gurur duyuyor Yüksek güven kültürü oluşturulmasının artık gereklilikten çok zorunluluk haline geldiğini belirten Great Place to Work Kurumsal İletişim ve Pazarlama Müdürü Volkan Tarsus, “Yüksek güven kültürü, kurum içinde hızlı ve sorunsuz karar alabilmeyi mümkün kılıyor. Değer merkezli bir ekosistemi hayata geçirmiş şirketlerin çalışanları, şirketlerinden gurur duyduklarını anlatmaktan çekinmiyorlar. Araştırmalarımızda, Fortune 100 En iyi İşveren şirketlerindeki çalışanların yüzde 93’ü şirketlerinden başkalarına gururla bahsedebiliyor. Türkiye’nin en iyi işverenleri araştırmasına katılan şirketlerde bu oran yüzde 84.” dedi. 9 maddede yüksek güven kültürü oluşturmak Çalışan deneyiminin firmaların geleceğini etkilediğine dikkat çekilen Great Place to Work analizine göre, yüksek güven kültürü oluşturmak için atılması gereken adımlar şöyle sıralanıyor: Herkes için mükemmel bir iş yeri kültürü oluşturmak, çalışanların performansını artırmak, çalışan bağlılığını yükseltmek, yenilikçi bir atmosfer oluşturmak, çevik ve hızlı operasyon gücüne sahip olmak, müşterilerin mutlu olmasını sağlamak, çalışanların işten ayrılmalarını azaltmak, marka sadakati oluşturmak ve marka elçileri yetiştirmek. Great Place to Work Hakkında: Great Place To Work Enstitüsü, kurum kültürü konusunda uzmanlaşmış, 5 kıtada ve 56 ülkedeki ofisleri ile sektör ayrımı olmadan tüm ölçeklerdeki şirketlere mükemmel işyerlerini inşa etmeleri, geliştirmeleri konusunda destek veren bir araştırma ve danışmanlık kurumudur. Great Place to Work’ün güvene dayalı felsefesi dünyanın her yerinde çalışan odaklı ve yüksek güven kültürü yaklaşımı ile mükemmel iş yeri kültürlerinin yaratılmasına katkı sunarken, şirketlerin ekonomik performanslarını da artırmalarına yardımcı oluyor. Kamu ve kâr amacı gütmeyen sektörler de dahil tüm sektörlere hizmet sunmaktadır. Bu çalışmaları sebebiyle küresel dünyadaki ekonomik yapıları ve şirket yapılarını yakından tanımakta; akademik alanda ve diğer araştırma şirketleri ile geliştirdiği işbirlikleri sayesinde de yöntemlerini sürekli geliştirmektedir. 1991 yılında kurulan Great Place to Work’ün Türkiye Ofisi 2012 yılında açılmıştır. Great Place to Work, 25 yılı aşkın süredir dünya çapındaki en iyi işverenleri belirlemekte ve sonuçlarını kamuoyu ile paylaşmaktadır. En İyi İşverenler listeleri, işveren markasının duyurulması ve güçlendirilmesi için şirketler tarafından tercih edilen ve kabul görmüş bir araştırmadır. Enstitü’nün her yıl 7 bine yakın işletme ve 16 milyondan fazla çalışanı dahil ettiği analizleri, kurum kültürü alanında dünyada gerçekleştirilen en geniş çaplı araştırma olma özelliğini taşımaktadır. Hizmet verdiği ülkelerdeki en iyi işveren listelerinin yanı sıra, 100 Best Workplaces in Europe (Avrupa’nın En İyi İşverenleri) ve World’s Best Multinationals (Dünyanın En İyi Çok Uluslu İşverenleri) listelerini hazırlamaktadır. Fortune’s 100 Best Companies To Work For listesi de Great Place to Work tarafından belirlenmektedir.

Motivasyon maaşta değil, güven duygusunda

Great Place to Work Enstitüsü tarafından yapılan araştırmalar, yüksek güven kültürüne sahip firmalarda işten ayrılma oranlarının yüzde 50 azaldığını gösteriyor. Amerika’daki çalışanların işten ayrılma oranlarının kurumlara maliyeti 550 milyar dolar. Yüksek güven kültürüne sahip şirketler, rakiplerinden 3 kat daha fazla ekonomik getiriye ve yaklaşık 3 puan daha yüksek müşteri memnuniyeti derecelendirmesine sahip.

 

Küresel çapta yaptığı araştırmaları ve analizleriyle en iyi işverenleri belirleyen Great Place to Work, şirketlerin kurum kültürü gelişimiyle rekabette nasıl öne geçebileceklerini yaptığı araştırmalar ile ortaya koyuyor. Araştırmalar, yüksek güven kültürüne sahip şirketlerde, çalışanların işten ayrılma oranlarının yüzde 50 azaldığını gösteriyor. Çalışanların iş yerlerinde kendilerini güven içinde hissetmeleri, yapılan yatırımın geri dönüşünü de hızlandırıyor.

Güven duygusu çalışan performansını üç kat artırıyor

Great Place to Work raporlarına göre, yüksek güven kültürü ekosistemine sahip olmayan firmalarda çalışanların işten ayrılma oranları yüzde 50’yi buluyor. Araştırmalarda, Amerika’daki çalışanların işten ayrılma oranlarının kurumlara maliyeti 550 milyar dolar olarak ifade ediliyor. Yüksek güven kültürü çatısı altında çalışmalarına devam eden şirketlerde ise çalışanların işten ayrılma oranları yüzde 50 oranında azalırken, firmaların mali kayıplara uğramalarının önüne geçilmiş oluyor. Yüksek güven kültürüne sahip işletmelerde ekonomik getirinin ve çalışan performansının üç kat arttığı görülüyor.

En iyi işveren şirketlerde çalışanların yüzde 84’ü şirketleriyle gurur duyuyor

Yüksek güven kültürü oluşturulmasının artık gereklilikten çok zorunluluk haline geldiğini belirten Great Place to Work Kurumsal İletişim ve Pazarlama Müdürü Volkan Tarsus, “Yüksek güven kültürü, kurum içinde hızlı ve sorunsuz karar alabilmeyi mümkün kılıyor. Değer merkezli bir ekosistemi hayata geçirmiş şirketlerin çalışanları, şirketlerinden gurur duyduklarını anlatmaktan çekinmiyorlar. Araştırmalarımızda, Fortune 100 En iyi İşveren şirketlerindeki çalışanların yüzde 93’ü şirketlerinden başkalarına gururla bahsedebiliyor. Türkiye’nin en iyi işverenleri araştırmasına katılan şirketlerde bu oran yüzde 84.” dedi.

9 maddede yüksek güven kültürü oluşturmak

Çalışan deneyiminin firmaların geleceğini etkilediğine dikkat çekilen Great Place to Work analizine göre, yüksek güven kültürü oluşturmak için atılması gereken adımlar şöyle sıralanıyor: Herkes için mükemmel bir iş yeri kültürü oluşturmak, çalışanların performansını artırmak, çalışan bağlılığını yükseltmek, yenilikçi bir atmosfer oluşturmak, çevik ve hızlı operasyon gücüne sahip olmak, müşterilerin mutlu olmasını sağlamak, çalışanların işten ayrılmalarını azaltmak, marka sadakati oluşturmak ve marka elçileri yetiştirmek.

Great Place to Work Hakkında:

Great Place To Work Enstitüsü, kurum kültürü konusunda uzmanlaşmış, 5 kıtada ve 56 ülkedeki ofisleri ile sektör ayrımı olmadan tüm ölçeklerdeki şirketlere mükemmel işyerlerini inşa etmeleri, geliştirmeleri konusunda destek veren bir araştırma ve danışmanlık kurumudur.

Great Place to Work’ün güvene dayalı felsefesi dünyanın her yerinde çalışan odaklı ve yüksek güven kültürü yaklaşımı ile mükemmel iş yeri kültürlerinin yaratılmasına katkı sunarken, şirketlerin ekonomik performanslarını da artırmalarına yardımcı oluyor. Kamu ve kâr amacı gütmeyen sektörler de dahil tüm sektörlere hizmet sunmaktadır. Bu çalışmaları sebebiyle küresel dünyadaki ekonomik yapıları ve şirket yapılarını yakından tanımakta; akademik alanda ve diğer araştırma şirketleri ile geliştirdiği işbirlikleri sayesinde de yöntemlerini sürekli geliştirmektedir.

1991 yılında kurulan Great Place to Work’ün Türkiye Ofisi 2012 yılında açılmıştır. Great Place to Work, 25 yılı aşkın süredir dünya çapındaki en iyi işverenleri belirlemekte ve sonuçlarını kamuoyu ile paylaşmaktadır. En İyi İşverenler listeleri, işveren markasının duyurulması ve güçlendirilmesi için şirketler tarafından tercih edilen ve kabul görmüş bir araştırmadır.

Enstitü’nün her yıl 7 bine yakın işletme ve 16 milyondan fazla çalışanı dahil ettiği analizleri, kurum kültürü alanında dünyada gerçekleştirilen en geniş çaplı araştırma olma özelliğini taşımaktadır. Hizmet verdiği ülkelerdeki en iyi işveren listelerinin yanı sıra, 100 Best Workplaces in Europe (Avrupa’nın En İyi İşverenleri) ve World’s Best Multinationals (Dünyanın En İyi Çok Uluslu İşverenleri) listelerini hazırlamaktadır. Fortune’s 100 Best Companies To Work For listesi de Great Place to Work tarafından belirlenmektedir.



from Aeroportist I Güncel Havacılık Haberleri http://ift.tt/2eYX7hn
via IFTTT

Yoğun rekabette önce güven diyen firmalar kazanacak


via Aeroportist I Güncel Havacılık Haberleri http://ift.tt/2eYX7hn

Tatil Sonrası Toparlanma Diyeti ve Öneriler


via Aeroportist I Güncel Havacılık Haberleri http://ift.tt/2gGBg1E

Tatil Sonrası Toparlanma Diyeti ve Öneriler Yılın yorgunluğunu üzerimizden atmak için çoğumuz tatilleri fırsat bildik. Deniz,kum, güneş, ,açık büfe, gece hayatı derken istemediğimiz kiloları geri aldık.Oysa tatil öncesi fit bir vücuda sahip olmak için bir o kadar emek harcamıştık.Tatilde ise ipin ucunu salmış olabiliriz fakat bunu devam ettirmek yerine şimdi toparlanma zamanı. Diyetisyen Emre Uzun’nun önerileri ile kışa formda ve fit girebilirsiniz. METABOLİZMANI TOPARLA Tatil sırasında yaptığımız en en büyük hatalardan biri öğün atlamak veya öğünlerin zamanını ayarlayamamak. Bu alışkanlığı en kısa zamanda edinmelisiniz. Ana ve ara öğünler atlanmamalı ve düzene konmalı. Bu durum sizin gün boyu kan şekerinizi stabil tutacaktır. Aniden gelişen yeme ataklarınızı ortadan kaldıracaktır. Ana öğünlerde mutlaka içerisinde protein kaynaklı bir besin tüketmeye çalışın. Akşam yemeklerini ise en hafif öğün olarak tüketin. YORULAN CİLDİNE EL AT Tatil esnasında tükettiğimiz birçok besinle birlikte güneş de vücudumuza ve cildimize zarar veriyor. Bunun için su tüketimini ve antioksidan besin tüketimimizi arttırmalıyız. Günde 2-3 litre su tüketimi sağlanmalı.Tükettiğimiz su vücudumuzdaki metabolik artıkların atımını sağlayarak sağlığımızı korur ve hızlı kilo vermemize yardımcı olur. Havuç, çekirdekli siyah kuru üzüm ve kayısı gibi meyvelerle zarar gören cildimizin toparlanmasını hızlandırabiliriz. HAREKET VAKTİ Kaldığımız yerden egzersize devam! Tatilde birçoğumuz sedanter bir yaşam geçirdik. Hareketsizlik metabolizma hızımızı düşürdüğü gibi bizleri halsiz ve isteksiz biri haline getirir. Günde en az 30 dk yürüyüş veya yaptığınız egzersizler tatil sonrası size iyi gelecektir. ALIŞKANLIKLARINI DÜZENLE Tatilde tükettiğimiz fast foodlar, atıştırmalıklar,abur cuburlar istemediğimiz kiloları almamıza neden oldu,tatil sonrası bu tip tüketimleri sona erdirmeliyiz. Böylece kilo alımına son vermiş oluruz. Tatilde alıştığımız abur cubur tüketimi yerine şimdi daha sağlıklı olan meyve tüketimine geçmeliyiz. Mevsimine uygun tüketeceğiniz meyveler sizlere yeterli vitamin ve mineral sağlamakla birlikte sağlıklı birer ara öğün olacaktır. Yediğimiz basit bir atıştırmalık gofretten aldığımız kalori 208 iken, 1 porsiyon meyveden sadece 48 kalori almış oluruz. Tükettiğimiz besinler kadar o besinleri nasıl pişirdiğimizde kilo alımımızda etkili. Tatil sonrası beslenme alışkanlıklarımızı düzenlerken doğru pişirme tekniklerini de kullanmalıyız. Haşlama,ızgara, fırın tercih edebileceğiniz en iyi pişirme yöntemidir. ALKOLE ARA VER Tatilde yaşanan bir başka problem ise alkol yüketimi. Alkolün 1 gramından 7 kkal alırız, gece boyu tüketilen alkol kilo olarak bize geri döner. Alkol tüketimini bırakmak tatil sonrası kilo vermemizde ve hızlı toparlanmamızda büyük yarar sağlayacaktır. POSA TÜKETİMİNİ ARTTIR Posalı besin tüketimi de bu dönemde kilo vermemize katkı sağlayacaktır.Bu besinler su ile şişerek tok kalmamızı sağlar ve bağırsak hareketlerini hızlandırır. Böylece tatilde oluşabilecek kabızlık problemlerinizi de engellemiş olur.Posalı besinler kilo vermeye yardımcı olduğu gibi vücudumuza da bir çok yarar sağlar.Bu toparlanma döneminde bol bol posalı besin tüketmeliyiz. Tatil sonrası tüm bunlara dikkat ederek hızlı bir şekilde aldığımız kiloları verip sağlıklı bir yaşama geçebiliriz. Tatil sonrası örnek bir toparlanma diyeti Kalkınca: 2 su bardağı elma/ salatalık dilimli ve naneli su 1.GÜN Kahvaltı(08:00-09:00): açık çay/bitki çayı (şekersiz) 1 adet haşlanmış yumurta+6 adet çiğ badem Bol söğüş sebze ve yeşillik 1 ince dilim tam buğday/çavdar ekmeği Öğle(12:00-13:00): 1 el büyüklüğünde ızgara tavuk/yağsız et veya 4-5 adet ızgara köfte 1 kase cacık veya 1 su bardağı ayran+Yağsız bol salata(bol sirke ve limon) Ara öğün(15:30-16:00):2 adet bütün ceviz+1 fincan şekersiz kahve Akşam(19:00-20:00): 1 el büyüklüğünde ızgara hindi veya tavuk 1 kase bol dereotlu cacık+Yağsız bol salata(bol sirke ve limon) Ara öğün(21:30-22:00): 1 kase light yoğurt+1 yemek kaşığı öğütülmemiş keten tohumu 2.GÜN Kahvaltı(08:00-09:00): 4 yemek kaşığı yulaf ezmesi 1 yemek kaşığı siyah çekirdekli kuru üzüm veya 3 adet kuru erik 1 çay kaşığı toz tarçın 1 su bardağı yağsız organik süt Öğle(12:00-13:00): 1 el büyüklüğünde ızgara tavuk/yağsız et veya 4-5 adet ızgara köfte 1 kase cacık veya 1 su bardağı ayran+Yağsız bol salata(bol sirke ve limon) Ara öğün(15:30-16:00):yarım paket pirinç patlağı+1 fincan yeşil çay/kahve Akşam(19:00-20:00): 1 el büyüklüğünde ızgara tavuk/yağsız et veya 4-5 adet ızgara köfte 1 kase cacık veya 1 su bardağı ayran+Yağsız bol salata(bol sirke ve limon) Ara öğün(21:30-22:00): 2 dilim tarçınlı ananas 3.GÜN Kahvaltı(08:00-09:00): açık çay/bitki çayı (şekersiz) 4 yemek kaşığı lor peyniri (çörek otu ve karabiber eklenmiş) Yarım avokado Bol söğüş sebze ve yeşillik 1 ince dilim tam buğday/çavdar ekmeği Öğle(12:00-13:00): 4 yemek kaşığı kepekli makarna+ev yapımı domates sosu 1 kase light yoğurt Ara öğün(15:30-16:00):3-4 adet diyet bisküvi+1 fincan yeşil çay/kahve Akşam(19:00-20:00): Sınırsız ödem atıcı çorba* Ara öğün(21:30-22:00): 1 fincan melisa çayı 4.GÜN Kahvaltı(08:00-09:00): 1 kutu sade probiyotik yoğurt+1 adet kivi+1 yemek kaşığı yulaf kepeği Öğle(12:00-13:00): 1 küçük tabak sebze yemeği/kurubaklagil(etsiz,susuz) 1 kase light yoğurt Yağsız bol salata(bol sirke ve limon) Ara öğün(15:30-16:00): 3 adet bütün ceviz+1 fincan rezene çayı Akşam(19:00-20:00):1 porsiyon ızgara/fırın balık+ bol salata Ara öğün(21:30-22:00): 3 kare bitter çikolata+1 fincan yeşil çay 5.GÜN Kahvaltı(08:00-09:00): 4 yemek kaşığı yulaf ezmesi 1 adet rendelenmiş elma+1 çay kaşığı toz tarçın 2 kutu sade probiyotik yoğurt Öğle(12:00-13:00): Yarım kase çorba+6 yemek kaşığı sebze yemeği(etsiz,susuz) 1 kase cacık+bol salata Ara öğün(15:30-16:00):1 çay bardağı sarı leblebi+1 fincan şekersiz kahve Akşam(19:00-20:00): Sınırsız Izgara kabak ve patlıcan dilimleri 1 kase pul biber+dereotu+nane eklenmiş yoğurt Ara öğün(21:30-22:00): 1 adet nektari HAFTA SONU Kahvaltı(10:00-11:00): açık çay/ıhlamur (şekersiz) 1 yumurta ile yapılmış menemen veya omlet 2 dilim burgu veya dil peyniri 1 tatlı kaşığı bal/sürülebilir çikolata Bol söğüş sebze ve yeşillik 2 ince dilim çavdar ekmeği Ara öğün(14:00-15:00): 1 ay dilim büyüklüğünde karpuz+2 parmak kalınlığında beyaz peynir Ara öğün(14:00-15:00)(alternatif):1 kutu müslili probiyotik yoğurt Akşam(19:00-20:00): 150 g ızgara et veya 200 g balık+ bol salata(bol sirke ve limon) Ara öğün(21:30-22:00): 2 adet bütün ceviz+1 fincan papatya çayı ÖDEM ATICI ÇORBA Malzemeler 2 adet kabak,1 adet kapya biber, 1/2 orta boy soğan, 1/2 adet havuç 2 yemek kaşığı haşlanmış mercimek, 1/2 adet limon, 1 yemek kaşığı zeytinyağı Yapılışı: Tüm malzemeler yıkanır ve iri parçalar halinde kesilip tencereye konur, üzerine 1 yemek kaşığı zeytinyağı konulur. Malzemelerin üstüne gelinceye kadar su eklenir. Pişirilmeye bırakır . Pişen sebzeler mutfak robotundan veya blendırdan geçirilerek çorba kıvamına gelinceye kadar karıştırılır. Diyetisyen Emre Uzun Hakkında: 2009 yılında Gazi üniversitesi Beslenme ve Diyetetik bölümünde lisans eğitimine başladı. Lisans eğitiminin 2. yılında Anadolu Üniversitesi Sağlık kurumları işletmeciliği eğitimine devam etti. 2013 yılında üstün başarı ile mezun oldu. Aynı yıl olan 2013 yılında Gazi Üniversitesi sağlık bilimleri enstitüsinde Beslenme ve Diyetetik ana bilim dalında yüksek lisans eğitimi yapmaktadır.

Yılın yorgunluğunu üzerimizden atmak için çoğumuz tatilleri fırsat bildik. Deniz,kum, güneş, ,açık büfe, gece hayatı derken istemediğimiz kiloları geri aldık.Oysa tatil öncesi fit bir vücuda sahip olmak için bir o kadar emek harcamıştık.Tatilde ise ipin ucunu salmış olabiliriz fakat bunu devam ettirmek yerine şimdi toparlanma zamanı. Diyetisyen Emre Uzun’nun önerileri ile kışa formda ve fit girebilirsiniz.

METABOLİZMANI TOPARLA

Tatil sırasında yaptığımız en en büyük hatalardan biri öğün atlamak veya öğünlerin zamanını ayarlayamamak. Bu alışkanlığı en kısa zamanda edinmelisiniz. Ana ve ara öğünler atlanmamalı ve düzene konmalı. Bu durum sizin gün boyu kan şekerinizi stabil tutacaktır. Aniden gelişen yeme ataklarınızı ortadan kaldıracaktır. Ana öğünlerde mutlaka içerisinde protein kaynaklı bir besin tüketmeye çalışın. Akşam yemeklerini ise en hafif öğün olarak tüketin.

YORULAN CİLDİNE EL AT

Tatil esnasında tükettiğimiz birçok besinle birlikte güneş de vücudumuza ve cildimize zarar veriyor. Bunun için su tüketimini ve antioksidan besin tüketimimizi arttırmalıyız. Günde 2-3 litre su tüketimi sağlanmalı.Tükettiğimiz su vücudumuzdaki metabolik artıkların atımını sağlayarak sağlığımızı korur ve hızlı kilo vermemize yardımcı olur. Havuç, çekirdekli siyah kuru üzüm ve kayısı gibi meyvelerle zarar gören cildimizin toparlanmasını hızlandırabiliriz.

HAREKET VAKTİ

Kaldığımız yerden egzersize devam! Tatilde birçoğumuz sedanter bir yaşam geçirdik. Hareketsizlik metabolizma hızımızı düşürdüğü gibi bizleri halsiz ve isteksiz biri haline getirir. Günde en az 30 dk yürüyüş veya yaptığınız egzersizler tatil sonrası size iyi gelecektir.

ALIŞKANLIKLARINI DÜZENLE

Tatilde tükettiğimiz fast foodlar, atıştırmalıklar,abur cuburlar istemediğimiz kiloları almamıza neden oldu,tatil sonrası bu tip tüketimleri sona erdirmeliyiz. Böylece kilo alımına son vermiş oluruz. Tatilde alıştığımız abur cubur tüketimi yerine şimdi daha sağlıklı olan meyve tüketimine geçmeliyiz. Mevsimine uygun tüketeceğiniz meyveler sizlere yeterli vitamin ve mineral sağlamakla birlikte sağlıklı birer ara öğün olacaktır. Yediğimiz basit bir atıştırmalık gofretten aldığımız kalori 208 iken, 1 porsiyon meyveden sadece 48 kalori almış oluruz.

Tükettiğimiz besinler kadar o besinleri nasıl pişirdiğimizde kilo alımımızda etkili. Tatil sonrası beslenme alışkanlıklarımızı düzenlerken doğru pişirme tekniklerini de kullanmalıyız. Haşlama,ızgara, fırın tercih edebileceğiniz en iyi pişirme yöntemidir.

ALKOLE ARA VER

Tatilde yaşanan bir başka problem ise alkol yüketimi. Alkolün 1 gramından 7 kkal alırız, gece boyu tüketilen alkol kilo olarak bize geri döner. Alkol tüketimini bırakmak tatil sonrası kilo vermemizde ve hızlı toparlanmamızda büyük yarar sağlayacaktır.

POSA TÜKETİMİNİ ARTTIR

Posalı besin tüketimi de bu dönemde kilo vermemize katkı sağlayacaktır.Bu besinler su ile şişerek tok kalmamızı sağlar ve bağırsak hareketlerini hızlandırır. Böylece tatilde oluşabilecek kabızlık problemlerinizi de engellemiş olur.Posalı besinler kilo vermeye yardımcı olduğu gibi vücudumuza da bir çok yarar sağlar.Bu toparlanma döneminde bol bol posalı besin tüketmeliyiz.

Tatil sonrası tüm bunlara dikkat ederek hızlı bir şekilde aldığımız kiloları verip sağlıklı bir yaşama geçebiliriz.

Tatil sonrası örnek bir toparlanma diyeti

Kalkınca: 2 su bardağı elma/ salatalık dilimli ve naneli su

1.GÜN

Kahvaltı(08:00-09:00):

açık çay/bitki çayı (şekersiz)

1 adet haşlanmış yumurta+6 adet çiğ badem

Bol söğüş sebze ve yeşillik

1 ince dilim tam buğday/çavdar ekmeği

Öğle(12:00-13:00):

1 el büyüklüğünde ızgara tavuk/yağsız et veya 4-5 adet ızgara köfte

1 kase cacık veya 1 su bardağı ayran+Yağsız bol salata(bol sirke ve limon)

Ara öğün(15:30-16:00):2 adet bütün ceviz+1 fincan şekersiz kahve

Akşam(19:00-20:00):

1 el büyüklüğünde ızgara hindi veya tavuk

1 kase bol dereotlu cacık+Yağsız bol salata(bol sirke ve limon)

Ara öğün(21:30-22:00): 1 kase light yoğurt+1 yemek kaşığı öğütülmemiş keten tohumu

2.GÜN

Kahvaltı(08:00-09:00):

4 yemek kaşığı yulaf ezmesi

1 yemek kaşığı siyah çekirdekli kuru üzüm veya 3 adet kuru erik

1 çay kaşığı toz tarçın

1 su bardağı yağsız organik süt

Öğle(12:00-13:00):

1 el büyüklüğünde ızgara tavuk/yağsız et veya 4-5 adet ızgara köfte

1 kase cacık veya 1 su bardağı ayran+Yağsız bol salata(bol sirke ve limon)

Ara öğün(15:30-16:00):yarım paket pirinç patlağı+1 fincan yeşil çay/kahve

Akşam(19:00-20:00):

1 el büyüklüğünde ızgara tavuk/yağsız et veya 4-5 adet ızgara köfte

1 kase cacık veya 1 su bardağı ayran+Yağsız bol salata(bol sirke ve limon)

Ara öğün(21:30-22:00): 2 dilim tarçınlı ananas

3.GÜN

Kahvaltı(08:00-09:00):

açık çay/bitki çayı (şekersiz)

4 yemek kaşığı lor peyniri (çörek otu ve karabiber eklenmiş)

Yarım avokado

Bol söğüş sebze ve yeşillik

1 ince dilim tam buğday/çavdar ekmeği

Öğle(12:00-13:00):

4 yemek kaşığı kepekli makarna+ev yapımı domates sosu

1 kase light yoğurt

Ara öğün(15:30-16:00):3-4 adet diyet bisküvi+1 fincan yeşil çay/kahve

Akşam(19:00-20:00):

Sınırsız ödem atıcı çorba*

Ara öğün(21:30-22:00): 1 fincan melisa çayı

4.GÜN

Kahvaltı(08:00-09:00):

1 kutu sade probiyotik yoğurt+1 adet kivi+1 yemek kaşığı yulaf kepeği

Öğle(12:00-13:00):

1 küçük tabak sebze yemeği/kurubaklagil(etsiz,susuz)

1 kase light yoğurt

Yağsız bol salata(bol sirke ve limon)

Ara öğün(15:30-16:00): 3 adet bütün ceviz+1 fincan rezene çayı

Akşam(19:00-20:00):1 porsiyon ızgara/fırın balık+ bol salata

Ara öğün(21:30-22:00): 3 kare bitter çikolata+1 fincan yeşil çay

5.GÜN

Kahvaltı(08:00-09:00):

4 yemek kaşığı yulaf ezmesi

1 adet rendelenmiş elma+1 çay kaşığı toz tarçın

2 kutu sade probiyotik yoğurt

Öğle(12:00-13:00):

Yarım kase çorba+6 yemek kaşığı sebze yemeği(etsiz,susuz)

1 kase cacık+bol salata

Ara öğün(15:30-16:00):1 çay bardağı sarı leblebi+1 fincan şekersiz kahve

Akşam(19:00-20:00):

Sınırsız Izgara kabak ve patlıcan dilimleri

1 kase pul biber+dereotu+nane eklenmiş yoğurt

Ara öğün(21:30-22:00): 1 adet nektari

HAFTA SONU

Kahvaltı(10:00-11:00):

açık çay/ıhlamur (şekersiz)

1 yumurta ile yapılmış menemen veya omlet

2 dilim burgu veya dil peyniri

1 tatlı kaşığı bal/sürülebilir çikolata

Bol söğüş sebze ve yeşillik

2 ince dilim çavdar ekmeği

Ara öğün(14:00-15:00):

1 ay dilim büyüklüğünde karpuz+2 parmak kalınlığında beyaz peynir

Ara öğün(14:00-15:00)(alternatif):1 kutu müslili probiyotik yoğurt

Akşam(19:00-20:00):

150 g ızgara et veya 200 g balık+ bol salata(bol sirke ve limon)

Ara öğün(21:30-22:00): 2 adet bütün ceviz+1 fincan papatya çayı

ÖDEM ATICI ÇORBA

Malzemeler

2 adet kabak,1 adet kapya biber, 1/2 orta boy soğan, 1/2 adet havuç 2 yemek kaşığı haşlanmış mercimek, 1/2 adet limon, 1 yemek kaşığı zeytinyağı

Yapılışı:

Tüm malzemeler yıkanır ve iri parçalar halinde kesilip tencereye konur, üzerine 1 yemek kaşığı zeytinyağı konulur. Malzemelerin üstüne gelinceye kadar su eklenir. Pişirilmeye bırakır . Pişen sebzeler mutfak robotundan veya blendırdan geçirilerek çorba kıvamına gelinceye kadar karıştırılır.

Diyetisyen Emre Uzun Hakkında:

2009 yılında Gazi üniversitesi Beslenme ve Diyetetik bölümünde lisans eğitimine başladı. Lisans eğitiminin 2. yılında Anadolu Üniversitesi Sağlık kurumları işletmeciliği eğitimine devam etti. 2013 yılında üstün başarı ile mezun oldu. Aynı yıl olan 2013 yılında Gazi Üniversitesi sağlık bilimleri enstitüsinde Beslenme ve Diyetetik ana bilim dalında yüksek lisans eğitimi yapmaktadır.



from Aeroportist I Güncel Havacılık Haberleri http://ift.tt/2gGBg1E
via IFTTT

Saniyede şarj, hayal olmaktan çıkıyor Yenilenebilir Enerjinin Merkezi Türkiye: Saniyede şarj, hayal olmaktan çıkıyor Dünyada en büyük sorun enerjiyi depolamak ve doğal enerjiler için depolama çözümleri bulmak. Diğer yandan uzun şarj süreleri ve kısa sürede tüketim özellikle elektrikli araç teknolojisinin hızlı gelişmesinin önünde en büyük engel. Tüm dünya pil ve şarj teknolojileri üzerine yoğunlaşırken, yakın gelecekte saniyeler içinde şarj olmaları ve daha uzun süre dayanabilmeleri mümkün görünüyor. Ülkemiz de bu gelişmelere katkı sunan ülkeler arasında. Türkiye’nin lider ülke olmak için yoğunlaştığı yenilenebilir enerji, yeşil dostu bir teknoloji. Yenilenebilir enerji ile iklim değişikliğinin önüne geçilerek, dünyayı daha yaşanabilir halde tutma amaçlanıyor. Türkiye’nin yerli yeniliğini temsil eden MMG Ar Ge İnovasyon Zirvesi ve Sergisi’nde “Enerjinin Depolanması ve Yeni Nesil Batarya Teknolojileri” sektörünün liderleri konuşacak. Türkiye’nin en çok ihtiyaç duyduğu ve yatırımların artmaya başladığı “Enerjinin Depolanması Ve Yeni Nesil Batarya Teknolojileri” hakkında, aynı konu başlığında düzenlenecek panel, Mimar ve Mühendisler Grubu Genel Başkan Yardımcısı Bülent Şen’in oturum başkanlığında Yenilenebilir Enerji Genel Müdürü Dr. Oğuz Can, EPDK Elektrik Dairesi’nden Afşin Burak Bostancı, GE İnovasyon Lideri Ussal Şahbaz, GER Partners Strateji ve Araştırma Direktörü Emin Emrah Danış’ın katılımıyla yapılacak. Bütün dünyanın enerji altyapısını değiştirmeyi hedefleyen yeni nesil bataryalar, rüzgar ve güneş santrallerinde enerji depolama sistemleri ve Türkiye’nin yenilenebilir enerji ihaleleriyle yapmak istedikleri üzerinde durulacak. YENİLENEBİLİR ENERJİNİN MERKEZİ TÜRKİYE Özellikle son günlerde yenilebilir enerjinin depolanması ve ihtiyaç halinde kullanılması konusunda Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Türkiye’yi yenilebilir enerjinin merkezi yapmak için çeşitli çalışmalar yürütüyor. Hedef, milyarlarca dolarlık ekonomi oluşturularak geleceğin en büyük güçlerinden biri olacak yenilebilir enerjinin merkezinde yer almak. Yenilenebilir enerjinin depolanabilmesi çevre doğru yeşil teknolojilerinin kullanımının önünü açacak. Yeşil teknolojilerin kullanımının arttırılmasıyla ile iklim değişikliğinin durdurularak, özellikle son yıllardaki iklim değişikliğine bağlı doğal afetlerin azalması öngörülüyor. DÜNYA OTOMOBİLLERİN DAHA ÇOK GİDEBİLMESİ ÜZERİNDE ÇALIŞIYOR Dünyada birçok otomotiv üreticisi, elektrikli ve hibrit araçlar konusunda yoğun bir şekilde Ar-Ge çalışmaları yaparken Türkiye’de de elektrikli ve hibrit araçlar üzerinde benzer çalışmalar yürütülüyor. Bu çalışmaların odağında ise elektrikli araçlar için “enerji verimliliği yüksek, maliyeti düşük” batarya ve enerji yönetim sistemlerinin geliştirilmesi geliyor. Batarya Yönetim Sistemleri (BYS), hem bataryanın verimli ve güvenli kullanımını sağlaması hem de araçların güvenliğini riske atmayacak şekilde tasarlanmasını gerektiriyor. Son yıllarda ulusal destekler başta olmak üzere ülkemizde de bu konuda girişimler olmaya başladı. Zirve bu girişimlerin nasıl ticarileşip, ülkemizde katma değerli sektör haline gelmesi ile ilgili alt yapılar ve yol haritası tartışılacak. Ayrıca uluslararası pazarlarda bu ürünlerin kabul görebilmesi için uluslararası arenada ülke olarak sertifikasyonda öz yeterliliği nasıl kazanacağız o da konuşulacak. 2. MMG AR-GE İNOVASYON ZİRVESİ ve SERGİSİ hakkında 2. MMG AR-GE İNOVASYON ZİRVESİ ve SERGİSİ, 6-7 Eylül 2017 tarihlerinde İstanbul Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’nde düzenleniyor. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı himayelerinde; Sağlık Bakanlığı, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, İstanbul Valiliği, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, TÜBİTAK, DEİK ve TOKİ’nin katkılarıyla yapılan 2. MMG AR-GE İNOVASYON ZİRVESİ’nde alanlarında yetkili ve yetkin isimleri yerli yenilik için Ar-Ge ve inovasyonu konuşacak. 2. MMG AR-GE İNOVASYON SERGİSİ’nde ise, Türkiye’nin yerli yeniliklerini temsil eden milli ve yerli ürünler, projeler sergilenecek. Katılım için, etkinliğin resmi sitesi ArGeZirvesi.com sitesinden ücretsiz kayıt yaptırmak mümkün.

Yenilenebilir Enerjinin Merkezi Türkiye:
Saniyede şarj, hayal olmaktan çıkıyor

Dünyada en büyük sorun enerjiyi depolamak ve doğal enerjiler için depolama çözümleri bulmak. Diğer yandan uzun şarj süreleri ve kısa sürede tüketim özellikle elektrikli araç teknolojisinin hızlı gelişmesinin önünde en büyük engel. Tüm dünya pil ve şarj teknolojileri üzerine yoğunlaşırken, yakın gelecekte saniyeler içinde şarj olmaları ve daha uzun süre dayanabilmeleri mümkün görünüyor. Ülkemiz de bu gelişmelere katkı sunan ülkeler arasında.

Türkiye’nin lider ülke olmak için yoğunlaştığı yenilenebilir enerji, yeşil dostu bir teknoloji. Yenilenebilir enerji ile iklim değişikliğinin önüne geçilerek, dünyayı daha yaşanabilir halde tutma amaçlanıyor.

Türkiye’nin yerli yeniliğini temsil eden MMG Ar Ge İnovasyon Zirvesi ve Sergisi’nde “Enerjinin Depolanması ve Yeni Nesil Batarya Teknolojileri” sektörünün liderleri konuşacak.

Türkiye’nin en çok ihtiyaç duyduğu ve yatırımların artmaya başladığı “Enerjinin Depolanması Ve Yeni Nesil Batarya Teknolojileri” hakkında, aynı konu başlığında düzenlenecek panel, Mimar ve Mühendisler Grubu Genel Başkan Yardımcısı Bülent Şen’in oturum başkanlığında Yenilenebilir Enerji Genel Müdürü Dr. Oğuz Can, EPDK Elektrik Dairesi’nden Afşin Burak Bostancı, GE İnovasyon Lideri Ussal Şahbaz, GER Partners Strateji ve Araştırma Direktörü Emin Emrah Danış’ın katılımıyla yapılacak.

Bütün dünyanın enerji altyapısını değiştirmeyi hedefleyen yeni nesil bataryalar, rüzgar ve güneş santrallerinde enerji depolama sistemleri ve Türkiye’nin yenilenebilir enerji ihaleleriyle yapmak istedikleri üzerinde durulacak.

YENİLENEBİLİR ENERJİNİN MERKEZİ TÜRKİYE

Özellikle son günlerde yenilebilir enerjinin depolanması ve ihtiyaç halinde kullanılması konusunda Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Türkiye’yi yenilebilir enerjinin merkezi yapmak için çeşitli çalışmalar yürütüyor. Hedef, milyarlarca dolarlık ekonomi oluşturularak geleceğin en büyük güçlerinden biri olacak yenilebilir enerjinin merkezinde yer almak. Yenilenebilir enerjinin depolanabilmesi çevre doğru yeşil teknolojilerinin kullanımının önünü açacak. Yeşil teknolojilerin kullanımının arttırılmasıyla ile iklim değişikliğinin durdurularak, özellikle son yıllardaki iklim değişikliğine bağlı doğal afetlerin azalması öngörülüyor.

DÜNYA OTOMOBİLLERİN DAHA ÇOK GİDEBİLMESİ ÜZERİNDE ÇALIŞIYOR

Dünyada birçok otomotiv üreticisi, elektrikli ve hibrit araçlar konusunda yoğun bir şekilde Ar-Ge çalışmaları yaparken Türkiye’de de elektrikli ve hibrit araçlar üzerinde benzer çalışmalar yürütülüyor. Bu çalışmaların odağında ise elektrikli araçlar için “enerji verimliliği yüksek, maliyeti düşük” batarya ve enerji yönetim sistemlerinin geliştirilmesi geliyor. Batarya Yönetim Sistemleri (BYS), hem bataryanın verimli ve güvenli kullanımını sağlaması hem de araçların güvenliğini riske atmayacak şekilde tasarlanmasını gerektiriyor. Son yıllarda ulusal destekler başta olmak üzere ülkemizde de bu konuda girişimler olmaya başladı. Zirve bu girişimlerin nasıl ticarileşip, ülkemizde katma değerli sektör haline gelmesi ile ilgili alt yapılar ve yol haritası tartışılacak. Ayrıca uluslararası pazarlarda bu ürünlerin kabul görebilmesi için uluslararası arenada ülke olarak sertifikasyonda öz yeterliliği nasıl kazanacağız o da konuşulacak.

2. MMG AR-GE İNOVASYON ZİRVESİ ve SERGİSİ hakkında

2. MMG AR-GE İNOVASYON ZİRVESİ ve SERGİSİ, 6-7 Eylül 2017 tarihlerinde İstanbul Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’nde düzenleniyor. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı himayelerinde; Sağlık Bakanlığı, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, İstanbul Valiliği, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, TÜBİTAK, DEİK ve TOKİ’nin katkılarıyla yapılan 2. MMG AR-GE İNOVASYON ZİRVESİ’nde alanlarında yetkili ve yetkin isimleri yerli yenilik için Ar-Ge ve inovasyonu konuşacak. 2. MMG AR-GE İNOVASYON SERGİSİ’nde ise, Türkiye’nin yerli yeniliklerini temsil eden milli ve yerli ürünler, projeler sergilenecek. Katılım için, etkinliğin resmi sitesi ArGeZirvesi.com sitesinden ücretsiz kayıt yaptırmak mümkün.



from Aeroportist I Güncel Havacılık Haberleri http://ift.tt/2wARhvy
via IFTTT

Saniyede şarj, hayal olmaktan çıkıyor


via Aeroportist I Güncel Havacılık Haberleri http://ift.tt/2wARhvy